Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7-8 yaşlarında başlayan işitme kaybım ile ilgili sorularım var..?

uzunyaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Yaklaşık 7-8 yaslarinda baslayan ya da o zamanlar fark ettigimiz bir isitme problemim vardi. O zaman doktora gittigimizde nedense bir doktor isitme problemimin psikolojik oldugunu dusundu ve psikiyatriye yonlendirdi. 2 sene psikiyatrik ilaclar kullandim hatta. Tabi bir duzelme olmadi.

14-15 yaslarinda yeniden kbb'ye gittim. O zaman da yuzde 20 isitme kaybi olduguni soylediler (gerci simdiki doktorlar yüzde 20 diye bir isitme kaybi olmaz diyorlar) İleride cihaz kullanirsin, yapacak bir sey yok dediler.

Ve ben o günden beri artik bu konunun üzerini ortmustum. Zaten cok asiri bir problemim yoktu.

Su anki durumumu anlatacak olursam: Bazen yan odadan gelen telefon seslerini duymuyor, kisik sesle konusan ya da belli mesafeden otedeki insanlari anlayamiyordum. Bir de Turkce dublajli yabancı filmlerde zorlaniyordum dudak okuma destegi olmadigi icin. Ama telefonda rahatlikla konusuyordum mesela. Kısacası sosyal ortamimda ve is ortamimda hic kimse anlamiyordu bile. Sadece ailem farkina variyordu.

Neyse gecenlerde bir kbb'ye gideyim teknoloji gelismis yapacak bir seyler vardir belki diye. Hem de bir test yaptirayim. Neyse doktora soyledim. Hemen bir isitme testi yaptik. Ve yuzde 50 isitme kaybim oldugunu ogrendim. Doktor da benim gibi sasirdi. Bunun uzerine kac doktora gittiysem yeni isitme testi istedi. Cunku hepsi sonuca sasirdi. Iletisiminiz iyi yuzde 50 olamaz diye. Tabi sonuc hep ayni cikti.
Ve gunluk gayatta cok sorun yasamama ragmen isitme cihazi kullanmaya karar verdim. Isitme cihazi kullanilmazsa ince sesleri unutacagima dair yazilar okudum ve bu beni korkuttu. Isitme cihazi kullanmakla hata mi yapiyorum? Kullanmam dogru mu sizce?

Bu arada cihaza rapor cikarmak icin gittigim devlet hastanesinde odyometristler isitme kaybim olduguna inanmadi, heyet raporuna imza istedigim bir doktor test sonucuna inanmadi. Sen beni duyuyorsun ve benimle konusabiliyorsun dede ve rapora imza bile atmadi. Sahtekarlik yaptigimi dusunduler sanirim.

Ancak isitme cihazini taktigimda tabi ki konforu anladim. Hayatimda ilk gez caddenin ortasinda akan derenin siriltisiini, kuslarin sesini, girdigim mekandaki klima sesini duydum. Ve bazilarini duydugum halde ne oldugunu anlamayip bu ses nereden geliyor diye etrafimdakilere sordum. Telefonumun caldigini duydum.

Sizlere sorum sunlar:
1- isitme cihazi kullanmam dogru bir karar olmus mu?
2- bu orandaki isitme kaybimi kimsenin anlamamasi cok mu abest? Iletisimim cok mu kotu olmaliydi?Neden kimseyi inandiramadim? Undan asla sikayetci degilim. Bu durumdan mutluyum. Ama sebebi ne olabilir?
3- isitme cihazi isitme kaybimi ilerletir mi?
4- ilerlememesi icin nelere dikkat etmeliyim?

NOT: Cok uzun oldu farkindayim. Okur ve yardimci olursaniz cook minnettar olurum. Hepinize saglikli gunler dilerim.

Mehmet Akşit me yazik ki onu isitme cihazi satan yerde unuttum. En kisa zamanda alacagim bir örneğini. Yalniz kulagin birinde 50, birinde 54 db kayip var. Ve yuksek frekanslarda kotuyum bir cok arkadas gibi. Keske sonuc elimde olsaydi😔

Tabi sensorinoral tipte bu kayip.

Nasil ekleyecegim bir tane foto buldum telefonda kayitli

Nerede yaptırmıştın testi?

e-mail adresime de gönderebilirsin.

2 ayri ozel hastanede, isitme merkezinde ve son olarak rapor cikarmak icin gittigim devlet hastanesinde. Hepsinde benzer sonuclar cikti. Tarif ederseniz birinin fotosunu ekleyebilirim.

Tamam yolluyorum hemen.

Gönderdim Mehmet bey.

Doktor nasıl inanmamışki %50liği ağor sağırmı sanıyo bazı şeyleri anlamıyonuz zaten konuşmaya gelince konuşma özürlülüğün yok sonuçta niye konuşamayasın bazı doktorlar çok saçmalıyo gerçek

İşitme cihazı kullan

Benimkide 50lerde şimdi enfeksiyon kaptım iyice beter oldy kulak orta kulak iltihabı olmuş antibiyotik iyi gelmedi boğazım şiş hala

flora19

Hic sormayin. Bir de kendime inandirmaya calistim. Halbuki kendimi bildim bileli kulagimdaki bu açığı kapatmak icin farkina varmadan dudak okuma becerisi kazandim. Üniversitede yurttaki arkadaslarim fısıltıyla dedikodu yaparken isiklari sondurduler. Kizlar isiklari acin duyamiyorum dedimhepsi kahkahayi basti tabi

Bu arada size cok gecmis olsun. Ben de kulagimin korkusundan burundan ameliyat iyat oldum. Bir doktor nefes alamadikca faranjit ve sinuzit olursun. Bu da kulaklarina zarar verir dedi. Bunu duyunca yillardir kactigim ameliyati 15 gun icinde oldum.

uzunyaz bademcik ameliyatı iyi dğlmiş boğazdski mikropları koruyo bademcik kardeşimde oldu hep şişiyo boğazı:)dudak okumayo nasıl çözdünüz banada anlatın cihazdan insan konuşmasından uarar görmüyom fazla

Müzik tv dinliyom sorun yok insanların konuşmayı anlamıyım:)

Bide fıs fıs knşıyolar:)

Hımm siz burundan olmuşunız ameliyat bnde boğaz okumuşum

Sizin kaybiniz belli bir yastan sonra mi olustu acaba? Bende kucuk yastan beri oldugundan, ozel bir caba sarfetmedim acikcasi. Kendiliginden kazandim dudak okuma becerisini. Tabi insanlarin agzina cok dikkatli bakiyorum. Yuzlerini goremezsem panik yapiyorum hatta.

uzunyaz yok sonradan farkettik orta son lise 1deydim 97dede farkettik 37başladı kayıp

Emarda çıktı kulak emarı

Ben bakıyom mal gibi bişi anlamıyom:)

Çok zorya

97de lise 1 de miydiniz? Yani kac senede ne kadar kayip olustu onu merak ettim. Durumlarimiz benziyor sanki sizinle. Ben su an 31 yasindayim ve yuzde 50 ye geriledi. Daha fazla ilerlemesinden korkuyorum. Sizin çocuğunuz var mi bu arada? Cok soru sordum ama

uzunyaz evet lise1deydim fazla artış olmadı çok şükür 50 küsürlerde

Yok bekarım evlnmedim daha

Grip olmucaz öle dedi doktor ama oldum boğazdan busene

Salgın varmış

Bağışıklığı yükseltnek lazım

Geçen sene hiç hastalanmadım

Kulak tıkandı hasar olmaz umarım:)

Boğaz desen geçmedi ağrısı

İyi glme ilç

Evet Cok ilerlememis. Ne guzel. O zaman benim ameliyat olmam yerinde olmus. Sık sik sinuzit oluyordum. Ise yarar umarım. Siz de dikkat edin aman. Ben bir de seyi merak ettim. Bizim gibi isitme problemi olan kadinlarda normal dogum yapmak sinirlere zarar veriyor mu acaba.?Hep sonradan aklima geldigi icin soramadim doktora. Bir de yeni yeni kabullenmeye basladim.

uzunyaz

insanlar size duymuyorsunuz diye yuzlemeleri kabalik olmazmi:eek:bilhassa bayada cenebazsiniz:eek:yapistiricaginiz belliyken

doktor inanmadi diye bisey olamazki. doktor odyo testine bakinca hadi hadi anlar.

uzunyaz duymayla doğum ne alaka:D

Sen heralde çocukta olurmu diye merak ediyosun sonradan işitmelerde çocukta bişi olmuyo

Aynen çok ilerlemedi fazla grip yükses müzik dinleme

Gene antibiyotik yazdu dua edin kulağım açılsın ağır oldu baya boğazdan ötürü

shukufe

Muayene oldugum doktorlar inandi tabi ki sadece sasirdilar sonuca. Cunku once derdini anlatiyorsun, iletisim kuruyorsun sonra teste gönderip sonucu goruyorlar ve sasiriyorlar.

Ama rapor alacagim hastanede test yapan calisanlar ve heyet raporuna imza istedigim doktorlardan biri bariz bir sekilde inanmadi. Cunku curuk raporu almak icin veya sosyal guvencesi olmayan bir baskasi yerine test yaptiranlar, yani sahtekarlik yapanlarla karsilasiyorlarmis. Beni de oyle sandilar anlayacaginiz.
Ben zaten bu durumdan sikayetci degil bilhassa mutlu oldugumu belirttim. Sadece sebebini merak ettim.

Aslinda sosyal hayatimda cok cenebaz degilimama cihaz kullanmya yeni başladığım icin fazla merakliyim. Haklisiniz.

flora19

Yok mesela ucaktaki basinc nasil isitme kaybina sebep oluyorsa, normal dogum yapan kadinlarda da bazen dogum esnasindaki basinc sebebiyle kulaklar olumsuz etkileniyor diye bir sey duydum. Ama yanlis bilgi de olabilir. Ki bende zaten isitme kaybi vardi uzerine de 2 tane normal dogumla cocugum oldu. Acaba bu da daha kotu hale getirmis midir kulaklarimi. Cok gec kalinmis bir soru tabi ki olan oldu da..

Evet muzik cok dinlerdim eskiden malesef. Dikkat ediyorum. Sinema, dugun vs. tum ortamlardan kacarim sanirim artik.

Sinemada gzl oluyo bana:))cihas kendi kısıyo fazla seste

Ses efektini seviuom sinemada:))

flora19
Cok gecmis olsun. Gercekten kulaklari surekli korumak zorunda olmak cok zor ya.

flora19
Benimki de kisiyordur o zaman herhalde. Ben direk cihazları cikarir girerim diye düşünüyordum

Aynen tşkrler

Seninkini bilmiyom kısıcı özelliği varmı süpürge çlşnca geri çkiyo sesi benimki

sinemada cihazin sesleri kismasi otomatik ayardan oluyor.otomatigi iyi ayarlarlarsa iste. ama benim ileri isitme kaynbima hic beceren olmadi bu otomatigi. alisveris merkezinin kapisindan girer girmez butun sesleri kismistida cihazi cikararak duymustum. artik manuel kisiyorum volum kontrolden:eek:

shukufe eski cihazım öleydi cihazda düğme vardı orda kısıyodum açıyodum.şimdiki kumandası var pek kullanmıyomda boşa aldık

shukufe

Ben cihazi alali 1 hafta oldu ama sadece bir gun kullandim. Ertesi gun sesler azaldi. Su kalip ve kanallarin oldugu kidimda bir sorun varmis. Geri gitti malesef bekliyorum. Henüz pek deneyimim yok. Siemens signia cihazlarim. Bu ozellik olmali. Ama ben bi tekrar sorayim geldiginde. Insallah zırt pirt sorun cikarmaz da kullanabilirim.

Bu arada siz grubun demirbaslarindansiniz sanirim. Cok karsilastim adinizla. ileri derecede kaybiniz var anladigim kadariyla ama yaziminiz cok kuvvetli masallah. Sonradan mi yasadiniz isitme kaybi?

Benim cihaz da öyle birşey yok ya da varsa da ben bilmiyorum benim de başıma böyle birşey geldi normal ilk muane olucam doktorlarla filan konuştum sonra beni işitme testine aldıklarında aldıkları orana şaşırdılar aynı gün iki kez işitme testine girip bir sürü doktorun elinden geçtim.... Bu otomatik olan her cihaz da geçerli değil mi ? shukufe

Üst Alt