Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 aydır emeklilik başvurum sonuçlanmadı!?

EC20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende 7 ay oldu dilekçe verdim hala sonuçlanmadı son aşamada sağlık kurulundan çıkacak cevabı bekliyorum emekli sandığında çalışıpta malulen emekli olan varsa lütfen bana yardımcı olsun aradığım her yerden bir ses çıkıyor ama kimse net birşey söylemiyor bana yardımcı olabilecek birisi varsa yazsın zor durumdayım

Sağlık kurulundan olumlu cevap gelirse dilekçeyi verdiğin günden itibaren emeklisin toplu para alırsın içini ferah tut.

EC20

En çok 2 ayda sonuçlanması lazımdı. Sağlık raporu tarihini takip eden ay başı itibarı ile emeklilik onaylanır

Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için ama içim hiç rahat değil çünkü toplu paranı alırsın maaş bağlamazlar dedi sağlık kurulundaki bayan bu doğru mudur

O ne demek toplu para zaten dilekçeyi verdiğin günde itibaren biriken maaşın

Ufukalp bey emekli sandığında maaş bağlama şartları nedir malul sayıldım ama bakıma muhtaç değildir kararı çıkmış maaş bağlanır mı 2006 sigorta giriş 2013 emekli sandığı giriş 3300 civarında da günüm var toplamda Bağ-Kur’da dahil lütfen cevap verin 7.5 aydın bekliyorum

EC20
Maluliyet kabul edildiyse elbette maaş bağlanacaktır.
Malulen re'sen emekli edilip maaş bağlanmayanlar 10 yıllık sigortalılığı dolmadığı için malulen emeklilik şartları oluşmamış olanlar.
Malulen emeklilik şartları 10 yıl ve 1800 gündür, bu da sizde mevcut. "Bakıma muhtaç değildir" kararına takılmayın. Bakıma muhtaçlık sadece 10 yıl sigorta süresi aranmayıp direkt 1800 gün ile emekli olmayı ve maaşta %10 luk bir avantaj sağlar, bağlanıp bağlanmaması için belirleyici bir etken değildir.
Ama bu kadar uzun neden sürdü, bir kaç defa ara karar mı çıktı, tekrar tekrar hastaneye mi gönderildiniz ?

Ufukalp Allah razı olsun biraz içime su serpildi evet iki kere bu ikinci karardı

EC20
Allah hepimizden razı olsun inşaallah.
Büyük ihtimalle ara kararlardan dolayı uzamıştır, gönlünüzü ferah tutun. Maluliyete hükmedildiyse maaş bağlanacaktır.
Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

Ufukalp bey evraklarım malulen aylık bağlama servisindeymiş kafamı çok karıştırdılar bana maaş bağlanır mı bilginize ihtiyacım var

EC20
Bağlanmayacağını düşünmenize sebep olan durum nedir ?
Ya da kafamı karıştırdılar dediklerinizin ileri sürdükleri gerekçeler..?

Ufukalp sizi yoruyorum ama rahatsızlığım verdiği düşüncelerle bu tür düşüncelere kapılıyorum kafamı karıştırıyorlar dediğim ve bağlanıp bağlanmayacağını düşünmeme sebep açıklamıştınız gerçi ama 10 yıl şartı yani 10 yıl gün mü lazım yoksa 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün mü emekli sandığı oldu mu kimse bilmiyoruz diyor bide süre uzadıkça böyle düşünmeme sebep oldu

EC20
10 yıl kesintisiz gün değil, 10 yıl sigorta süresi ve bu süre içerisinde 1800 gün yeterlidir. Rahat olun.

ufukalp bey iyi akşamlar daha öncede yazmıştım bu konu ili ilgili,yüzde 46 raporum var 1yıl süreli.vergi indirim belgem süresiz daha doğrusu bana verilen kağıt üzerinde herhangi bir tarih söz konusu değil.ssk'ya sordum maliye kontrol istemiş bizim yapacak bişeyimiz yok dediler...böyle bir şey olabilir mi?eğer olabilirse neden bana verilen kağıtta kontrol tarihi yoktu?teşekkür eder iyi akşamlar dilerim

freemen2121
Vergi indiriminde süre kısıtlaması olmasa da SGK Yüksek Sağlık Kurulu kendi inisiyatifiyle emekliliği süreli olarak onaylayabilmektedir.

Ufukalp sgk'nın vermiş olduğu cevap maliye sağlık kurulunun muayene istemiş olduğu kendilerinin değil.bu yüzden kafam karıştı

@Ufukalp bey maluliyetim onaylanmış tahsis belgelerim istenmiş beklemedeyim daha postaya verilmemiş bundan sonraki aşama ne olur acaba?

Ufukalp bey kusura bakmayın hep size hitaben yazıyor gibi oluyorum ama başka cvp verebilecek arkadaş varsa onlarda yazsın emekli sandığı Bilgi hattını aradığımda 3600 günden bahsediyor emekli maaşı alabilmem için kafam çok karıştı ve korkuyorum ve sorabileceğim kimse Yok bana özelden ulaşabilirseniz ben detaylıca anlatayım size isterseniz ben nasıl özelden msj atılır bilmiyorum

EC20

Telefonla karıştırmayın işi. Resmi yanıt gelsin hele, bakalım dertleri var mı yok mu

Üst Alt