Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 aylık bebeğimde işitme kaybı olabilir gibi görünüyor..?

ali_e

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar. 7 aylık kromozomu +1 fazla olan ama kendisi dünya tatlısı kızım var.
işitme test hikayemizi kısaca belirtmek isterim daha net olsun. ilk doğduğunda erzicanda taramadan kaldık gün verdiler gittik yine kaldık. erzuruma sevk ettiler orda tarama yaptılar geçtik. ohh allahım şükürler olsun dedik adağımızı kestik. 6 cı ayında sağlık raporu almaya gittğimizde tekrar test yapıldı. 50 db her iki kulakta kayıp var denildi. yanlız çocuk bize göre duyuyor gibiydi. kızımı

başka hastaneye götüreyim neresi iyidir diye araştırma yapim dedim 2 gün sonra erzurumdan aradılar cihazımız bozuldu belki sizin ölçümde hata olmuş olabilir dediler. İstanbula gidelim dedik. istanbul pendik marmarada işitme testi yaptık benzer sonuç çıktı. fısıltıları duymuyordur dedi. yanlız ben çocuğumun arkasından fısıltıyla ismini söylüyorum bakıyor tesadüf dicem ama kaç kere tekrarladım hep dönüp baktı.
1 ay sonra baska test yapıcaz ona göre cihaz vericez dediler.,

şimdi tecrübeli abilerim ablalarım kardeşlerim ne yapmamı önerirsiniz. durumumuz çok mu kötüdür. geç mi kaldık acaba lütfen yardım edin. en son yaptığımız test sonucu

https://i.hizliresim.com/A1rvWL.jpg

Panik yapmanıza gerek yok. Orta kulaktan kaynaklanan bir problem gibi gözüküyor. Bu çocuklarda sık rastlanan bir durumdur. Kontrol randevusuna gidin. Ne söyleniyorsa yapın.
Geçmiş olsun

yani sorun orta kulak iltihabindan kaynaklanan bi durum mudur acaba

Akustik uyaran kullanıldığında 40-50 dB, kemik vibratör kullanıldığında 30 dB eşik bulunmuş. Bu orta kulakta bir problem olduğunu gösterir.

özür dilerim hocam şunu öğrenmek istiyorum. down olan çocuklarda orta kulak iltihabı sık yaşanır bu düzeltilebilir bir şey midir. çünkü bize bu durum işitme cihazı ile giderilebilir denilmişti. birde orta kulakta olması daha mı iyi daha mı kötü.

Down sendromlu çocuklarda, vücutta bulunan kanallar genellikle daralıp incelirler. Kulak kanalı, östaki borusu (orta kulağı havalandıran kanal) gibi. Orta kulak iyi havalanmadığı için bu çocuklarda orta kulak enfeksiyonu sık görülür. Tedaviye doktor muayenesi sonucuna göre karar verilir. İşitme cihazı tedavi edici değildir. Sesleri yükselterek, çocuğun duymasını sağlar.

Hastalık iç kulakta olsaydı, tedavi olanağı olmazdı. Ayrıca işitme cihazı da istenildiği kadar başarılı olmazdı.

anladım hocam çok tesekkür ederim allah razı olsun. raporda SENSÖRİNÖRAL yazıyor ben problemin iç kulakta olduğunu zannettim. orta kulakta ise tedavi olabilir diye düsündüm. saolsun doktorlar tam bilgi vermiyorlarki isitme kaybı var tamam diyorlar ne var neden var nerden var bilsem sizleride rahatsız etmezdim

işitme cihazı tedavi etmez bunu bilin hata işitme kaybını artırır kulağı tembel yapar 7 aylık daha beyin süreci gelişmemiş bir bebek bu testlerle emin bir cevap beklemek çok mantıksız siz biraz daha araştırın enfeksiyon geçici işitme kaybına neden olabilir o an işitme testıne denk gelmiş olabılırsınız lütfen işitme cihazı son seçenek olsun

HOŞCAKAL
Az bildiğiniz konularda iddialı yorumlar yapmanız, insanları daha fazla mağdur edebilir.
Yazdığınız bilgilerin hiç biri doğru değil!

Mehmet Akşit

biz insanlar kimimiz fikrine kimimiz bilgisine göre konuşur . siz bu bilgileri elinize bir kitap alarak okuyarak öğrenmişsiniz biz ise bunu yaşayarak, deneyerek tecrübe edinmiş canlı örnekleriyiz. yazdığıma yanlış diyemezsiniz. anacak ve ancak böyle düşünüyor olabilirsiniz diyebilirsiniz. yukarıdaki ilk sorum işitme cihazı tedavi etmez elbete ki etmez.. diğerleri zaten açıklama yapmak zorunda değilim . sizler işin ehlisiniz fikirlerinize saygı duyuyorum esenlikle kalın

HOŞCAKAL tedavide etmiyo cihaz sadece duymadığın sesleri veriyo mehmet beyin dediği gibi ben kaç senedir kullanıyom cihaz 18seneden fazladur var anlamam gelişmedi sadece ses duyuyon

Benimkide iç kulak sensörinal sadece cihaz

@HOŞCAKAL[FONT=sans-serif]
"Bilmeden fikir sahibi olmak" pek övünülecek bir şey değil..
Örneğin, "işitme cihazı (...) işitme kaybını artırır kulağı tembel yapar". fikri yanlış. İşitme cihazı ne işitme kaybını arttırır ne de tembellik yapar. İşitme kaybının zaten artacağı vardır, o yüzden artmıştır.

Diğer "fikir": "7 aylık daha beyin süreci gelişmemiş bir bebek bu testlerle emin bir cevap beklemek çok mantıksız" (cümle yanlışları size ait). Sizin gelişmemiş zannettiğiniz 6 aylık beyin, dünyanın bütün dillerinde bütün harfları ayır edebilir. Ama sizin "gelişmiş" beyniniz bunu yapamaz. Bu yüzden, işitme cihazı için en ideal yaş ilk 6 aydır. Ayrıca mevcut teknoloji ile bir haftalık bebeğin güvenilir bir şekilde işitme testi yapılabilir.

Elbette fikriniz size aittir. Benim kaygım bu fikirlerin başkalarına zarar verebilecek olması.
[/FONT]

hocam merhabalar bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. çocukluk arkadaşım kbb doktoru ona sonunda ulaştım. iç kulakta problem olduğunu sinirsel olduğunu söyledi. fakat çocuğun kısık seslere tepkilerini söyleyince baska bir yere daha götürmemi söyledi. özel hastaneden bir profösör buldum gidicem. aynı yada benzeri sonuç çıkarsa cihaz derlerse alıcam. en azından şimdilik öyle düşünüyorum

Üst Alt