Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7. Dönem Toplu Sözleşmesinde Engelli Memurlar Olarak Taleplerimiz

Konular
13
Reaksiyonlar
0
NOT: Sayın Yöneticiler sizden ricam başlığı değiştirmeyin.

Merhaba arkadaşlar. 7. Dönem Toplu Sözleşmeleri olacak. Sendikalarda talep toplamaktalar. Bizlerde engelliler olarak gerek sendikalar aracılığıyla gerekse de cimer yoluyla taleplerimizi iletmemiz gerekir. Aklıma gelen talepleri aşağıya yazıyorum. Sizlerin de yorumlarını bekliyorum.

Anayasamızın 61 inci maddesinde de “engelli bireylerin korunmaları ve toplum hayatına intibaklarının sağlanması” Devletin görevleri arasında sayılmış, 10 uncu maddesinde “engelli bireyler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı” ifadesi yer almakta olup 5378 sayılı Kanunun ilgili maddelerinde ise “engelli bireylerin diğer bireylerle eşit koşullarda, hak ve özgürlüklerden tam ve eşit olarak yararlanması, toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarının sağlanması, Engellilerin hak ve özgürlüklerden tam ve eşit olarak yararlanmasını sağlamaya yönelik alınacak özel tedbirler ayrımcılık olarak değerlendirilemez” ifadesi ile Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmenin; “Ayrımcılık Yapılmaması ve Eşitlik” başlıklı 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasında; “Engellilerin fiili eşitliğini hızlandırmak veya sağlamak için gerekli özel tedbirler işbu Sözleşme amaçları doğrultusunda ayrımcılık olarak nitelendirilmez” hükümlerinden yola çıkarak aşağıdaki taleplerde bulunabiliriz.

1.) Emeklilikte 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine tabi olması (2008 yılından sonra memur olanlar 5510 sayılı kanuna tabiiler. Buda düşük emekli aylığı demek.)
2.) Sınavsız Unvan Değişikliği Hakkı
3.) Hizmetli kadroları yerine Memur kadrolarına atamaların yapılması
4.) Engellilik durumuna bağlı yer değişikliğinde kadro şartı aranmadan yer değişikliğinin yapılabilmesi (gerekirse kadrosu ile birlikte yer değiştirmesi)

1: Engellikten dolayı erken emekli olan Memurlara Bağlanacak emekli maaşında Çalışma gücü kaybına göre kademeli artış
2: Engelilerin Bir defa ya mahsus ibraz ettikleri eğitim durumlarına uygun kadroya atanması.
3: Engeliliere A GRUBU KAMU KADROLASI na atanma hakkı tanınması. UZMAN ve UZMAN YARDIMCILIĞI gibi
4: Engeli memurların Yıllık İzinlerinin Diğer Memurlardan farklı hesaplanması Örneğin %40 olana 45 %60 olana 60 İş günü gibi
5: Engelinden dolayı Nöbet, Fazla Mesai den mahrum bırakılan Engelli Memurlara Aylık 240 Saat olarak belirlenen Fazla mesai ücretinin Engelilik oranına tekabül eden kısmı kadar Ek ödeme yapılması
6: Engelli Memurlara Yeşil Pasaport ve 3600 Ek gösterge hakkkı
7. Engelli Memurlara Emeklilik Halinde ödenecek tazminatların farklı hesaplanması. 15 Yıldan emekli olan Memura 25 yıl çalışmış kabul edilip buna göre tazminat ödenmesi.
8: Engelileire tanınan ÖTV siz araç alma hakkıının Kamuda Çalışan Engelli Memurlara Bir defa ya mahsus olarak üzere Bütün Engel gruplarını kapsayacak şekilde verilmesi.
9: Eğitim Durumundan kaynaklanan Farklı Engel Gruplarına sahip Engelilere Kurum Değiştirme Hakkı...
10: İlk evini İlk Aracını alacak Engelilere Faizsiz Konut ve Araç Kredisi..

Benim aklıma gelenler bunlar

Üst Alt