Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 kişilik araç önerileri ve tavsiyeler

StratoS

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Selamlar,

Bu zamana kadar Forumda arkadaşların talebi ile ve bilgim dahilinde bazı değerlendirmeler yapmıştım.

Öncelikle SUV araçlarını değerlendirmiştik:
https://www.engelliler.biz/forum/alim-satim/205256-otv-muafiyetli-suv-arac-onerisi-olan-var-mi-26.html

Sonrasında 8+1 Otomobil Sınırıfında yer alan mini minibüsleri değerlendirmiştim:
https://www.engelliler.biz/forum/alim-satim/207948-9-1-otomobil-araclarda-otv-muafiyeti-ve-tavsiyeler.html

Şimdi de özellikle kalabalık ailesi olan ama otomobil konforundan vazgeçmek istemeyen engelli arkadaşlar için 7 kişilik araçları değerlendirmek istiyorum.

Bu konuda başka forumlarda öneriler buldum ama çoğu güncel olmadığı için artık o araçlar satılmıyor.
Ve bu güncel duruma göre ÖTV teşviği devam ederken, üst limit dahilinde alınabilecek araçlara birlikte bakalım:

Kısa Bilgi: 7 kişilik oturma düzeni olan araçlar otomobil sınıfında ve özel bir vergilendirmesi yok. Yani otomobillere uygulanan standart ÖTV&KDV ve MTV uygulaması var. Araçların özünde bagaj alanında açılıp kapanabilen 2 koltuk eklentisi var. Bu koltukları açtığınızda büyük boylu yetişkinler çok rahat edemese de, çocuklar ve küçük boylu yetişkinler için özellikle şehir içi kullanımlarda ciddi bir avantaj sunuyor.
Bu şekilde kullanmadığınızda koltukları kapatıp, 600 lt nin üzerinde bagaj hacimleri ile büyük bagajınızın keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Bu tür araçlar SUV ve MPV kategorisinde yer alıyor. Şu dönemde MPV kategorisinde araçların satış rakamlarındaki düşüş, SUV araçların yükselişi sebebiyle SUV kategorisinde 7 kişilik araçlar daha fazla rağbet görüyor ama fiyatları da nispeten yüksek. Bu sebeple engelli ÖTV sınırında 7 kişilik SUV araç malesef yok.

Bu noktada MPV kategorisinde araçları değerlendirecek olursak:

Multi Purpose Vehicle” yani “çok amaçlı araç” MPV Kategorisi - 7 Kişilik Arabalar

1- Fiat - 500L Wagon: Otomatik Dizel seçeneği ile en ucuz 7 kişilik araç diyebiliriz. Fiyat bilgileri 15 günde bir değiştiği için paylaşmıyorum. Direk web sitesinden görebilirsiniz.

2- Dacia - Lodgy: Dizel manuel seçeneği var. Ve nispeten yine fiyatları rakiplerine göre uygun.

3- Ford - Galaxy - S-MAX: Dizel otomatik versiyonu 2.0 motorla geldiğinde ÖTV üst limitini aşıyor ve alamıyoruz. Ancak Benzinli manuel modeli belki bayi indirimi ile alınabilir.

4- Citroen - Grand C4 SPACETOURER: Dizel otomatik seçeneği var. Ve bana göre MPV kategorisinde en donanımlı ve fiyatı donanımlarına göre uygun araçlardan birisi. Full+Full tabirli Grand C4'ü Engelli ÖTV limitleri dahilinde alabilirsiniz.

5- BMW 2 Gran Tourer: Güncel fiyatlara göre maalesef Engelli ÖTV limiti dahilinde alınamıyor.

SUV Kategorisi - 7 Kişilik Arabalar

Bu kategori de D segment ve üzeri araçlar var. Ve maalesef hiç birini 247.400 TL ÖTV limitinden dolayı alamıyoruz.
Peugeot 5008 - Vw Tiguan Allspace - Skoda Kodiaq - Nissan X-Trail 7 Kişilik vb.

Sonuç olarak, 7 kişilik araç almak istersek ÖTV sınırı dahilinde sadece MPV kategorisinde araç alınabiliyor. Ve bu segmentte 5 yıl kullanılabilecek ve donanım olarak da tatmin edebilecek dizel otomatik Grand C4'ü önerebilirim.

Şuan Skoda Kodiaq'ın engelliler için ÖTV Kampanyası var. Full donanımlı Prestige Paketi 247 bin TL'nin altına bırakıyorlar. Çok geniş ve 7 kişilik versiyonu mevcut. Normal satış fiyatı 280 bin civarında.

Mevcut liste fiyatlarına baktığımda

https://www.skoda.com.tr/fiyat-listesi/fiyat-listesi

2019 model, 1.5 TSI 150 PS ACT DSG Style paket 249.900 TL TL gözüküyor. Ayrıca Metalik Renk ve 7 kişilik versiyon farkı vergiler dahil toplamda yaklaşık 7.000 TL ye geliyor.

Bunu da eklersem, 257.000 TL yapıyor. Belki bunu 247.400 TL ye düşürmelerini beklerim ama donanım olarak Style paket bir araç.

Belirttiğiniz Prestige paket için araç fiyatı 279.900 TL olarak gözüküyor. Buna belirttiğim ek donanımları eklersem, 287.000 TL yapıyor. Cam tavan da isterseniz, 294.000 TL lere geliyor. Bunu 247.400 TL ye mi düşürüyorlar? Yaklaşık 40.000 TL indirim mi yapıyorlar?

BMW'de de böyle kampanyalar yapıldı ve arkadaşlar yarı yolda kaldılar. Açıkçası 40.000 TL indirim yapılabileceğini düşünmüyorum.

Bahsettiğiniz fiyatlar 2018 model içinse, bildiğim kadarıyla artık 2018 modeller kalmadı...

2019 modelde Style Benzinli araç limitler dahilinde olabilir diye düşünüyorum.

En azından bunu listemize alabiliriz, teşekkürler.

Cuma günü Ankara'da Skoda Bayisine gittim. Kodiaq Prestige ve Süperb lerde ötv kampanyası olduğu söylendi. Dediğiniz gibi 2018 Kodiaq ellerinde kalmamıştı ama 2019 model gelecek dediler. Süperb 1.6 TDİ 2019 model için de geçerli olduğunu söyledi.

Selamlar,

7 kişilik sınır dahilinde alınabilecek araç listemizi güncel modeller ile güncelleyelim:

Multi Purpose Vehicle” yani “çok amaçlı araç” MPV Kategorisi - 7 Kişilik Arabalar

1- Fiat - 500L Wagon: Otomatik Dizel seçeneği ile en ucuz 7 kişilik araç diyebiliriz. Fiyat bilgileri 15 günde bir değiştiği için paylaşmıyorum. Direk web sitesinden görebilirsiniz.

2- Dacia - Lodgy: Dizel manuel seçeneği var. Ve nispeten yine fiyatları rakiplerine göre uygun.

3- Citroen - Grand C4 SPACETOURER: Dizel otomatik seçeneği var. Ve bana göre MPV kategorisinde en donanımlı ve fiyatı donanımlarına göre uygun araçlardan birisi. Full+Full tabirli Grand C4'ü Engelli ÖTV limitleri dahilinde alabilirsiniz.

4- Peugeot - Rifter Plus: Dizel otomatik seçeneği var. Yeni gelen bir model. Rifter ticari modelinin otomobil versiyonu olarak satılıyor. Bu aracın MPV kategorisine gireceğini düşünüyorum. Full aracın fiyatları da sınırın bir hayli altında.

SUV Kategorisi - 7 Kişilik Arabalar

Bu kategori de D segment ve üzeri araçlar var. Ve maalesef hiç birini 247.000 TL ÖTV limitinden dolayı alamıyoruz.
Peugeot 5008 - Vw Tiguan Allspace - Skoda Kodiaq - Nissan X-Trail 7 Kişilik modeller.

Sonuç olarak, 7 kişilik araç almak istersek ÖTV sınırı dahilinde sadece MPV kategorisinde araç alınabiliyor. Yıl sonuna limit artışı ve yıl sonu kampanyaları ile SUV kategorisinde de 7 kişilik araçlar alınabilir.

Ankarada hangi bayiye gittiniz. Superb için fiyat aldiniz mi ?

Arkadaşlar Engelli İndirimi ile araç alicaksiniz sizinle önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
İstanbul Çekmeköy Bayraktar Otomotivde Subaru Forester Elegance Plus Araç ÖTV indirimi ile 150 bin TL 'ye satiliyor.Son aracmis.Benle bu bilgiyi paylaşan Çok Değerli Satış Temsili Arkadaşımız Burak GÖZAL Beyfendi size yardımcı olacaktir..

Not: Burak Bey 2019 Nisan Ayında Subaru Forester 2.0 Premium Plus sahibi olmanızda büyük yardımı olmuştur.

forestem

Forester 7 kişilik bir araç değil. Neden bu başlığa yazdınız? Birde 2.0 Benzinli bir araç olması sebebiyle ben önermiyorum Engelli arkadaşlara...

Üst Alt