Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 sene önce ithal ettiğim aracı özürlü olmayan birine satarsam başta ödemediğim vergi

nabersen

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
2003 de dışarıdan getirttigim bmw 316i şuan itibariyle 7 sene geçti.
yeni mevzuata göre özürlü olmayan bir kişiye satarsam önce alınmayan vergiler alınacak mı ?

Rica etsem bir bilgi verir misiniz

evet satlık 1993 model 3,16 ia 1600 motor otomatık vıtes almanya dortmondtan 2003 yılında getırttım
araca lavato sıralı sıstem tup taktırttım acılır tavan sonroof var aracımın hıc bır aksanında sorun yoktur fakat tekerleklı sandalye kullandıgım ıcın katlanıp bagaja konması buyuk sorun tesgıl etmekte eger bu vergı olayı olmazsa satmayı dusunmekteyım 3 ay once gumrukle gorustum 6,500 tl vergısı cıktı normal vatandasa satarsam o vergıyı odemem gerektıgı soylendı
su an yenı bır mevzuuat degısıklıgınden bahsedılır zaman gazetesının 10,5,2010 tarıhlı gazetesınden ogrendıgım kadarıyla 5 sene dolunca satılabılır vergı alınmaz der
boyle bır degısıklık varsa aracımı satıp caady .wosvagen marka ikinci el otamaık vıtes arac dusunmekteyım veya woswagen turuan marka 7 kısılık bır arac dusunmekteyım

İthal ettiğiniz özel donanımlı aracı 10 sene dolmadan sakat olmayan birine satmanız halinde başta ödemediğiniz tüm vergileri ödemek durumunda kalırsınız. Ki bu vergi de öyle hafife alınacak bir rakam değildir...

arkadaşım bende özürlüyüm bana satsanız kaça verirsiniz teşekkürler

Üst Alt