Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 senedir çalıştığım işyerinden tüm haklarımı alıp ayrılmak istiyorum. Bu mümkün mü?

istikbal

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2000 Yılı SSK girişli %60 rapor 3036 günüm var ve 7 senedir çalıştığım işyerinden tüm haklarımı alıp ayrılmak istiyorum
bu mümkün müdür?

Örneğin 15 yıl ssk'lı ve 3600 gününü dolduran ve özürlü olmayan normal bir çalışan arkadaşım şirket tazminat vermeden çıkmasını istemişti o da bu bahsettiğim günü ve primi doldurduğundan yasaların ona tanıdığı hakkı kullanıp şirketten tazminatı almış ve ayrılmıştı .
Sormak istediğim ise aynı olayın özürlü çalışanlar için olanı nasıl mümkün olacağı?

Şimdiden teşekkürler.

Emekliliği 05.08.2000 den once ıse 17 yılda sonra ıse 17 yıl 8 ayda hakedıyorsun oda esıttır en az 2017 yılı Emekliliği hak etmeden kendın ısten ayrılırsan hıc bır hak talep edemezsın ozurlu yada ozursuz kanun aynı ancak ısverenın senı atarsa 7 aylık brut maasın + 2 aylık brut maasın + yıllık ıznın varsa vermek zorunda atıyorum 1000 lıra brutun var 24 gun yıllık ıznın bırıkmıs 10000 lıra net tazmınat alırsın

Cevap için teşekkürler ancak sorumu anlamadınız sanırım! İş yerinde normal ssk lı bir arkadaşım 15 yıl v 3600 günü doldurduğundan dolayı şirket rıza göstermemesine rağmen kanuni bir hakkı olduğu için tazminatını alıp ayrıldı. Buyrun bu da o ilgili mevzuat
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ancak 1999 yılında 14.maddeye eklenen bir hükümle sigorta süresini ve prim gün sayısını dolduran ama yaşı tutmayanlara da kıdem tazminatı alma hakkı getirildi. Eğer bir çalışan Sosyal Sigorta Kanununa göre emekli olmak için sadece yaşını bekliyorsa, dilerse bu sebeple işten ayrılıp kıdem tazminatını isteyebiliyor. Bunun için önce sigorta müdürlüğünden yaş dışındaki koşulları yani sigorta süresi ve prim gün sayısını doldurduğunu gösteren bir yazı alması gerek. Sigorta müdürlüğü, başvuran kişinin yaş dışında emeklilik koşullarını taşıdığını ve bu sebeple işten ayrılırsa kıdem tazminatı isteyebileceğini hizmet dökümüne yazıyor. Kişi bu yazıyla işverene başvurup iş sözleşmesini feshettiğinde kıdem tazminatı alma hakkına sahip. Yani bu şekilde kıdem tazminatı alma hakkı sadece sigorta süresi ve prim gün sayısına bağlı. [/SIZE][/FONT]

Bu da konunun linki : Yaşı Bekleyerek Kıdem Tazminatı Alma Hakkı

İşte benim sormak istediğim bunun biz özürlü çalışanlar için olan karşılığı nedir? Tekrar teşekkürler

Guzel kardesım bende dıyorumkı 1993 benım sıgorta baslangıcım ozur derecem %95 15 yıl 3600 gunde bende ıstesem ayrılıp tazmınatımı alırdım ancak senın sıgorta gırısın 2000 anladın? 17 yılı doldursaydın sende yası beklemeyecektın

İşte aradığım cevap bilmeyenlere de yardımcı oldunuz sayın OturanBoğa. Demek ki neymiş 10 yıl ı (yani 3600 prim günü) doldurmak yeterli . Saygılarımla.

:) e ben ne dedım :) Farklı bıseymı soyledım Bülent ?

Emeklilik için gerekli olan prim 3920 gününü tamamlasaydınız süreyi beklemeksizim kıdem tazminatı alıp işten ayrılabilirdiniz.

Gün ve ay bırbırıne baglantılı bırı olmazsa bırı olmaz 2 sı bır arada olmak zorunda yanı 10 yıl esıt 3600 gun fakat 15 yılı beklemek zorunda

Engelli olsun ya da olmasın,tazminatını alarak işten ayrılma alt sınırı 15 yıl süre ve 3600 prim gün sayısıdır.Bunlar Edip arkadaşın dediği gibi birlikte mevcut olması gerekip 10 yılla 3600 gün doldurarak tazminat talep etmek mümkün değildir.Bu kopnuda engellilere herhangi bir pozitif ayrımcılık söz konusu değildir.

kıdem tazmınat yasasında 15 hizmet süresi ve 3600 prim günü dolduran sgk dan kıdem tazmınatı alabılır yazısı alıp şirkete vererekten kıdem tazmınatını alabılır

Üst Alt