Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 yaşında %78 süreli raporu olan çocuğun hakları nedir?

Babası

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba; çocuğumun raporunun bize ve çocuğuma sağladığı haklar nelerdir?

*Gelir kriterine uygun olması şartıyla 2022 aylığı
*Gelir kriteri, ağır özürlü olup olmadığı, ve başkasının bakımına muhtaçlık değerlendirmesi sonucuna göre evde bakım aylığı.
* Şehiriçi ücretsiz ulaşım
En önemlileri
Ve engellilere sağlanan tüm genel haklar.

Gelir kriterine uygun değiliz, vergi indirimi mevzuunda bilgi almak istiyorum ama pek bişey bulamadım.

Babası
Ücretli çalışan, bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinden en az %40 ve üzerinde engelli olan varsa onun üzerinden gelir vergisi indirimi uygulanabilmektedir.
%78 ile 2. derece vergi indirimi elde edilip aylık vergi matrahından 530 TL düşülmesi mümkündür.

İlginize teşekkür ederim:)
Benim maaşım 12 ay boyunca sabit, yani vergiyi işveren ödüyor.Bahsettiğiniz vergi indirimi bana nasıl ulaşacak?

Nasıl, anlamadım.
Gelir vergisi muafiyeti uygulanan serbest bölge kapsamında bir işyerinde mi çalışıyorsunuz ?

Hayır, önceki işyerimde haziran ayından sonra maaşım düşmeye başlayıp aralık ayında en yüksek vergi kesintisine maruz kalıyordum ama 2 yıldır çalıştığım bu iş yerinde maaşım hep aynı, serbest bölgede çalışmıyorum.

Babası
Haziran ayında ikinci vergi dilimine girip Aralık'ta tekrar bir üst vergi dilimine geçiyorsanız maaşınız yüksek demek ki.
Yukarıda bahsettiğim 530 lira net yansıma değil matrahtan düşecek miktar zaten ve bunun da maaşa yansıması birinci vergi diliminden 79,50 TL ye denk gelmektedir. Bu tutar için ne vergi dairesi, maliye merkez sağlık kurulu vs prosedürlere, ne de işvereninizle olası anlaşmazlıklara gerek yok diye düşünüyorum.
Vergi indirimi hakkında bilgi bakıyorum dediğiniz için açıklama yaptım.

Anladım, ilginize tekrar teşekkür eder iyi geceler dilerim.

Üst Alt