Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 yaşındaki kızıma kas biyopsisi yapıldı..?

Betül&Berra

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2 ay sonra yedi yaşını dolduracak kızım hem Derince araştırma hastanesinde hemde Kocaeli umuttepe üniversite hastanesinde çekilen emg sonucu miyopati (kas hastalığı) teşhisi konuldu, şimdi biyopsi yapılıp hangi kas hastalığı olduğuna bakılacak umuttepe de alınan parça Ankara hacettepe üniversitesi hastanesine kendimiz götürecekmişiz sağlıklı koşullarda inş bir sıkıntı çıkmadan hastaneye ulaştırırız.

Benim merak ettiğim madem buralarda bakılamıyor niye kızımı direk hacettepe göndermiyorlar parçayı orada alsalar daha sağlıklı olamazmı daha önce başından geçmiş yada bir tanıdığı böyle bir olay yaşamış olan varmı ? Doktora soracam biz direk ankaraya gidelim diye ama 6 ayda yapılan bütün tahliller emgler yeniden istenirse o kötü olur çünkü hiç bir hastene başka hastanenin tahlillerini beğenmiyor .

Şimdiden herkese teşekkür ederim . Sağlıklı günler dilerim .

Bana da sinir biyopsisi yaptılar benide hacettepeye gönderdiler.ama gitmadik Ersin Tan'nın muayenehanesinde yaptırdık hacettepenin labaratuarında tahlil edildi

Emg istemezler hastalık ne derece diye bakıyorlar. Benim emgde sinirlerde harabiyet olduğu biyopsiylede hafif olduğu ortaya çıktı. Geçmiş olsun @Betül&Berra

Kas biyopsi sonuçları geldi Bülent hocaya gösterdim biyopside kas hastalığının bir çeşidine bakmışlar o temiz çıktı çeşidi bulunamayan kas hastası dedi hoca coenzyme q10 kapsül başladık bakalım inş faydasını görürüz.
Hastalığın hangi çeşidi olduğunu öğrenmem için bundan sonra ne yapmam lazım 2 hastanede yapılan emg miyopati olduğunu söylediler ama biyopside temiz çıktı

Betül&Berra

iyi bir doktor görse belki teşhis koyabilir. Haluk Topaloğlu Hacettepe'de iyi bir uzmandır. Genetik inceleme de yapılabilir.

Arkadaşlar aranıza yeni katıldm benimde 2 aylık oğlumda şans eseri gittiğimiz hastanede kanda ck yüksekliği (10500) sebebiyle dmd şüphesi ile genetiğe gönderdiler kan verdk sonuçları bekliyoruz İnternetten okuduklarım pek iç açıcı değil aranızda bilgisi olan varmı

Hacer Hanım

CK'nın (creatin kinase) yüksek olması kas harabiyetine de işaret edebilir, geçici başka bir şeye de. Kas harabiyeti varsa o halde bir kas-sinir hastalığına işaret edebilir. 2 aylık olması sebebiyle klinik tablo bilinmeyebilir ve dolayısıyla muayene ederek teşhis koymak zordur. Tek seçenek kalmaktadır -ki onu da yaptırmışlar. Sonucu beklemek durumundayız. Sizin, varsa erkek kardeşiniz ya da dayınızda benzer bir durum var mıydı?

Benim dayularımdada annemin dayılarındada yok klinik hiçbir bulguda yok napıcamızı bilmiyoruz beklemek çok kötü bu ck değeriyle kas hastalığı çıkmama ümidi varmıki

Sarılıktan yatmıştık hastaneye araştırma hastanesi olduğundan rutin kontrollerde7000 çıktı nörolojide istedi10500 çıktı

Hacer Hanım

Kesin DMD diyemeyiz, başka bir şey de olabilir. Maalesef beklemek durumdayız...

Üst Alt