Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 yasindaki kizimda isitme kaybi ortaya çıktı! Ne yapmalıyız, nasıl bir cihaz..?

cancazim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaşlar yeni üye oldum öncelikle 7 yasindaki kizimda sağ 42 sol 48 db isitme kaybi çıktı çok üzgünüm çok saskinim kizim 1. Sınıf öğrencisi başarılı bi çocuk nasıl alisacak cihaza lütfen yardım edin bana

Fazla kaygılanacak bir durum yok gibi. Ama kızınızın odyogramını gönderebilirseniz daha rahat yorum yapabilirim.
Bu arada, Antep'te Odyoset vardır. Telefonu:03422312227. Benden selam söyleyin.
Gidip cihaz denemesi yaptırın. Mümkünse Slim tüplü cihaz kullansınlar.
Kızınızın fikri çok önemli. Bir hafta deneme süresi isteyin. Okulda cihazı mutlaka denesin.

Ben ilerlemesinden korkuyorum konuşması çok iyi ama doktor dogustan dedi dogustan böyle bisey olabilirmi

Kizim sınıf 1.si okumayı ilk kendisi çözdü öğretmeni hiç farketmedi hatta inanmiyo bile bende ne yapacağımı bilmiyorum çok endiseliyim

7 yasina gelmis bi cocugun 7 yasinda dogustan isitme kaybi oldugunu nasi bilmis doktor:p7 yasina kadar sizde uyumuyodunuz zannedersem:(inanma doktorA. KENDILERINI BISIY ZANNEDIYOLAR.
COK AZ BIR KAYIP EGER DOGRU ODYO OLCUMUYSE
masallahi varmis cocugunuzun
cocuk milleti grip nezle olayi cok olur. grip nezle oluncada iyi isitilmiyor:(siz yolunuza emin adimlarla devam edin. cocugunuzu sevginizle ilginizle mutlu edin. vaaay isitme kaybi artarsa naparim diye uzulmektense en iyi yapabilecek seylerinizi yapin cocugunuz icin.
ne doktor ne odyolog sizin isitme kaybinizin artacagini nede artmayacagini bilemez.
allaha guvenin.

Ben doktora inanmadım zaten dogustan olması imkansız kimse inanmiyo isitme kaybi olduğuna ama 3 farklı yere yaptırdık testi bu 5 en falan oynuyor aralarinda

Ben iki hafta önce test yaptırdım sonuçları öğrendik kizim bu hafta grip oldu antibiyotik kullandik gribi gecti sanki isitmeside duzeldi gibi tekrar test yaptirsammiki

Bu doktora inanıp inanmama meselesi değil!
Doğuştan olup olmadığı da önemli değil. Önemli olan az veya çok işitme kaybının olup olmadığı.
Grip orta kulak iltihabına neden olmuşsa, gripten sonra işitme düzelebilir, bu doğru. Ama emin olmak için bir daha test ettirin.
Ufak bir ihmal kızın okul hayatını etkileyebilir. Hiç riske girmeye değmez.

Çok saolun cevaplariniz için bu anne olarak endişeliyim sadece

Herşey kizimin sağlığı için yoksa bunada çok şükür hiç bi zaman isyan etmedim yinede çok şükür

bugün kizima beltone isitme cihazi aldık hayırlısı bakalim

seslerin çok yüksek geldiğini söylüyor normalmi acaba basim agriyo diyor

Merhaba;
Cihaz için hayırlı olsun. Ses yüksek geldi zaman sesin kısması gerekir. Aksi takdirde kulağına zarar verirmiş olur. Rahat duyacağı şekilde ayarlaması gerekir.
Kolay gelsin

Seslerin çok yüksek gelip, başını ağrıtması normal değil.
Önce anlaşılması gereken:
* Tüm sesler mi yüksek geliyor?
* Normal sesler mi yüksek geliyor?
* Yüksek sesler mi yüksek geliyor?
* Kendi sesi mi yüksek geliyor?
Cihazı aldığınız firmaya gidip, şikayetinizi açık olarak belirtin.
Alçak, normal ve yüksek sesler için ayrı ayrı ayar düğmeleri vardır. Bu ayar düğmeleri ile ses şiddetinin normalleştirilmesi lazım.

Kulak zarinda Sıvı toplaması mi var sıvı toplamasıda işitme sorunu yapıyor sıvı toplaması varsa öneri yaparım

hala kullanmıyor cihazi ayarları yapıldı yine yüksek diyor anlamadım ben

sıvı toplaması falan demediler sorun salyangozdaymis

cancazim

ne desinlerdi, seslerden rahatsiz olunca kokleada sorun:psinirsel kayip:p
42 44 db gibi cok az sayilan hafif isitme kybiyla kosup oynayan cocuk isitme cihazini napsin. duyuyoki. fazla zorlamadan.
cok fazla israr etmeyin ters teper hic takmaz, derslerde ogretmeni duymak icin kullansa yeter bu kayipla.

aslında ne evde sorun var nede okulda testte çıktı isitme kaybi

aynı yaşta bendede olmuştu doğuştan deildir hastalık falan geçirdimi geçmişte ateşli hastalık geçirdiyse ondan olabilir zamanla ilerler erken farkedilirse iyi olur sadece geç farkedilirse ilerler geriye tek çözüm cihaz kalır

hiç hastalık geçirmedi kizimin vücudu dirençli kolay kolay grip bile olmaz

ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olun lütfen

işitme kaybı çok ileri derecede deil yine annesini yakınlarını anlayabilir cihaz için istiyomu istemiyomu cihaz kullanmayı o önemli cihazı ilk taktığın zaman garip gelir alışması zaman alır hastalık geçirmediyse orta kulak iltihabı olmuş olabilir aynı şeyleri bende yaşamıştım hiçbişey anlamadım nası olduğunu bi yere gidip gelmiştik uzak bi yere eve döndüğümde işitme kaybı oldu geçmişten gelen bişeyin etkisi olmuştur dediler kızınızında böyle olmuştur

aynı durum bendede olmuştu cihazın sesi yüksek geliyodu işitme kaybı orta derecede olduğu için cihaz takınca sesler yüksek gelir cihaz sadece kaybı ilerlememesi için kullanabilir ama kullanmak istemiyosa kullanmasın diyebilirim ısrar etmek doğru olmaz bi sene içinde üç dört defa test yaptırmak doğru olur kaybı ilerliyomu ilerlemiyomu diye ilerlerse mutlaka cihaz kullanması gerekir 42 48 kayıp varsa gerek yok bence cihaza eğer bu kayıpla iyi anlayabilir yinede

Mehmet Akşit

iyi günler sesini biraz daha kıstırdık artık kullanıyor cihazi ama saat 6 7 gibi basim agriyo diyor ağlıyor bende çıkartıyorum oh be dünya varmış diyo

Bize bu isitme cihazi neden hergün takilmali anlamıyorum ben kızımla hergün evde tekim gayet iyi anlaşıyoruz hergün evdede takmalimi

20 yıllık cihaz kullanıcısı olarak hergün takmalı. çünkü dengeyi sağlaması ve alışması açısından çok önemli. cihaz olmadan devam ederse konuşma dengeside duymadığı için bozulabilir. şimdilik cihaz ile devam etsin. çok ilerlerse benim ki gibi koklear implant olabilir. doğrusunu tabi Mehmet Akşit hocamız bilir. benim ki sadece deneyime dayalı tecrübe.

Ne kadar sürede ilerledi sizinkisi

Hemen ilerlermiki

Üst Alt