Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 yıldır araba kullanıyorum sürücü olamaz raporu çıktı!?

serdar erturan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 7 yıl önce bir hastaneden aldığım raporla h sınıfı ehliyet ve yine aynı hastaneden aldığım elden gaz ve firen tertibatlı araç kullanabilir raporuyla ötvden muaf olarak araba almıştım. 7 yıldır bu arabayla işime gelip gittim aynı zamanda tekerlekli sandalye basketbol oyuncusuyum antrenmanlarıma ve maçlarıma gittim başka işlerimi gördüm yani hayatımı bu arabayla başka kimseye muhtaç olmadan sürdürdüm örgürce. 2 sene kadar öncede ehliyetimi yenisiyle değiştirttim bu sefer raporu il sağlık müdürlüğünden aldım çünkü artık heyet orda toplanıyormuş. 1-2 ay önce arabamı değiştirmeye karar verdim bu arabamı satıp başka bir 0 araba alacaktım. tertibatlı araç kullanabilir raporunu tekrar çıkartmaya gittiğimde bana yeni rapor almam gerektiğini onuda il sağlık müdürlüğündeki heyetin verdiğini söylediler. bende aklıma kötü bişey gelmeden il sağlık müdürlüğüne başvurdum ve heyete girdim. heyette arada 5 metre mesafeden uzaktan bir kaç hareket yaptırarak ki bu hareketler benim araba kullanmamla uzaktan yakından alakası olmayan hareketler daha kendimi ifade etmeden odadan çıkarmalar sonuç sürücü olamaz raporu çıktı itiraz ettim başka bir ilin sağlık müdürlüğüne gönderildim ordada aynı şeyler ve aynı sonuç şimdi ben araba değiştirmekten de vazgeçtim benim endişem elimdeki ehliyette gidermi elimdeki ehliyette giderse ben özgürlüğümden olacağım ve dört duvar arasında kalacağım oysaki genel düşünce engelleri dört duvar arasından çıkarıp topluma kazandırmak olmamalımıydı...

Ehliyetine birsey olmaz İnsaAllah ehliyet degıstırme gibi seyler olursa yeni raporu kimseye verme eger e devlet uzerınde rapor varsa birsey diyemem dikkatli ol

10 yıldır tertibatlı araba kullanıyorum sürücü olamaz raporu çıktı

Merhaba ben 2013 ehliyetimi ve arabamı aldım 2020 yılında arabamı değiştirmek için ÖTV muafiyeti raporu almak üzere hastaneye gittiğimde işini bilmeyen memurlar beni yanlış yönlendirdiler ve il sağlık müdürlüğünde sanki sıfırdan ehliyet alıyormuş gibi sürücü olmak için beni heyete soktular ve şöför olamaz sonucu çıktı ama tam pandeminin çıktığı zaman ağzında maske derdini 10 metre ilerideki kurula anlatamıyorsun vs.işin ilginci hem hastanede hemde il sağlık müdürlüğündeki memurlara defalarca ehliyetimin olduğunu sadece ÖTV muafiyeti raporu için geldiğimi söylememe rağmen bu hatayı yaptılar oysaki devlet hastanesinden veriliyormuş rapor Allah'tan kendi başvurum olduğu için emniyete bu sonuç gitmedi benim ehliyet iptal olmadı bu yıl başındada devlet hastanesinden ÖTV muafiyeti raporu aldım şimdi korkum yeni araba alırken maliyede sürücü olamaz raporu karşıma çıkarmı çıkarsa şu anki arabamı satmış olacağım yeni araba alamazsam arabasız kalırım ki araba her engelli arkadaşın olduğu gibi benimde elim ayağım hergün işe onunla gidip geliyorum özel işlerimi onunla görüyorum bu arada bende hastanede memurum 😅 yani işini bilmeyen memurlar yüzünden biz mağdur oluyoruz arabayı değiştirdim diyelim benim ehliyet 2027 ye kadar o zaman yenilemeye gidince il sağlık problem çıkarır mı acaba sen zaten sürücü olamaz raporu almışsın nasıl yeniliyorsun diye kafamda deli sorular ya bu sistemler biz engellilerin hayatını kolaylaştırmak için varlar ama daha çok köstek oluyor bize iyi günler herkese...

serdar erturan
Benzer şeyler benim de başıma geldi. Her gün karşılaştıkları şeyler olmadığı için memurlar bu konulara çok vakıf değiller. Size tavsiyem ilgili yönetmelik yanınızda olsun önceden araştırıp gidin gerekirse bu yönetmeliğe göre böyle bir işlem yapmanız gerekiyor diye uygun bir dille anlatırsınız. Ben öyle yapmıştım.

eğer sürücü olamaz raporu çıktıysa şayet elinizde ki ehliyet gider bilginiz olsun...
keşke önceden araştırsaydınız bu işleri midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmussunuz...
bende başıma gelecek olan şeyi bildiğim için gidip özel hastaneden aldım raporumu 10 yıllık ehliyetim var şau anda. bu arada fiziksel engelim yok benim çok şükür....

Sürücü raporlarınız e devlette var. “e-İmzalı Sürücü Raporları Sorgulama” yazarak ulaşabilirsiniz.

Üst Alt