Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 yıldır çalıştığım iş yerinden tazminat alarak ayrılmak..?

iLhan

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar Yardımınıza ihtiyacım var ben 7yıldır bir şirkette engelli kontenjanın da çalışmaktayım artık hastalığım işe strese gelmiyor kasiyer olarak görev yapıyorum günde 12 saat çalışmaktayım işyerinden ayrılmak istiyorum ama haklarımı nasıl alabilirim lütfen yardım edin.

Kendi isteğiniz ve rızanızla cıktıqınız takdirde kolay kolay birşey alamazsınız + Engelli kadrosunda mı işe başladınız.?

7 yıllık bir çalışanı iş yeri madur etmemeli kendi isteğiylede olsa 7 yıllık tazminatını vermeli önce bir konuş partronla yok vermem tazminat mazminat derse sende işi salla o seni çıkarsın

İşverenin seni atmaasını sağla

9.ay 1999 öncesi sigortan varsa 15 yıl 3600 gün prim doldurmuşsan SGK ya gidip kıdem tazmınatı alır yazını alman (hemen veriyorlar uğraştırmıyorlar)yeterli olacaktır...yazıyı işverene verdiğin an kıdem tazminatın ödenecektir...seve seve verecek yani...rahat ol...sağa sola danışacak hoplayacak zıplayacak ama yinede verecek...99 dan sonra sigortalıysan bu avantajını 25 yıl ve 5400 günü doldurmuş isen kullanabiliyorsun..2014 yılında olduğumuzdan böyle bir hakkın yok zaten...;)

ya da farklı bir öneri sana...ama risk alacaksın...mesai saatlerine riayet edilmiyorsa bu nedenle de istifanı verip iş mahkemesine başvurduğun takdirde 2 ay içinde ilk mahkemede tazminat ve 6 haftalık ihbarınıda alırsın (8 haftalık da olabilir yani 2 maaş bir ara incelemem lazım...)

yani işverenin illegal kanun dışı bir açığını bul...iş kanunlarıyla alakalı...bulduğun ve bunu ispatladın an istifayı da basabilirsin...iş mahkemesine şahit götürebilirsen mükemmel olur...ama şahit yoksa beyanda senin lehine yeterli olur...sen yeterki yasal çalışma saatleri harici çalışıyoruz ve mesai almıyoruz tezini destekleyecek deliller veya ayarlayabilirsen şahit bl..ilk mahkemede olay tamamdır...

kendini attırmaya çalışman demek kıdem tazminatını yakma ihtimalinide getirir işverenin aklına...eğer o kafayı kullanırsa senin bir açığını bulur ve işveren olarak işten çıkışını sağlayıp git mahkemeye ver beni diye üste çıkabilir...iş kanunlarını baz al ve açıkları belirle önce...haftalık çalışma saatleri ... vs anca burdan vurabilirsin...

Evet engelli kadrosunda çalışıyorum ise giriş tarihim 04.03.2008 bizim sirket öyle lanet bir yerki para vermemek için çıkartmazlar kendim çıkmam içinde ellerin den gelen eziyeti yaparlar.

Mete abi onları da düşünüyorum ama belge yokki adam mesai vermiyor 122 saat çalıştırıyor ama yine de bodro da mesai alıyor olarak gösteriyor cumartesi çalıştırıyor haksızlık çok ama belge yok işte.

İlhan en azından sgkya ihbarda bulun aklıma daha da bişey gelmiyor...el kol bağlı...namuslu işveren bulmak zor bu zamanda...

bimere ihbar veya şikayet mektubu yazabilirsin. direk açık market adresini verirsen işlemler hızlanır.

agir islerde calisamaz raporu alderim

Son düzenleme:
Yusuf Beyin önerisi çok makul ...ama kasiyerlik ağır iş statüsüne girmeyebilir...bi hal çare bulucaz...

Almadığınız halde bordroda fazla mesai almış gösteriyorlar diyorsunuz,ve siz de o bordroyu imzalıyorsunuz öyle mi?

Evet maglasef

Ağır değil hakaret çok çalışma saati çok adam insan yerine çalışanına değer vermiyor rencide ediyor hep.

İlhan bak burdan vurabiliriz...bir şahit ayarlaman mümkün mü...

Suanda çalışan ayarlayamam ama eski çalışanlardan ayarlayabilirim

ben 1998 girişliydim sgkya gidip evrak istedim verdiler 9 yıldır çalıştıgım şirketten 2 ay once tazmınat alarak ayrıldım diger durumda para felan vermiyorlar istifa edersen

Bu evrakı alabilmek için 10 yılı doldurmak gerektiğini duymuştum ben 2008 giriş tarihim banada verirler mi acaba. Bu belgeyi.

maalesef 15 yıl ve 3600 gün primi doldurmak gerekiyor yoksa vermiyorlar hatta sgkda memur benim giriş tarihini 1999 görmüş eylul ayında alabilirsin dedi bende 98 oldugunu söyleyince tamam alabilirsin ben yanlış görmüşüm dedi

arakadaşlar bende bu konudan dertliyim. 8 yıldır aynı şirkette GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLARAK çalışıyorum. çalışırken engelli olduğumu öğrendim ve rapor çıkardım. şu an engelliyim nasıl çıkış alabilirim tazminat ile birlikte.

İlhan şurayı okurmusun..İŞÇİNİN FESİH HAKLARI...sabırla iş mahkemesi sonucunu beklemen gerekecek ama...

e) İşverenin işçinin ücretini ödememesi, eksik ödemesi veya eksik
hesap etmesi gibi davranışları, asli borcu olan ücret ödeme borcuna
aykırılık oluşturur. Ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmeyen veya ödenmeyen işçi, iş sözleşmesini bu haklı nedene dayalı olarak derhal feshedebilir. Örneğin; asgari ücretin altında bir ücretle çalıştırılması ya da asgari ücret farklarının ödenmemesi durumlarında işçi, iş akdini feshedebilecektir. Ücretin tamamen değil de kısmen ödenmesi veya ücretin düşürülmesi durumlarında da işçi sözleşmeyi derhal feshedebilecektir. Ücretin ödenmemesi dışında doğru hesap edilmemesi de derhal fesih için haklı bir nedendir. Örneğin; işçinin aylık ücreti ücret bordrosunda gerçekte olduğundan daha az gösteriliyorsa, bu durum da işçi açısından derhal fesih için haklı bir neden oluşturur. İşçinin çalışmasının SSK’ya bildirilmemesi ve sigorta primlerinin yatırılmaması durumlarında da fesih hakkı mevcuttur.

İŞÇİNİN DERHAL FESİH HAKKI (HAKLI NEDENLE FESİH) | Ahmet Tamahkaroğlu © Copyright & Since 2011

şu detayları oku hangisi ihlal ediliyorsa iş mahkemesine gidip dava dilekçeni yazdır...beklemeye başla...ama az sabırlı olcan...maksimum 2 ay sürecektir..gelirin kesilecek bir süre...

Üst Alt