Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 yılı aşkın Bağ-Kur, 98'den beri de SSK'lılığım var. Emeklilik koşullarım nelerdir?

mustafaerdogan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba.
ben 17.08.1960 doğumluyum.3. dereceden iş göremez raporum var. bağkura giriş tarihim 21.07.1988 çıkış tarihim 11.03.1996 toplam 7 yıl 7 ay 20 gün hizmetim var. ssk dan da 01.05.1998 den bu yana kesintisiz hizmetim war. malulen ne zaman emekli olabilirm? tşkler

Malulen emekli olamazsınız.Ama engellilere tanınan erken emekli koşullarına göre emekli olursunuz.Bunun içinde vergi indirimi hakkı almadığınızı düşünerek SGK ya emeklilik için başvurduğunuzda SGK nın sizi sevk edeceği hastaneden en az %40 rapor alabilirseniz emekli olursunuz.
Sigortalılık süresi ve prim günü erken emeklilik için şu anda yeterlidir.
Sigortalılık süreniz= 23 yıl
Bağkur = 2750 gün
Ssk = 2640
Toplam= 5390

ssk il müdürlüğüne gittim ve beni vergi dairesine yönlerndiridiler orası beni hastaneye havale ettiler. hastaneden heyete girdim. raporumu vergi dairesine gönderdiler. gittim sordum vergi dairesi adresime göndercekler dedi. 3. dereceden olduğunu söyledi.şu an ssk primi ödüyorum. ödemeye devam edeyim mi?vergi dairesin soralı 2 ay gibi bir süre geçti. cevabınıza. tşkler.ii. akşamalr.

Kesin bilgi için vergi dairesinin bağlı bulunduğu defterdarlığa giderek vergi indirimine hak kazanıp kazanmadığınızı öğrenmeniz lazım.Bürokrasi gereği bu işler biraz geç yürümektedir.Bu yüzden bizzat defterdarlığa giderek bilgi istemeniz halinde size olumlu-olumsuz bilgi vereceklerdir.
Vergi indirimi şu açıdan önemli eğer bu hakkı elde ederseniz tekrardan rapor alma külfetinden ve en öenmlisi düşük oran çıkma ihtimalinden kurtulmuş olacaksınız.Bu yüzden vergi indirimini beklemeniz lazım.

rapordan sonraki süreç nedir?

size bir sorum daha olcak. cevaplarsanız çok memnun olurum.ben 17-08-1960 doğumluyum. bağkura giriş tarihim 21.07.1988 bitiş tarihim 11.03.1996 yılıdır. toplam hizmet sürem 07 yıl 07 ay 20 gündür.05.01.1998 de de ssk girişim wardır. hala ssk devam ediyor olup 09-2008 de hastaneye gittim ve rapor aldım cevap olarak 3. dereceden cevap geldi. bundan sonraki süreçde nerelere başvurmam gerekir? tşk ederim iyi çalışmalar.

Mustafa bey, hastaneye defterdarlık sevkiyle gittiniz değil mi? Hastane raporu defterdarlığa gönderecek, defterdarlık Ankara'ya. Ankara rapora bakıp işgücü kaybı oranını tescil edecek. Sonra da vergi indirim hakkı elde edip etmediğinizi işyerinize yazılı olarak bildirecek.

merhabalar.bugun elime %54 çalışamaz raporum anakaradan olaylı bir şekilde geldi. bundan sonra nereye başvurmam lazım. emekli olmak için. yardımcı olursanız çok sevirinim.

İlinizdeki SSK Müdürlüğüne başvuracaksınız.

Üst Alt