Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70-80 Görme kaybı, 21-22 numara lens, hipermetrop ve astigmat sonucu rapor ve haklar

kumsaatimisali

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arakdaşlar aranıza yeni katıldım ve kendimi burada daha iyi hissediyorum kendi hayatımı anlatmak istiyorum sizlere ve birkaç sorum olacak okuyuculara

2 yaşından beri gözlerim bozukmuş ve 4 yaşında ilk gözlüğümü takmışım 11 numara. yaşımın 3 katı gözlük numararım ve ben büyüdükçe gözlük numaralarım da büyüdü şu an 19 yaşındayım ve normalde 19-20 numara gözlük kullanıyordum yalnız 2 yıl kadar önce 21-22 numara lens kullanmaya başladım göz problemim ne mi ? hipermetrop ve biraz da astigmat var tedavisi yok mu hayır tedavisi yok bu yaşıma kadar belki gitmediğim hastane görünmediğim doktor kalmamıştır ve sonuç hep aynı bu çocuğa yapacak bir şey yok diyorlar. Hani göz doktorlarına gittiğinizde alnınızı ve çenenizi dayadığınız gözünüzün ölçüldüğü o cihaz var ya ne hikmettir ki o cihaz benim gözlerimi ölçecek kadar gelişmiş değil damla ile göz bebeklerimi büyütüp zor da olsa öyle ölçüm yapıyorlar. sorun retina da olabilir mi düşüncesi ile retinacı doktora da gittik yalnız sonuç yine aynı yarım saat uğraş gözüne ışık tutulmaktan daha çok bozulsun sonuç yine aynı "makina bile senin gözüne ölçüm yapmıyor" diyorlar ve doktorlar da bu işe çok şaşırıyor ve ilk defa böyle bir şey gördüklerini söylüyorlar uzağı hiç göremediğim gibi yakını da zor görüyorum ve ben üniversite öğrencisiyim buraya kadar çok zorluklar çekerek geldim hayat benim gibi birine gerçekten çok zor her sene aynı şeyi yaşadım ve yaşayan da vardır sınıfta en önde oturduğunuz halde bile tahtayı göremezsiniz herkesin bir lakabı varken benim lakabım optik yada dörtgöz olurdu eğer bir otobüs durağında tek başına iseniz bineceğiniz otobüs gelene kadar her otobüsü acaba bu benim otobüsüm mü diyerek durdurur ve değilmiş der binmezsiniz yada son durağa kadar yürümek zorunda kalırsınız yalnız bu derdinizi kimseye anlatamazsınız.

Üniversitede veteriner teknikerliği okuyorum ama bu zaman kadar hiçbir ilacın prospektüsünü okuyamadım özürlü raporum yok yalnız rapor alıp ömss sınavına girip veteriner teknikerliğine atanmak istiyorum sorum şudur ki benim gibi bu denli görme engelli birine kamuda iş verilir mi verilirse ne iş verilir ? araba kullanmayı çok severim ve iyi kullanırım yalnız ehliyetim yok B sınıfı ehliyet alabilir miyim ? Ve askere alınır mıyım ? Özürlü aylığı alabilir miyim ?
teşekkürler arkadaşlar buraya yazınca kendimi daha iyi hissettim ve yalnız olmadığımı düşünüyorum

kardeşim öncelikle geçmiş olsun yazmış olduğun sıkıntılar aynı benim yaşadıklarım gibi bende birçok doktora gittim sürekli gözlük camlarını değiştirmek zorunda kalıyorum bende keratakonus rahatsızlığı var her iki gözümdede sol ile hiçbirşeyi ne okuyorum ne görüyorum 1 senedirde sağ gözde sıkıntı yaşıyorum düzgün görme yok hep bulanık gözlükle yakın mesafeden seçebiliyorum bu şekilde bir çok işe giremedim 1 hafta önce sağlık kurulu raporumu aldım belki sende de keratakonus olabilir bu rahatsızlık topoğrofide çıkıyor istersen birde keratakonus için muayne olmanı tavsiye ederim keratakonus hastalığı sürekli derece değişimine sebeb oluyor

sağol kardeşim hepimize geçmiş olsun, bir doktor ondan da şüphelenmişti acaba genlerinde olabilir mi çocuklarına da geçirir mi keratakonus olabilir mi daha detaylı muayene için retinacıya gönderdi ve sonuç aynı onca uğraşlara rağmen retina ölçüm cihazı da gözlerimi ölçmeye yetemedi

Üst Alt