Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 70 engelli bi erkek evlat yetim maaşı alabilir mi?

erdalakbay

Yasaklı Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
3
% 70 engelli bi kardeşimiz var mahallemizde raporu var babası vefat etti yetim maaşı bağlanmasının şartı nedir bağlanırsa ne kadar bağlanır babasının ne kadar sigortası olması gerekir... ayrıca bu kardeşimiz evli ve sigortayla bi ilişiği yok kısacası işsiz engellilere erkekte olsa kızda olsa bağlanığını duyduğumdan yardımcı olabilirmiyiz diye soruyorum saygılar...

evet arkadaşınız yetim maaşından yararlanabilir engelli raporu ile ssk müracaat ederek bu haktan faydalanabilir

da şöyle birşey var raporunu çok zaman önce almış ise yani 2007 ve öncesi almış ise kurum yeni rapor isteyebilir arkadaşınıza bunu söyleyin

teşekkur ederim değerli bilgileriniz için şimdi raporu yeni onda sıkıntı yok lakin babası emekli olamadan vefat etmiş.. ne kadar prim şartı var maaşı bağlamak için...

askerliğiyle beraber 880 günü çıkıyor 1.5 yılda bi atölye işletmiş fakat o dönem bundan 30 yıl evvel bağkurdan numara alıp ödeme yapmamış bu durumda olabiliyormu gün yetiyormu bilgilendirirseniz memnun olurum...

Askerlik borçlanması hariç 900 gün prim yoksa, geride kalan hak sahiplerine dul-yetim aylığı bağlanmaz maalesef. Dilerseniz sigorta merkezine de gidip bir sorun bunu.

askerlik borçlanması hariç değil abim dahil 880 gün çıkıyor neyse ben kurumlara gidip net bilgiler alayım bağkur ve sskdan inş olur

İşte ben de onu diyorum Erdal. Askerlik borçlanması hariç 900 ve üzeri primi olmadığı için, bir hak oluşmaz

malesef olmazmış abi askerliği dahil 878 günü çıktı bağkurada kayıt ettirmemiş kendini rahmetli ama üstüne dükkan işletmiş 2 yıla yakın..

Üst Alt