Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%70 engelli biri ölen anne ve babasının maşını alır mı?
yüzde 70 raporlu zihinsel engelli bir çocuk ölen annesinin ve babasının maşını ve her ikisinin maaşını birden alabilir mi.. alırsa ne kadarını alır ve çalışıyorsa da alır mı
özür raporlu çocuk çalışmıyor... anne ve baba emekli sandığı emeklisi henüz yaşıyorlar...sadece ilerisi için bilgi almak için sormuştum. bilgileriniz için şimdiden teşşkkler.
çok teşekkürler...çok farklı bilgiler alıyorum..anne ve baba emekli sandığından emekli ve özürlü birey çalışmıyor;
ilginize teşekkürler...HER İKİSİNİ DE ALABİLİYOR YANİ...
selamlar, engelli çalışmıyor anne 2 yıl önce emekli oldu , baba halen çalışıyor. benim sorduğum bizden sonrası için anne ve babanın maaşını alır mı,her ikisinin maşanı yada ne kadarlarını alır, mevcut kanunları tam olarak bilmiyorum. sorum bu yöndeydi; bilgileriniz için şimdiden teşekkürler; ayrıca şimdiden sgk dan mamül kağıdı aldım özürlü için..
Bahsi geçen konu ile alakalı size bir sorum var ,,, Baba öldü, maaşını anne alıyordu , Anne rahmetli oldu 40 gün önce, o belirttiğim maaşı Evli ve çalışmayan bir erkek engelli raporu olup bu maaşı almaya hakkı varmıdır, konu ile bilgilendirmenizi rica ederim,
Saygılarımla.
kendimden sölüyorum engelli bir birey hem annesi hem babasının maaşini alabilir ama %60 oran olma şartı var %60 tan aşşa oldumu maaş bağlanması cok zor ve her 2 kisinin maaşlarınıda alabilirler diyelim babanın maaşi .1,200 tl bunun sadece sgk nın belirlice bir oran oda tahminen alan kişilerden biliyorum 850 ile 900 arası oldunu biliyorum anne ,in de maaşi 1000 tl ise onunda 500 tl olarak alırsın yani her 2 kisininde şu şartlarda toplam eline gecicek para en aşşa 1.300 tl cıvari olur tam tahmin kesin bir rakam veremem ama sgk verice ve anne maaşlarının ne kadar olduna bağlı ben sadece kendimden olan bilgi söledim gene sölüyorum %60 miş olmadan almak zor ve zihinsel engelli bir erkek direk alır ve bunu ispatlaması gerek
Raporunun olması önemli değil yetim aylığı için kuruma baş vurup maluliyet tespiti için hastaneye sevk alıp kurula en az 60 oranında rapor alırsa maaş bağlanır kurum sevki ile alınan rapor geçerli olur önceki rapor ların geçerliliği yok
Bülent bey merhaba,
ben %75 paraplejik engelliyim ve rapor ve kartım mevcut evliyim çalışmıyorum eşim üzerinden sigortalıyım.Babam 2007 yılında vefat etti.Bağkurdan annem maaşını alıyor.Annem de sgk emeklisi .
bu bağlamda ben su anda babamın maaşını alabiliyormuyum?
ayrıca ileride annem den olanıda alabilir miyim?
konu ile ilgili nereye başvurmamız gerekir ?
sizden konu ile igili bilgi yardımı rica ederim teşekkürler..
Bende %70 bipolar piskolojik hastasiyim olen anemin esnaf bagkurdan emekli maasinin tamamini alabilirmiyim birde bagkur veya ssk nin gonderdigi hastane bana tekrar gerekli raporu verirmi