Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 70 engelli kardeşimin vasiliğini alırsam tayin isteyebilir miyim?

spookman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim 27 yaşında %70 zihinsel engelli kardeşim var. Vasiliğini almayı düşünüyorum. Mahkeme tarafından vasi olarak atanırsam bakmakla yükümlü olduğum kişiler arasına girer mi? Girmez ise bunun için yapabileceğim bir şey var mı?
Birde yeni kanunla ( http://www.memurlar.net/haber/480010/ ) özürlü yakınına tayin hakları geldi. EK MADDE 3- İlgili mevzuatına göre alman sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Kardeşimden dolayı bu hakkı kullanabilirmiyim.

geçenlerde bende tayin istedim yuzde 50 zihinsel engelli kardeşim var. yazım milli eğitim bakanlığına gitti. beni aradılar vasi misiniz dediler bende hayır dedim o zaman olumsuz yazacagız dediler ve yazıyı olumsuz yazdılar.yani vasi olursan yer değişikliği talebin onaylanır.

ben %95 agır hasta olan kardesimin vasisiyim.
kardesimin bulundugu yere tayin gidebilir miyim. bilgisi olan varmı bu konuda

Üst Alt