Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 70 engelliyim. Eşim malulen emekli oldu. 2022 maaşından faydalanır mıyım?

mry

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Esim malulen emekli oldu.maasi 778 lira.muhtaclik sınırinin altindayiz.esimde bende %70 engelliyiz.2022 maasi alabilir miyim ben?

mry sana daha iyi yardımcı olabilmem açısından şu sorularımı cevaplar mısın?
1. eşinin engelli sağlık kurulu raporunda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi? eşinin engeli nedir?
2. senin engelli sağlık kurulu raporunda agır özürlü kısmı "evet olarak işaretli mi? senin engelin nedir?
3. hanede kaç kişi yaşıyor?
4. eşinin emekli aylıgından başka hanede yaşayanların geliri, malı (ara.,ev,tarla vs) var mı?
bunları cevapla devam ederiz.

Hayir isaretli degil ikimizinde kalem hanim ikimizde bobrek nakilliyiz.sadece 2 miz yasiyoruz suan.maastan haric hic bir gelirimiz yok.bugun vakfa gittik.bnm raporumda 2022 maasi alabilir ibaresi yoktu.onu duzelttrin gelin dediler.il saglik mudurlugunden de bugun degistirmek icin basvuruda bulunduk.ama verilir mi verilmez mi bilemiyoruz.144 aradik uyuyor sartlar uyuyor ama heyet karar verir dediler

mry genel prensip olarak emekli olanlara 2022 aylıgı baglanmaz. lakin aldıgınız aylık çok düşük. bu yüzden bu şartlarda size 2022 aylıgı baglanır. çevre ekonomik duruma göre muhtaçlık sınırının altındasınız çünkü.

ne yaptınız ya? engelli sağlık kurulu raporunda sadece engel oranınızın yazması kafidir. Vakfa gidip raporunuzla birlikte başvurunuzu yapın. vakıf kafadan sallamış.eskiden bir ara vardı böyle bir uygulama ama artık mevzuatta böyle bir şey yok. değişeli de çok oldu. mevzuata göre raporunuzda 2022 aylıgı için ayrı bir ibareye gerek yoktur. il saglık müdürlüğüne itiraz mı ettiniz yoksa? hay allahım ya! itirazdan vazgeçin mümkünse.

o kaymakamlıkta bulunan vakfa(SYDV) gidin, raporunuzu verin, kuzu kuzu o başvurunuzu kabul etmek zorundalar. karşı çıkarlarsa vakıf müdürüne çıkın. karşı çıkan olursa mevzuatta bu uygulamanın olduguna dair bir şey yok deyin. çareleri yok başvurunuzu alacaklardır. ama sakın ve sakın rapora itiraz edip uğraşmayın.

agır özürlü raporu evde bakım aylıgı için sormuştum. ama hem engeliniz hem de raporunuz uygun olmadıgından evde bakım aylıgı baglanmaz size.

Vallahi itiraz ettik!cunku orda bulunan memurlar 2022 maasi alabilir ibaresinin isaretli olmasi gerektiğini soylediler.ve bizim saglik mudurlugune gidip itiraz etmemizi soylediler ve 2022 maasi isaretlencekmis.siz oyle yazincada 144 u tekrar aradik o ibarenin isaretli olmasi gerektigi ilden ile degisiyormus..sabah mesai saatlerinde kocaeli aile ve sosyal politikalar bakanligini arayacagiz.gercekten ilden ile degisiyor muymuş..insallah haklisinizdir yoksa yine heyete girecegiz vs..zor ve uzun surec..

il sağlık müdürlüğünü arayıp itirazdan vezgeçmenin mümkün olup olmadıgını sorun ve itirazı çekin. yahu itirazla hiç ugraşmayın. ben gayet eminim. yok ilden ile degişiyormuş! yok öyle bir şey! her vakıf yönetmeliğe uymak zorunda ve aksine uygulama yapamaz. çıldırtmasınlar insanı! 2022 aylıgı için ilgili yönetmeliğe göre düzenlenmiş engelli raporu ve raporda da oran yazması kafidir. ibare diye bir şart yok!
rapor oranınız % 70 yazı ve rakamla yazıyor mu? yazıyor. olay bitmiştir.
vakfa gidip hemen o raporla başvurunuzu yapınız. ibare şart diyen o vakıftan da yasal dayanak isteyiniz. gelişmelerden haberim olsun lütfen. raporu alacaklardır. almadıkları takdirde rotamızı da belirleriz biz. mevzuatta olmayan bir şeyi dayatamayacaklar size asla!
şuna bak ya! raporda 2022 ibaresi yokmuş da gidip rapora ibare ekletecekmişsiniz. ibare de rapora ekletilemeyeceğine göre rapora itiraz edin diyorlar size resmen! kafayı yemiş bunlar!

Tamam kalem hanim yarin sonucu yazarim insallah.dediginiz gibi yapacagim

Maasim onaylandi mi

Arkadaslar 2022 maasina basvurdum 3 gun once.e devlette basvuru yaziyordu yardim durumu kisminda..simdi ise devam ediyor yaziyor.bu onaylandi anlamina mi gelir

mry evet:)
e-devlete bakmışken başvuru tarihine de bak. ben de eline ne kadar para geçecek onun bilgisini vereyim sana, sen sormadan:) bu arada rapor oranını da yazmayı unutma.

pardon, sen 3 gun önce mi başvurdun 2022 aylığına?

%70oranim abla.evet 27 nisan basvuru tarihim.ne kadar alacagim😊

mry daha 3 gün önce başvurduysan aylığın baglanmamaıştır ablası) 3 gunde aylıgın baglanması mümkün değil. 3 gun önce başvurdugunda başvuru sırasında raporunu verdin mi? ayrıca sana başvuru alındı belgesi verdiler mi bir form imzalattılar mı? sosyal inceleme için evinize ne zaman geleceklerini söylediler mi?

Valla abla ertesi gun eve geldiler.bnde hmn gelmesine sasrdim.hatta 144 u aradim simdi onaylandi dediler.sanirim surec cok hizli ilerledi.merak ettigim haziranda 1 aylik maasimi alacagim mi acaba.

Evet raporumu verdim.belgeleide imzaladim

oo ablası o halde senin maaşı jet hızıyla tamamlamışlar:) e hane ziyareti de yapıldıysa maaşın onaylanmıştır hakkaten:) o vakfa bu jet işleminden dolayı buradan teşekkürler:)
bu durumda ablası aylık başlangıç tarihin 1 Mayıs:) (başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı aylık başlangıç tarihidir ve ödemeler aylık başlangıç tarihinden itibaren yapılır.)
1 Mayıs'tan 1 haziran'a kadar 1 aylık birikmiş ödemenle birlikte sana haziran dönem ödemesi yapılacaktır. (haziran dönem ödemesi= haziran, temmuz ve agustostan oluşan 3 aylık ödemedir ve haziranda peşin ödenir )
bu durumda haziran'da doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş gunde herhangi bir PTT şubesinden ödemeni alabilirsin.

rapor oranın=% 70
haziran dönem maaşı= 1589,47 TL
1 aylık birikmişin ise (1 Mayıs'tan 1 haziran'a kadar olan) = 529,82 Tl
toplam olarak haziran'da sana 2119,29 TL ödeme yapılacaktır.

illa yazacan ben cevap verdikten sonra Erdal! yanlışım varsa yazmanı anlarım da yazmış olmak için hem de bilip bilmeden yazmanı anlayamam!
mry işlemlerin haziran'a yetişir diye düşünüyorum. ödemeni haziran'da alırsın. ama olur da haziran'a yetişmez ve eylül'e kalırsa bu durumda alacagın ödemeler de artacaktır. haziran'da ödeme yapılırsa haberim olsun. eger ödeme yapılmazsa eylül'de alabileceğin miktarı o zaman hesaplarım.

NOT: ERdal işim gucumun arasında fırsat buldukça cevap yazıyorum ben yazdıktan sonra geçip ihtiyaç olmadıkça yazma! işim gucum yok yanlışlarını düzeltmekle ugraşamam! akıllı, eylülde alırsa 2119 TL almaz. benim hesabımı bana satma!

Ben simdi haziranda 2129 lira mi alacagim..oo super yaa

evet ablası:) işlemlerin haziran'a yetişecektir. haziran'da 2119 TL alacaksın. ama haziran'da ödeme alamzsan haberim olsun eylül'de ne kadar alacagını o zaman yazarım sana. haziranda alacagını düşünüyorum çünkü.

Tamm abla.tesekkur ederim ilgilendigin icin.hayirli gunler.

Hesap neyse

Son düzenleme:
raporu kabul ettilermi nasıl oldu itirazmı ettiniz rapor teslim sürecini kısaca açıklarmısınız

Erdal, yukarıda yazdıklarının hepsi yanlış. 2022 aylığı ile ilgili bir sorunun olsa ve yanlış anlasan oturur yorulmadan fırsatım varsa anlatırım sana. ama yazdığım cevaptan sonra gelip yanlış bilgi verip yanlış oldugunu soyleyince de yukarıdaki gibi bilgiçlik taslıyorsun. benim zamanım kıymetli. onca soru beklerken geçip de senin yanlışlarını düzeltmekle ugraşmayacagım.
o yuzden başka kapıya yeter artık! 2022 aylık miktarlarını hesaplayan bana en iyi bildiğim konuda bilgiçlik taslama!

yanlışlarını da düzeltmiyorum yeter artık yeter yaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

paranoya

Hayir malesef etmediler.raporu yeniden yptirdim.2022 maasi alabilir yazisi eklendi.1 ay kadar surdu.sonra vakfa basvurdum.bu surec tabi sehirden shire farklilik gosterebiliyor.

Üst Alt