Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

70 işçisi olan bir işyeri kaç engelli işçi çalıştırmak zorunda?

venom

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.

ben tam sağlıklı olarak bir şeyi öğrenmek istiyorum. şimdi 50 ve fazlası işçi çalıştıran özel sektör %3 oranında engeli çalıştırmak zorunda. yani ortalama 66 işçisi olan işyeri 2 engeli çalıştırmak zorunda sanırım. peki 70 işçisi olan bir işyeri kaç işçi çalıştırmak zorunda? genemi 2 yoksa 3 mü?

birde emekli olan engeli biri aynı işyerinde engeli statüsünde çalışabilirmi yoksa normal çalışanmı sayılır...

bilen arkadaşlar cevaplarlarsa 2 soruyo makbule geçer....

Toplam isci sayiniz 70 se , ve 2 engelli personel varsa 70-2 = 68 kisi (engelli personel tam sayidan dusulur).

68 * 3 % = 2,04 eder.. dolayisi ile 2 engelli calistiracaksiniz. Sayet 2,50 olsa idi yani bucuk olsaydi bunu tamlayacaksiniz. 2,50 = 3 kisi olarak uygulayacaksiniz.

Emekli engelli , zorunlu engelli calistirma sayisina dahil edilir. (Iskura bildirmeyi unutmayin).

Emekli engelli , zorunlu engelli calistirma sayisina dahil edilir. (Iskura bildirmeyi unutmayin).
Yanlış cevap.
Emekli engelli de engellilerin zorunlu istihdamı kapsamında engelli kadrosunda çalışabilir.

e bende oyle dedim zati :) . dahil edilir demisim , yanlis neresi ?

Üst Alt