Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 oranında ama "Ağır özürlü" ibaresi yazılmamış rapor nasıl olabilir?!

aysun8787

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba bir yakınım için evde bakım ücreti için rapor aldık raporda ağır özürlü durumuna hayır yazıyor fakat psikiyatri rapora %70 yazmış vücut fonksiyon kaybınada %78 bu durumda nasıl ağır özürlü olmuyor
kafam karıştı. sizce bir yanlışlık olabilir mi?

bu durumda yardımcı olursanız sevinirim.

evde bakım raporunda ağır özürlü demek kendi özel ihtiyaçlarını başkasının yardımı olmadan yapamayan anlamına geliyor..

raporu veren sağlık kurulunun hatası yani düzeltebilirsin

1- raporda "agır özürlü" ibaresi olması
2- ihtiyaçları kendi başına yapamaması (wc banyo yemek vs..),
3- evde kişi başına düşen gelir 330 tl den az olması
4-en az %51 rapor olmalı
bunlar olursa baglanır

teşekkür ederim bilgileriniz için ama IQ %70 vücut fonksiyonunu kaybetme %78 ve buna rağmen ağır özürlü durumunda hayır yazıyo vücut fonksiyonunu % 78 kaybedeb bir insan ihtiyaçlarını nasıl karşılayabilir hastaneye gidip yeniden mi sorsam acaba:S

Hastaneye başvurunuzu evde bakım hizmetinden yararlanmak için mi yapmıştınız? SHÇEK sevkiyle mi gitmiştiniz?

%70 oranda zihinsel gerilik oldukça ileri bir düzey. Nasıl oldu da ağır özürlü değil diye yazmışlar aklım almıyor. Bence raporu alıp hastaneye gidin ve düzeltilmesini isteyin, ya da il sağlık müdürlüğü'ne gidin ve itiraz edin.

% 70 zihinsel engelli özürlü derecesi baltazar yöntemine göre ağır özürlü gurubuna girmez, yani bu derece orta mental reterdasyonu (orta dereceli zihinsel engelli) ifade eder ve ağır engellilik olmaz; eğer konulan teşhis ağır mental reterdasyon (Ağır dereceli zihinsel engelli) olsaydı o zaman ağır engelli gurubuna girerdi.

teşekkür ediyorum peki vücut fonksiyon kaybı % 78 olması sonuçta birilerinden yardım almasını gerektirmezmi?

benim bir arkadaşım ankara numune hastanesinden rapor aldı raporda %70 çalışma kaybı yazıyordu fakat ağır özürlü hayır yazıyordu arkadaşımla beraber sgk ya gittik 2022 maaşını yükseltmek için raporu adama verdik adam benim raporu aldı ve arkadaşıma dediki bu raporu nerden aldıysan götür ağır özürlü yazan yere evet yazsınlar çünkü %70 AĞIR ÖZÜRLÜ sayılıyor arkadaşım raporu götürüp düzeltti sağlık kurulunda çalışan memur dediki hepsi benim hatam

Bende evde bakım hizmetinden yararlanmak için rapor çıkarttığımda aynı durumla karşılaştım. Özür durumumuz %78 di ve ağır özürlü ibaresi yazmıyordu. İtirazım üzerine %85 e çıkardılar özür durumunu fakat yine ağır ibaresi yoktu. Tekrar itiraz ettim çünkü oğlum bırakın ihtiyaçlarını gidersin oturamıyordu bile sosyal hizmet uzmanı ağır özür gurubuna girdiğini ama ağır özürlü yazmadığı takdirde işlem başlatamıyacağını söyledi. Heyet başkanı doktor bey işi zora soktu bizleri devleti sömürmekle bile suçladı. Çok uğraştım en son heyete girdiğimizde heyette bulunan başka bir doktor bey bile itiraz etti 'yeterin hocam bu çocuk ağır özürlü değilde ne?' sağolsun onun dediği üzerine %95 ağır özürlü ibaresi bulunan raporumuzu aldık. Sonradan duyduk ki heyet başkanı doktor beyin raporu vermesi için muynanesini ziyaret etmemiz gerekiyormuş.... Bence itiraz edip yeni rapor için başvuru yapın!

sevda girgin;

arkadaşım doktorlarla tartışmayınca olmuyor o doktoru dava açın devleti sömürmek sözünden ya devleti sömürmek ne demek bu bizim hakkımız degil mi

nacar78;
Bende aynen öyle yaptım sağlık bakanlığına şikayet ettim fakat doktor izinli olduğu için savunma yapamıyacağından dolayı işlem başlatamadılar onlar başlattığı zamanda oğlum rahatsızlandı ben ilgilenemedim eve gelen kağıtta şikayetimin yersiz olduğu belirtildi. Sonuç alamdım ama en azından şikayetçi olunduğunda bişiylerden sonuç alınabileceğini birilerinin bizleri dinlediğini uğraşılırsa hakkımızı alabileceğimizi öğrendim.

itiraz edin başka bir hastahaneye sevkinizi isteyin

benim kardeşimde kronik şizofreni hastası 4 tane ayrı ayrı hastanelerden alınmış raporumuz var hepside 100/80 ayrıca çalışamaz ve sürekli rapor ibareleri var ama agır özürlü raporu vermediler.bize dedikleri yatalak olmadan alamassın.ama il saglık müdürlügüne başvurmayı düşünüyorum en müsait zamanda itiraz için başvurucam.saygılar:)

biraz doktorların insiyatifine bağlı birşey..
çok sıklıkla es geçiyorlar ' ağır özürlü ' ibaresini..
ama özellikle belirtince düzeltiyorlar diye biliyorum..
tabi engelden engelede fark edebilir..
yatalak olup olmaması mevzusunda bi bilgim yok..

Bendede bunda bir yanlışlık var.il sağlık müdürlüğüne
Ihtiraz dilekçesi verilmesi lazım.benimde kayımvademinde devlet hastanesinden ağır özürlü raporu sağlık kurumundan
%88 rapor verildi.ama raporda (AĞIR ÖZÜRLÜ) olan yerinde (HAYIR) yazıyor.
Onun için eşim kaymakamlıktan bakım parası alamıyor.
Bende il sağlık müdürlüğüne ihtiraz dilekçesi vereceğim
Bence çok büyük bir haksızlık.

engelli puanlarının icinde en sihirli rakam ( % 50 ) (agır özürlü ).. parayı bu buldurur .))) gerisi hikaye..

% 60 -- % 70 -- % 80 bunların bir kıymeti yok yani bunlar saglam insanlar..ya sayılarda bir hata var yada hastalıklarda..evde bakım parası % 50 nin üstüyse baraj buysa (degil bnce) diger insanların sucu ne %50 agır oluyorsa % 60 -- % 70 -- % 80 bunların sucu ne ? hersey sacmalık bnce..

Ben çocuğuma bakım parası almak için hastaneye rapor için başvurdum %71 rapor çıktı fakat agır özürlü kısmında hayır yazıyor sigortalı oldugum için 2022 den yararlanamıyorum şimdi ne yapmam lazım evde 5 kişi yaşıyoruz 880 tl maaş alıyorum

Üst Alt