Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 rapor ve %70 vergi indirimine rağmen emeklilik için tekrar heyet raporu..?

rivotril

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

benim %70 engelli raporum ve aynı oranda yani %70 Vergi indirimim var
emekli olabilmem için 18 yıl ve 4000 gün prim gerekiyor bunu biliyorum

Ben 18 yıl ve 4000 gün prim doldurduktan sonra SGK Kurumu'na emeklilik için başvurduğumda benden tekrar heyet raporu istenir mi ben böyle bir şey duydum da emeklilik için başvuruda bulunduğu zaman kurum tekrar heyet raporu istiyormuş Bu doğru mu
benim zaten raporum var Tekrar çıkarmam mı gerekiyor yoksa sigortalılık Suresi ve prim günlerini doldurduktan sonra kuruma Baş vurduğumda emeklilikte bir sıkıntı çıkar mı bana yardımcı olursanız sevinirim

rivotril

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği ssk (4a) statüsünde olacak kişiler elde edilmiş -süresiz- sakatlık indirimleri varsa btu hakka istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanırlar. Yeniden rapor istenmesi söz konusu olmaz.

%70 sürekli raporum var aynı oranda da vergi indirimi var prim günü ise 4100

Merhaba benim psikiyatri den %70 sürekli raporum var aynı oranda da vergi indirimi var o da sürekli sigortalılık süresi 18 yıl 4000 gün benim primim 4100 şu an sigortalılık süresi dolmasına tam olarak 15 ayım kaldı bu süre dolduğunda emeklilik için hangi işlemleri yapıyoruz sgk ya gidince ne istiyorlar bir de benim rapor sürekli tekrar rapor isterler mi öyle bir şey duydum bilgilendirirseniz sevinirim

rivotril;
Kazanılmış bir vergi indirim hakkınız var ise yeniden rapor istenmez.

rivotril

SGK'ya gidip emekliliği hak ettiğinize dair yazı alacak ve işyerinize vererek çıkışınızı isteyeceksiniz. Sonra bu sefer emeklilik için sgk'ya başvuracaksınız. Hak etmiş olduğunuz vergi indirimine istinaden -gün sayınız ve priminiz de tamamsa tabii- emekli edileceksiniz.

Dikkat: Vergi indirimine temel olan rapor tarihinden sonra her ne amaçla olursa olsun düşük oranlı yeni rapor almışsanız, sgk emekli eder ama çok muhtemelen kısa sürede de kontrole çağırır. O nedenle, özellikle rapor oranlarının riskli olduğunu düşünen arkadaşlarımız sakın ama sakın yeni rapor almasınlar. DÜşük olursa oran evdeki bulgurdan olurlar...

Benim yüzde yetmiş yüksek oluyor değil mi Yani tekrar kontrole çağrılır mıyım Çünkü çok fena Kafaya takıyorum ben

Merhaba ben emeklilik işlemlerinden pek anlamam beni aydinlatmaniz için yazıyorum

ben 25/10/2022 tarihinde SGK ya başvuru yaptım benim%70 vergi indirimi ve aynı oranda raporum var
bana ilk gelen vergi indirimi yazısını verdim ve işyerinden çikiş kağıdımı aldım memura verdim ve bana hangi bankadan maaşını almak istersin diye sordu ben de söyledim
bana bir kağit verdi evime gelecek memurun adı yazıyordu

şimdi emekli maaşı bağlanmadan emekli olamıyorum mu yoksa şu an emekli miyim ve beklemem mi gerekiyor psikolojik rahatsızlığından dolayı çok vesvese yapıyorum elimde değil ne olur bana bir cevap yazin

Ama memur emekli oldun dedi bu arada

Merhaba ben 25/10/2022 tarihinde emeklilik için dilekçe verdim vergi indirimi ile %70 vergi indirimi mevcut emekli aylık bilgisi ne baktığımda şunlar yazılı

4A Emekli Aylık Bilgileriniz :

Aylık Başlangıç Tarihi01.11.2022
DönemKASIM/2022
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı0.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı31.73
İntibak Aylık Bağlama Oranı0.00
2000 öncesi Gün0
2000 – 2008/10 arası Gün941
2008/10 sonrası Gün3438
Toplam Gün4379
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör ÖzelBanka-Banka Şube

Birde günlük ödeme aldım 2560 TL bu 6 günlük ödeme mi anlayamadım emekli maaşı ne kadar alırım ve ayın kaçında yatar

rivotril

Hayırlı olsun. Maaş miktarı vs. anlaşılmıyor bu aktardıklarınızdan.

Üst Alt