Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ortapedık engelın varsa % de önemi yok . Ancak iç hastalıgın varsa % 90 ve uzerı olmalı ÖTV den muaf olmak ıcın . KDV her sartta odersın. KDV indirimi diye bısey yok
Cevap için teşekkürler ama tam anlatamadım sanırım soruyu, ya da cevabı anlamadım.
Paylaştığım linkte deniyor ki; "Bireyin engellilik yüzdesi %40-89 arasında ise sıfır araç alımında ÖTV indirimi %26.3 oranında uygulanırken KDV ödemesi ise %15.24 oranında uygulanır"
Muafiyet değil, indirim alabiliyor muyum şu halimle? Onu soruyorum.
Ortopedik bir engelim var ancak şu an onun için rapor çıkartmadım. Geçireceğim bir operasyon daha var, net durumun belli olmasını bekliyorum, sonra rapor çıkartacağım. Sağ kolumda çok fazla açı kaybım mevcut.
Her ne yazarsa yazsın önemi yok Araç kullanmanıza engel bir rahatsızlığınız ve %90 üzeri rapor yoksa araç ve İNDİRİM alamazsınız. KDV kesinlikle ödersiniz çünkü bende ÖTV indiriminden yararlanarak araç aldım. Ortopedik rahatsızlığınız için ayrı rapor alırsanız elinizdeki mevcut rapor iptal olur yeniden heyete girip şuan ki rahatsızlıklarınızla ilgili branşlara muayene olacaksınız . Ve yeni rapor alacaklar için rapor açıklama kısmına MUTLAKA ''SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR'' Yazmalıdır. Aksi halde araç alamazsın