Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 Raporlu karaciğer nakil hastasıyım. 2022 Maaşı alabilir miyim?

gs19055

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese Merhaba
Bir sorum olucaktı karaciğer rahatsızlığım yüzünden nakil olmam gerekti ve 2008 yılında karaciğer nakli oldum.Sağlık kurumuna müraacat ettiğim de bana özürlü raporu cıkartmamı tavsiye ettıler ve p derecede rapor verdiler şuan için belli değil eylül 24 de heyetin karşısına cıkıcam buyuk ihtimal raporun verileceği söyleniyor.
Şuan üniversiteye hazırlanıyorum ve ailemin maddi durumu iyi değil benım ile aynı durumda olan birde kardeşim var oda bir karaciğer hastası neden bu kadar uzattığımı bilmiyorum ama ayrıntılı bir bilgi vermek istedim benimde engelli maaşı alma imkanım varmı acaba bunu sorucamtım şimdiden teşekkur ederım herkese iyi günler iyi forumlar :)

Eğer kardeşin ve senin % 40 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporun olursa/ alırsan yani,
ve muhtaç olduğun yönünde Mütevelli heyeti karar verirse tabi ki ikiniz de ayrı ayrı 2022 aylığı alırsnız.
İKiniz de sigortalı çalışan değilseniz hanedeki kişilerin aylık gelirleri toplanır ve kişi sayısına bölünür. eğer hanenin aylık geliri 243,43 liranın altında çıkarsa aylık baglanır.
Gelir hesabna kira vermediğiniz ev ya da sahibi olduğunuz evin 240'da biri, aracınız varsa aracın 120'de biri vs de dahildir.
Hane bazlı gelir hesabına nelerin dahil oldugunu anlamak için şuraya birinci mesajın altında yazıyor bakınız:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/57976-2022-ayliklari-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

UYARI:V
erdiğim linkte 119,62 lira yazıyor ama bu geçerli değil artık. Muhtaçlık sınırı 243,43 liradır.

Üst Alt