Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 70 raporlu oğluma bakım maaşı alıyorum. Başka gelirimiz yok. 2022 maaşı kesilir mi?

şenay24

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar bu konuda bilgisi olanlar yazarsa minnettar kalırım dul bir kadınım evde 170 özürlü oglumla yaşıyorum oglum 3 aylık 2022 maaşı alıyor bende 670 tele bakım aylıgı alıyorum başkada hiç bir yerden gelirim yok bu iki maaşımı dikkate alıyorlar haneye giren para diye maaşımız kesilirmi şimdiden teşekürler

Şenay, 2022 aylıkları ve evde bakım aylıkları gelire de harcamalara da katıolmayacak. Bu anlamda önemli değil bunlar. Yalnız senin evin vardı yanlış hatırlamıorsam. evin vardı di mi?

selam allah razı olsun cevap için bana devletin biz yoksullara tokiye yaptırdıgı 1 artı 1 1oo tele taksitli ev çıktı başkada hiç birşeyim yok saygılar

Şenay, ablam zaten o evin rayic degeri de 57.418 lira etmez galiba. Bu şekilde bir rayic deger olursa sorun olur. Bir ara bilir kişilerden bu evin rayic degerini öğren ablam. Eğer bu deger 57.418 liranın altındaysa ev asla sorun olmaz.

Gelir açısından sorun çıkmaz bu şekilde. Çünkü dediğim gibi 2022 ve evde bakım aylıkları gelir hesabına katılmayacak.

Bir sorun da harcamalarda olabilir.
Aylık harcamaların 1315 lirayı geçmesin sakın.

Bu hesabı yaparken oğlunun raporunu % 70 ve üstü olarak aldım 2022 aylığı için. Bu doğru mu? 2022 aylığını aylık 376 liradan mı yoksa 251 liradan mı alıyorsunuz bir de bunu doğrular mısın ablam?

selam bacım evin toplam parası 27 milyar rakamla bilmedigimden böyle yazdım oglumunda 3 aylıgını bölersem aya 365 filan oluyor cevap yazarsan sevinirim saygılar

ev o halde asla sorun olmaz canım.
harcamalarına dikkat et kafi. 2022 aylıkları ve evde bakım aylıklarını sonuna kadar harca asla sorun olmaz.
Ama onlar haricinde harcama yaparken dikkatli ol borca bile girme. 2022 ve evde bakım aylığı paraların haricinde ayda en fazla oğlun ve sen hanenin toplam gideri olarak 239 lira harcayabilirsin unutma. aman buna dikkat et olur mu? kafana takılan bir şey olursa yine sorarsın.
Senin aylığın kesilmez rahat ol.

allah razı olsun bacım bütün güzellikler mutluluklar seninle olsun saygılar

selam sevgili bacım oglum 100%70 mental özürlü bu gün polis eve haber bırakmış yarın hastaneye gidilecek diye bu niçin olabilir rapor yenilemek içinmi olur bir bilgin varsa yazarsan sevinirim şimdiye kadar rapor tazelenecek denmedi hiç saygılarımla bacım

sevgili bacım bu gün doktora gittim göz tansiyonun çok yüksek dedi damla verdi 3 hafta sonra gel dedi bu hastalık ne ki kör mü olacagım doktora sordum kimsen yokmu konuşacagım dedi yok dedim benim bir engelli oglum dan başka kimsem yok neden bana açıklama yapmadı doktor allaha emanet ol bacım saygılar

selam sevgili melek bacım ne olur bana bi cevap verirsen sevinirim benim yüzde yetmiş engelli oglum var 3 aylık alıyor bende bakım aylıgı alıyorum ve iki kişiyiz başkada hiç bir yerden beş kuruş bile gelirim yok 2012 de vakıf beni gelir kıriterini aşıyorsun diye gss yapmışlar sadece bu aldıgımız aylıkla bunu yapabilirlermi şimdi gss kapalı oldugu için hastaneyede gidemiyorum borç var diye vakıfa gittim 3 kişi olsanız gss olmazsın dedi birde utanmadan biryerden bir kişi daha evine al düzeltelim dedi bende tersleyip ayrıldım ne olur bana bir cevap yazarsan sevinirim saygılar

kalem hanım bi soruda ben sorayım yazılanları okudum kafama takıldı harcamana dikkat et demişsin harcamanın fazla olması ne anlama geliyor bende bakım maaşı alıyorum mesela ben 2013 te harcamam çook fazlaydı oğluma sünnet yemeği yaptım evi tamirat yaptı m 20000 tl harcadım bu para nerden geldi diyeceksin kaza yaptığımda atölyem vardı makinaların bi kısmını satıp bu harcamamı yaptım fazla harcamanın artısı eksisi ne

Şenay,
canım maalesef haklılar. 2 kişisiniz ve evde bakım aylıgı ile bile gelir testini aşarsın. Çok yüksek tutmaz ama primi. Bence öde. Sağlıktan yararlanırsın hiç olmazsa.

gorbi20,
Hane geliri tespit edilirken;
1. Hanenin aylık geliri tespit ediliyor.
2. hanenin aylık harcamaları tespit ediliyor.

Hangisi yüksek çıkıyorsa gelir olarak o kabul ediliyor.
2 kişilik bir aile için Örnek:
1 Hanenin aylık geliri 500 TL tespit edildi
2. Hanenin aylık harcamaları 650 TL tespit edildi.
Bu durumda aylık gider yuksek oldugu için o gelir kabul ediliyor ve hanedeki kişi sayısına bölünüyor.
Bu durumda 650/2= 325 Tl çıktı. 325 Tl muhtaçlık sınırı olan 255,22 TL3den yuksek oldugu için aylık baglanmaz baglandıysa aylık kesilir.

ama harcamalarda ortalama aylık miktar esastır. Oyle bir ayda fazla harcama yapmışsın şak diye o harcamaları dikkate alıp gelir olarak saymazlar yani.. Hanenin ortalama aylık harcamaları dikkate alınır.

saolasın bacım ama ben aldıgım bu aylıkları harcıyorum başka bir lira bile biryerden gelmiyorki bunuda devlet veriyor bana sevgili bacım belki bu konudanda bilgin vardır ne olur bana bir yol göster ben 1979 da 4/a sigortalı bir işte çalışmaya başladım 1986 da engelli oglum olunca ara ara çalışarak 3000 bin gün sigortam var ve elli dokuz yaşındayım gözlerimde yüksek tansiyon var kemik erimesi var diyor doktorlar yürümekte bile zorlanıyorum engelli oglun yüzünden panik atak teşisi koydu doktor her an birşey olacak diye korkuyorum ne yapmam gerek bacım istiyorumki ben ölünce ogluma kalsın maaşım çünkü allahtan başka kimsemiz yok saygılarımla

Canım sen şimdi oğlunun geleceğini düşünüp kendini harap etme...Daha çok uzun yıllar inşallah bizle olacaksın kurtuluşun yok:)

Emeklilik hakkında bilgim yok. istersen bu soruyu emeklilik forumunda sor arkadaşlar yardımcı olurlar sana. Hangi şartlartlarda nasıl emekli olursun bir fikir verirler.
Ama emeklilik açısından da prim ödersen daha sıkıntı yaşarsın. Dışarıda çalışıyor gorunsen 2022 aylığı açısından gelir durumunu aşabilirsin.
bence şimdi hastasın madem bunları düşünme sağlığına bak:)

sen oğlunun geleceğini düşünme. O il müdürlüğü kayıtlarında. Allah çok çok gecinden versin oyle bir durum olursa il müdürlüğü oğlunla ilgilenir. Sorumluluk devlete geçer yani.

Canım ayrıca alo 183'ü ara sıkıntılarını,kaygılarını paylaş konuş. Onlara bu kaygılarını da anlat. Hastalandığını artık harap olduğunu... sana destek verirler moral açısından.
Hiç çekinme, burada nasıl anlatıyorsan bize, arayıp telefonda da anlat onlara.
Annelerin sıkıntılarına tanık olsunlar.

sen birtanesin bacım allahım sana güç kuvet versinki bizlere yardımcı ol o güzel yüzün hep gülsün allahım yar yardımcın olsun saygılar

Üst Alt