Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 raporu olan, 12 yaşındaki çocuk adına ÖTV indirimli araç alınabilir mi?

veda

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
mrb. arkadaşlar bi arkadaşımla ilgili bir sorum var bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum arkadaşımın bir oğlu var 12 yaşın da ve %70 engelli raporu var arkadaşım oğlunu hastaneye götüre bilmek için ötv den muaf araç almak istiyor ama galericiler 18 yaşından küçük olduğu için alınamıycanı söylüyor alınabilmesi için % 90 rapor olması gerektiğini söylüyor bu konuda ne yapılası gerek cvplar için şimdiden herkese teşekkür ederim.

Evet söylendiği gibi H ehliyet elmak için de yaş sınırı var. öncelikle yaşını doldurup ehliyet almalı sonrasında alacağı özel tertibatlı aracı çocuğu kullanabilir. 18 yaş altı %90 raporlu için nasıl işlem olur bilmiyorum ama 18 yaş üstü %90 raporlu birinin alacağı 3. derece şahıslara adar kullanılabilmektedir diye biliyorum

yani arkadaşım oglunu hastanelere götürmek için araç alamaz öylemi

%90 ve üstü rapor olmadıkça olmaz. Doktora götürdüğünü diğer bürokratlar ne bilsin. Prosedür ne ise ona bakarlar.

Hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum: Bazı illerde belediyelerde özürlüler idaresine başvurduğunuzda hastaneye götürüp getirebileceğiniz araç tahsis edebiliyor. Randevulu sistem olduğu için acil durum dışında işe yaramıyor.

Ya raporu %90 alacaksınız(yaş sınırı yok ki son bildiğim mevzuat en düşük yaş 7 demişti - sonra alt sınıra çekildi mi bilmiyorum)
ya da belediyeden yardım isteyeceksiniz.
başka türlü bildiğim yok.

Üst Alt