Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 70 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

şevket

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhaba ilker abi ben şevket 1 70 özürlüyüm ve raporum var sürekli raporum 6 yıldır 2022 maaşı alıyorum 24 yaşındayım emekli olsam nasıl emekli olacam bana yol gösterirsen sevinirim ne yapmam gerekir bana acil cevabınızı bekliyorum tşk ederim abi

Merhaba,
Daha önce prim ödemesi yapıldı mı? Hangi tarihte yapıldı ?

Şevket arkadaşım,
Öncelikle 2022 alıyorsan sigortan yoktur şuan. Çünkü sigortalı olanlar 2022 alamıyor.

*Ancak daha öncesinde sigorta girişin yapılmışsa, ve sigorta girişinden sonra sakatlanmışsan, ya da sigorta başlangıcından sonra % 70'e yükselmişse 10 yıl 1800 günü tamamlarsan emekli olursun. bakıma muhtaçlık söz konusu ise 10 yıl aranmaz, 1800 gün ile olursun. sgk bunun tespitini yapar.

*Sigorta başlangıcından önce varsa raporun malulen emekli olamazsın, erken emekli olabilirsin. Sigorta başlangıcını, doğum yılını ve statünü yazarsan(ssk,bağkur vs.) şartların değerlendirilir.

*Bugüne kadar sigorta girişin yapılmamışsa, 2022'yi kestirip bir işe girmen gerekiyor. Bu durumda yine malulen değil, erken emeklilik hakkın olur. 15 yıl 3960 günle emekli olursun.

kısmet abla tşk edrimbilgilerin için skk girişimi yaptırırsam paramı yatırmam gerekir. calışmassam ben 40 günlükken bebekken havale geçirip özürlü olmuşum krizlerim var hastalığımın adı metil melonik asidömi hacetepede tedavi gördüm 24 yıl ben 06 16 1991 doğumluyum bana yardımcı olun

evet kısmet abla hiç prim ödemedik bilmiyorduk birşey prim yatırsam nekadar yatırrım bize kolaylık varmı

Primlerde kolaylık yok maalesef, çalışmadan isteğe bağlı 4b(bağkur)lu olarak en az 360 TL civarı ödeyerek emekli olursunuz, ancak çalışarak 4c(ssk) statüsünde emekli olmak maaş açısından daha avantajlı:

Not: Şimdiki rapor oranınınızın önemi yok. Önemli olan şey emeklilik zamanı geldiğinde kurum tarafından hastaneye sevk yapıldığında alınacak olan raporun oranıdır.

Üst Alt