Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 raporum var. Kavga ederek işten ayrıldım. Ne yapabilirim?

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 5 ay bir şirkette çalıştım. ve bu ayın 5 de sözleşmem fesh edilidi. işyerinde diğer iş arkadaşımla birbirimize girdik. o bana demir bir çubukla saldırdı ben de ona bıcakla. kendim %70 bipolar afektif bozukluk tanısıyla rapor aldım. işe girerken hiç bir şey imzalamadım ve çıkarken de.
şimdi ne yapmalıyım? acaba kanuni haklarım nelerdir?

herkese teşekkürler

Eğer işten çıkartılma işverenin haklı nedenle derhal feshini gerektiren şekilde olmamak koşuluyla işvereninizce feshedilmek şeklinde yapılmışsa ihbar ve kıdem tazminatı alabilirsiniz.

İşçi ile işveren arasındaki belirsiz süreli iş sözleşmelerinin;

1. İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta süre,

2. İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta süre,

3. İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta süre,

4. İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta süre,

geçmesi gerekiyor.

Bu süreler asgarî olup sözleşmeler ile artırılabiliyor. Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminatı ihbar tazminatı adı altında ödemek zorunda bulunuyor. İşvereniniz iş akdinizi derhal feshederse ihbar tazminatı ödemek zorunda olup, fesih bildirimini yapar ve bildirim süresince sizi çalıştırırsa ihbar tazminatı ödemek zorunda kalmaz. Eğer sözleşmenizde daha fazla bir süre belirlenmemişse bir buçuk yıl süren iş sözleşmeniz nedeniyle ihbar tazminatı altı haftalık (42 günlük) brüt ücretiniz olacaktır. Yani hesaplama net ücret üzerinden yapılamaz.

Not:Kıdem tazminatı en az bir yılı tamamlamadığınız için alamazsınız.Ama ihbar tazminatı hakkınız ise iş sözleşmeniz işveren tarafından haklı nedenle feshedilmemişse alabilirsiniz.

Üst Alt