Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%70 raporuma rağmen neden malulen emekli etmiyorlar?
ben adana da ikamet etmekteyim 06/05/20122 yılında kalp nakli oldum sonrasın tedavi gördüğüm hastaneden rapor aldım % 70 olarak ve buna dayanarak sigorta başlangıcım 28/08/2002 sigorta primim 2100 gün sgk 4/a kapsamında malülen emekli olmak için dilekçe 06/07/2012 verdim
adana numune hastanesine gönderildim ordanda % 70 rapor verdiler dosya bölge sağlak kuruluna gönderdi ve sonuç olark kabul etmedi ve adana cukurova üniv. balcalı hastanesine gönderdi ordan da % 70 rapor verdiler yine adana bölge sağlık kuruluna sundular
sonuç olarak bugun çalışma gücünün % 60 ını kaybetmemiştir diye yazı gelmiş bende yüksek sağlık kuruluna gönderilmesi için itiraz dilekçesi verdim ne olacağını umutla beklemekteyim.
yapabileceğim başka birşeyler varmı neden bizleri böyle zor duruma sokuyorlar 8 ay oldu yeteri kadar bunalıma girdik üstüne uğraştığımız işlere bakın...
ardaş ben %92 agır özürlü rapor geçici degil SÜREKLİ ibaresi oldugu halde ankaradanda bana aynı yani %60 ını kaybetmemiştir red cevabı geldi 29.01.2013 tarihinde iş mahkemesine avukatım aracılıgla baş vurdum bakalım yargı ne diyecek
arkadaşlar ankara maluliyet daire başkanlığına hastane epikriz ve diğer raporlarımı ve mağduriyetimi anlatan bir dilekçe yazmayı düşünüyorum işe yararmı acaba bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim
Arkadaşlar, ankara sağlık kurulları daire başkamlığına bir dilekçe yazdım ve dikkate aldıklarını öğrendim sonuç ne çıkr bilmiyorum
____
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞI’ NA
Ben burda bir mağduriyetimden bahsetmek istiyorum. 08-10-2010 tarihinde rahatsızlanma sonucu hastaneye gittim ve testler sonucu dilate kardiyomiyopati teşhisi konuldu 27-12-2010 yılında kalp nakli olmak için ankara başkent hastanesi ‘ne yönlendirildim. Testler sonucu ismim organ bekleyen kişi olarak yazıldı ilaç kullanarak ayakta durmaya çalıştım 06-05-2012 tarihinde ankara başkent hastanesinde kalp nakli oldum çok şükür iyiyim taburcu olduktan sonra özürlü raporu istedim..
% 70 oranında özürlü raporunu aldım ilk sigortalı oluş tarihim 28-08-2002 yılında 10 yıl 1800 prim güne tabi olduğumu öğrenerek son çalışma yeri olan adana sgk ya malulen emekli olmak için 06-07-2012 tarihinde başvuruda bulundum 27-09-2012 adana numune eğitim ve araştırma hastanesine sevk edildim %70 rapor aldım rapor adana bölge sağlık kurulundan eksik evrak var diyerek 14-12-2012 çukurova üniversitesi balcalı hastanesine sevk edildim tahliller sonucu ve organ naklinden dolayı % 70 rapor verildi ve adana bölge sağlık kuruluna evrağım yollandı
31-01-2013 adana bölge sağlık kurulu gelen yazıda ilgili kişi çalışma gücünün % 60 ını kaybetmemiştir diyor ben evrakların tekrar incelenmesi için yüksek sağlık kuruluna gönderilmesi için dilekçe verdim verdim ve 3 aydan önce cevap gelmez dedi ama sonucunu beklemekteyim.
Benim sıkıntım üzerine geçen bugünkü tarih 01-02-2013 üzerine 8 ay geçmesine
rağmen hala sonuca ulaşmış değiliz şimdi burda 3 hastane % 70 rapor verirken neye istinanen veriyor tabiki cetvele göre bu adana bölge sağlık kurulundaki personel neye göre % 60 çalışma gücünü kaybetmemiş diyor burda ben çalışamıyorum durumum zaten iyi değil bir dünya ilaç kullanıyorum iş için başvuruda bulunuyorum adamlar rahatsızlığımı duyunca geri çeviriyor evliyim 1 çocuğum var ben bu rahatsızlıkla ne yapayım benim buradaki suçum nedir bu kadar prosüdüre ne gerek var benim ismim sgk organ alıcı olarak gözüküyor zaten adıma uçak helikopter ambulans tutulmuş bir sürü ödemeler yapılmış ama konu ile ilgili ilgisiz alakasız hastanelerden rapor isteniyor ve oda sonuç 8 ay geçmesine rağmen sonuç bulmuyor. Benim gibi bir sürü mağdur var bu dilekçem için beni mağdur görün. Emsallerim emekli durumdadır dikkate alırsanız sevinirim.
Ek olarakta hastane epikriz raporumu ve eko rapor sonuçlarımı size gönderiyorum…
Bu eziyetleri reva görenlere yazıklar olsun! İnsanı canından bezdirir bu ceberrut devlet! Bence bu dilekçeyi bir de BİMER'E yazın. Oranın baskısı önemlidir...
Eğer yine sonuç olumsuz olursa, dava açarsınız. Zira 551 sayılı yasanın 25-26. maddelerine göre % 60 ve üzeri işgücü kaybı olan kişiler malul sayılırlar ve SGK'nın bu yasa üsyüne söz söyleme hakkı yoktur!
Arkadslarr saglik kuruluna itiraz etmistim emekliligim kabul eedildi bugun tahsis talep dilekcesini verdim ne zamn maas baglarlar ve ne kdar baglaarlarVe sagliktn ne zaman faydalanirim
hayırlı olsun arkadaşım konuya ne etkili oldu bimer mi sağlık kuruluna yazdığın dilekçemi bilgilendirirsen sevinirim.bende baypas oldum adana benimkinde red verdi bilgi verirsen sevinirim.