Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 raporuma rağmen "tehlikeli" işlerde çalışabilir miyim?

security77

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,
2001 yılından beri 5188 sayılı kanuna göre güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum ve yıllardır da venöz yetmezlik rahatsızlığım vardı. Şimdi ise bu rahatsızlık nedeniyle vergi dairesi kanalıyla aldığım 1 yıl sonra kontrollü p raporum var. Tüm şartlarımı yerine getirmem nedeniyle erken emekli olabiliyorum ve bu isteğimi şirketime ilettim, sanıyorum şirket benden tekrar sağlık muayenesi isteyecek ve de şuan bu işi yapıp yapamayacağımı da sorguluyorlar. Aslında hem işimi yapabiliyorum (fabrika işi olduğu için çok fazla ayakta kalmıyoruz genelde masa başı) hem de 5188 sayılı kanuna göre alınmış kimlik kartımın 2017'ye kadar süresi var. Emekli olduktan sonra şirkette devam etmek istiyorum ancak işim tehlikeli iş olarak geçtiği için beni işe geri almazlar ise ne yapabilirim? p raporumda Ağır Özürlü: Hayır / Çalıştırılamayacağı İş Alanları : Boş
Yardımlarınız bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

vergi indirimin onaylandımı arkadaşım..

Benim raporum yüzde 42, ortopedik rahatsızlığım da yok buna rağmen hafif işlerde çalışır notu var. Sizin yüzde 70 raporunuzda bu notun bulunmaması ilginç. bu da ağır işlerde çalışabileceğinizi gösteriyor sanırım

Merhaba,
Şirket emniyete yazılı olarak çalışıp çalışamayacağımı sordu, gelen cevap herhangi bir sağlık kuruluşundan çalışabilir raporu alırsam çalışabileceğim doğrultusunda.
Ancak ben önümüzdeki hafta emeklilik dilekçemi vereceğim ve emekli maaşı alacağım için endişe ediyorum hukuki olarak bir yanlış mı yapmış olurum devlet benden bir gün gelir de hop kardeşim ben sana %70 özürlü raporu veriyorum sen gidip güvenlik olarak çalışabiliyorsun gibi. Bu konuda sizce ne yapmalıyım?
Teşekkürler...

sgk ya bi dilekçeyle başvuru yapmanız yeterli olacaktır çünkü engel oranınız erken emeklilik için yeterliymiş bence SGK ya bilgi verin

Bu hafta emeklilik dilekçemi verdim ve sgk memuruna da özellikle sordum '' şuan çalışmakta olduğum özel güvenlik işine devam edersem bir problem olur mu diye'' memur da '' sgk senin nerede çalıştığına ne iş yaptığına karışmaz kardeşim emekliliği hak edip hak etmediğine bakar'' dedi. Gerçekten böyle mi? Bilen var mı?
Teşekkürler...

Security;
SGK vergi indiriminize, süre ve prim olarak emeklilik şartlarının oluşup oluşmadığına bakar ve emekli eder.
Sonraki süreçte ise emekli olarak çalışırken sadece sgdp lerini takip eder. Yok raporunuz şöyle siz bu işi yapamazsınız gibi bir takipte bulunmaz.
Ancak malulen emekli olunan durumlarda çalışılırsa emekli aylığı kesilir.

Teşekkür ederim Ufukalp.
Benim durumum diğerlerinden biraz farklı çünkü güvenlik olabilmek için yetkili hastanelerden heyet raporu almak gerekiyor ve benimde ampute , kulak, veya gözde bir problem olmadığı için raporu kolayca alabiliyorum ve bu durumda kafamı karıştırıyor açıkçası, o yüzden sordum bu soruyu.Sağ olasın .

Siz zamanında o raporu alıp güvenklik kimlik kartı aldınız mı aldınız, ve 2017 ye kadar süresi var mı var.
Bu süreçte güvenlik kartı alma şartlarını kaybetseniz dahi bu sgk nın değil size o kartı veren kurumun ve sizi o pozisyonda çalıştıran işverenin ilgi alanındadır.
SGK yı ilgilendirecek bir durum yok yani.

Eyvallah kafamı rahatlattın sağ ol Ufukalp, çok teşekkür ederim...

Üst Alt