Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 raporumla emeklilik şartlarım..?

asigenc_61

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende hem vergi indirimi için hemde malulen emeklilik için basvuru yaptım rapor oranım %70 belimden 4 kez ameliyat oldum hafif ışte çalışıyorum ama sürekli istirahat raporu almak zorunda kalıyorum zorlanıyorum sürekli ağrı cekiyorum calisamiyorum şimdi ben ne yapmam lazım nasil emekli olacaz günümüzü doldurmak için çalışmam lazım diycem ama calisamiyoz raporda da calisamazda demiyor bilgulendirebilirmisiniz beni bu konuda

Emeklilik için doğum tarihiniz, ilk sigortalı olduğunuz tarih, sigorta prim gününüz önemli:

2008_oncesi.PNG

2002 sigorta girişim

830 günüm var

1985 doğumluyum

Tekrar heyete girsem çalışamaz ibaresini yazdirabilirmiyiz çünkü tedavim devam ediyor belimden sorunum benim 4 kez ameliyat oldum sanırım tekrar olacaz gibi

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve 60% oranında raporunuzun olması gerekli, Askerlik görevini yapmış iseniz askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilirsiniz.

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak lazım. Aksi halde rapor oranına rağmen SGK malulen emekli etmez.

Not: Bugün alacağınız rapor malulen emeklilik aşamasında bir işinize yaramaz. 1800 gün primi tamamladığınızda sgk sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almak durmunda olacaksınız.

Sigorta müdürlüğüne gidip askerlik borçlanması yapmak istediğinizi söylüyorsunuz, onlar gerekli işlemi yapıyor... borçlanmasyı hangi bedel üzerinden yapacağınıza vs. karar vermeniz lazım: askerlik borçlanması hesaplama

Üst Alt