Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 raporumla sigortam başlarsa ne zaman emekli olabilirim?

Ali_Gs

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
7
Arkadaşlar ben bu yıl sgk mı başlatsam bir işe girip ne zaman emekli olabilirim?yaşım 24 asgari ücretle işe başlasam sigortam ne zaman dolar ne zaman emekli olabilirim %70 engelli raporum var engelim böbrek nakli hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada lise mezunuyum ama önlisans öğrencisiyim 2-3 yılda önlisans biter

tablu şu:

bagkur.PNG

lise mezunu asgari ücret üstünden başlarsa sigortam 15 yıl sonunda alacağım maaş ne kadar olur yaşım 39-40 olur o zaman?

Ali 18 yıl ve 4680 gün sgk ya pirim öde emeklilik hakkını kazan en son maaşı düşün askerliğin çok senin doğmamış çocuga don biçilmez unutma. :D

Ali_Gs

sende üçün beşin lafını mı yapıyon çok ayıp :cool:

Ali ben sana bir saçmalık söyliyim de gül benim rapor oranımda %72 aynı ama ben 17 yıl 8 ay gibi bir sigorta süresi ve 3920 günde pirim istiyorlar ben 2003 den beri sgklıyım düşün.
sen benden 2 yıl 8 ay daha az sigorta süresine tabisin şimdi benim ne kabahatim var burada bu yasaları saçmalıyarak çıkaran kamilleri bi yakalasam zati teeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyy anladın sen onu. :D

cabbarehlinamus

aaaaa haksızlık ama erkenden başlattıysan sigortanı son yasadan faydalanman gerekmiyormu? bu arada sorması ayıp sigortanı asgari ücrettenmi yapıyosun? alacağın maaş nedir biliyormusun?

Malesef sigorta başlangıç tarihindeki yasa geçerli 17 yıl 8 ay.
maaşım kamu personeli oldugum için askariden biraz daha yüksek bu günün tahmini ile 1200 ile 1500 tl arası baglanır.
şunuda unutma askari ücretten sgk pirimin yatarsa alıcan maaş bu gün için 900 tl yi geçicegini sanmıyorum onun için kamuda karolu işçi olmanı öneririm birde sendika varsa ilerde çok işine yarar.

Ali siteden araştır görürsün adamlar yıllarca askariden sgk ya pirim ödemişler 600 ile 1000 lira arası maaş baglanmış onun için maaşın ne kadar yüksek olursa ve sgk ya yüksek bildirilirse emeklilikta farkı görürsün.
ben sana bir şey söyliyim ekps den bir yere işçi olarak atanırsan ön lisans vs yi boş ver orada çogu yerde maaşlar bellirli bir fiyatta başlar lise mezunuyum yok üniversite vs vs bunlar sadece memurlarda birde mühendislerde fark eder ben yıllardır kamuda çalışıyorum işe başlayan her işçi taban yömiye ile başlar örnek bürüt günlük 77 tl bizde bu her yıl yüzde kaç zam alırsan maaşına eklenir ve ikramiye ve diyer sosyal haklar vs vs ali kardeş.

sendika işe başladıgın yerde varsa onlar seni bulur zati merak etme.

ekpssde işçi kadrosu varmı ki ben göremedim ?

ekpss de yoksa iş kur dan takip edicen orda oluyor örnek: a belediyesi büre elemanı arıyor uyarsa gitcen baş vurucan.

cabbarehlinamus

çok oldum ama özür dilerim ben zaten işkurdan bulduğum bir işten dolayı bunları soruyorum bulduğum iş belediye işi değil kurumsal bir firmada büro memurluğu yani 15 yıl çalışıp emekli olabileceğim bir yer vergi indiriminden faydalanırsam asgari ücreti geçecek maaşım o yüzden sordum belediye olmazsa olurmu illaki kamu mu lazım?

Ali_Gs

Şunu unutma boş gezene kadar buldugunla çalış hem maaş alırsın hem pirim günün azalır.
Ali vergi indirimi denen şey senin maaşına 75 tl fark ya yapar yada yapmaz gözünde büyütme bence.
şöyle düşün buldugun işte maaş 1500 lira ise ve maaşını sgk ya bu şekilde bildiriyorlarsa senin için gene iyi ama dediğim gibi boşta kalıcana gir çalış ama kamu kurumlarını da kovala iş kur dan ilan görürsen baş vur nacizane önerim.

cabbarehlinamus

abi önerin çok mantıklı birşey demiyorum zaten ekpss sınavından 86 puan aldım ha atanırım ama hizmetli olarak atanırım benim engelim hizmetli işi yapmaya müsait bi engel değil dahili bir hastalığım var böbrek nakli oldum en ufak bir şeyde enfeksiyon risk hastane ilaç derken hastalık geçene kadar diken üstündesin birde bunu sürekli yaşayamam kalbim kaldırmaz bulduğum iş fena değil büro memurluğu temiz şartlar altında güzel bir iş Devlet biz engellileri hizmetli alıp ne yapacak ben onu merak ediyorum ya? bütün engellisini masanın başına oturtup orda faydalanmak istese yapar ama neyse ya sabırrrrr!!!

Üst Alt