Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 süreli raporum var. 2008'de işe girdim. Nasıl emekli olabilirim?

candeha

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2002 yılından bu yana bipolarim.
2008 sigorta girişim var.
%70 süreli Bipolar mizaç bozuklugu heyet raporu aldim.

Emekli olmak için nasıl bir yol izleyebilirim? Raporun hayatıma olumlu/olumsuz ne gibi bir katkısı olacaktır? Raporumla nerden başlamam gerekiyor nasil bir yol izlemem gerekiyor nereye başvurmam gerekiyor
Normal emeklilik nasıl oluyor? malulen emeklilik nasıl oluyor ?

simdiden çok teşekkür ederim.

Eğer hastalık başlangıcınız sigortaya ilk girişinizden önce ise (sizinki önce varmış) MALULEN EMEKLİ olmazsınız.

Engelli emeklisi olabilirsiniz ve bu daha iyi.

(Çünkü malulen emekli olmak bir işkence adeta. Ben 1.5 yıldan beri halen cevap bekliyorum. ARA KARARLAR veriyor ve emekli etmemek için elinden gelen işkenceyi yapıyor Sgk).

Siz hem raporum var diyorsunuz hem de raporuıma nereden başlayabilirim? diye soruyorsunuz.

Raporunuzu SGK'ya başvurarak aldı iseniz ve prim günleriniz de uygun ise 16 yıl ile 18 yıl arasında bir zamanda engelli emeklisi olabilirsiniz.

Sgk'nın sitesinde kaç yılda emekli olacağınız tabloda yazıyor.

Oradan bakabilirsiniz.

(Daha detaylı bilgileri arkadaşlar verirler).

candeha mrb sgk girişiniz 2008 yılının hangi ayı
Belirtirseniz eğer yardımcı olabiliriz.

Sayin Alpaslan35
Nerden başlayabilirim derken nereye ne şekilde basvuracagimi bilmiyorum. 2002 yılından bu yana bipolar bozukluğu var.2008 Nisan sigorta girişim var forumlarda okuyorum önce raporumla beraber vergi indirimine basvurmam gerekiyor galiba. Mevzuatlarla alakalı hiç bir bilgim yok. %70 Bipolar mizaç bozuklugu raporu aldım 1 yıllık bu raporla beraber şimdi izleyeceğim yol nedir onu tam olarak bilmiyorum aydınlatırsanız cok sevinirim.iyi aksamlar

Sayın umut2135
29.04.2008 ilk işe giriş tarihi. Toplam 3662 gün primim var.Bipolar bozukluğu ilk 2002 yılında başladı o tarihden bu yana sürekli ilaç kullanıyorum. Kendi şahsi basvurumla hastaneye giderek %70 bipolar mizaç bozuklugu raporu verdiler 1 yıllık şimdi bundan sonra raporla nasıl bir yol izleyecegimi bilmiyorum forumlardan okuduğum kadariyla galiba önce vergi indirimi için başvurmak gerekiyormus onunda ne olduğunu tam bilmiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hayırlı akşamlar

candeha %70 engelli raporunla ve iş yerinde çalıştığına dair yazı ve iş yeri imza sürgüsü kimlik fotokopisiyle beraber vergi dairesi il müdürlülügüne giderek baş vurmanız gerek erken emeklilik için vergi indiriminiz onaylanırsa 2 dereceden 4000 gün ile 20 yıl hizmet yılını tamamladığınızda emekli olursunuz.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bide şöyle bi sorum olacak.Vergi indirimi onaylandıktan sonrami SGK ya maaş için basvurucam? Yoksa şu anda raporla basvurarabilirmiyim? Vergi dairesine basvuru yaptıktan sonra ne kadar sürede belli olur?

Sn @umut2135
4000 gün ve 20 yıl sigortalılık süresini doldurmam gerektiğini söylüyorsunuz.Bu %40 rapor icin gecerli diye duydum. Benim aldığım oran %70 yüksek olduğu için 1800 gün prim yeterli oluyormuş diye duydum. Kafam iyice karıştı.
Vergi indirimi sonuclandiktan sonramı SGK ya emeklilik için başvuru yapicam ?

candeha öncelikle elinizdeki rapor ile vergi dairesi
Engelli indirimi başvurmalısınız işlemler 3.4 ayı buluyor
Onaylanır ise emeklilik tarhiniz geldiginde sgk müracaat bulunuyorsunuz sgk engelli rapounuzla işlem yapmaz
Erken emeklilikte vergi indirim belgesine bakar.

Sn @Alpaslan35
Sizede çok geçmiş olsun sizin rahatsızlığınız nedir? Raporumu hastaneye şahsi muracatimla aldım.Raporu SGK ya basvurarak almanın avantajı dezavantajı nedir? Engelli emeklisi nasıl oluyor bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim.
Vergi indiriminin cevabı geldikten sonramı SGK ya engelli emekliliği için basvuru yapmam gerekiyor?

Sn @umut2135
Peki bu geçen 3-4 aylik süre zarfında SGK geriye dönük ödeme yapar mı ? Rapor zaten 1 yıllık...Maaş almak için vergi dairesine basvurdugum tarihmi gecerli yoksa SGK ya basvuru yaptığım tarihmi gecerli olacak?
Raporun süresi dolduktan dolduktan sonra ne yapmalıyım ? Kardeş hakkını helal et cok soru sordum. Çok teşekkür ederim.Allah razı olsun

candeha sgk başvurduğunuz tarih geçerli olacak
Ama sizin daha emekli olmanıza 10 yıl var 2028 yılında
Şartlarınız oluşuyor raporuz 1 yıllık kullanım süresi dolduğunda yenisi için baş vuracaksınız belki 2.3 de sürekli verilir raporunuz.

Sn umut2135
çok teşekkür ederim. Sizin dediginiz şartlar 4000 gün prim 20 yıl sigortalılık %40 rapor için geçerli. Bipolar bozuklukta %70 ve üzeri rapor alınca SGK yıl şartı aramiyor sadece 1800 gün prime emekli ediyorlarmış diye bipolar olan arkadaşlarımdan duydum.. Çok teşekkür ederim sizi çok yordum.
Neyse vergi indirimi çıksın ondan sonra SGK ya basvurunca meydana çıkar. Allah razı olsun

candeha %60 oran 18 yıl hizmet yılı ve 4000 gün ile emeklilikVergi indirimi için geçerli bir bilgidi verdiğim
Malulen emeklilik için prosödür farklıdır
Sgk gidip malulen emeklilik için dilekçe vereceksiniz
Sgk sizi hastane sevk edecek bireysel aldığınız raporu kabul etmez sgk hastane maluliyetine karar verirse 1800 gün ile emekli olursunuz.

Umut bey cevap vermiş son mesajda.

Yine de ben de tekrar edeyim.

ŞAHSİ ALDIĞINIZ RAPOR ile malulen emekli olamazsınız.

Maluken emeklilik için SGK'ya başvurmanız şart ve Sgk kendi seçtiği hastahaneden rapor almanız için sizi gönderir. Size de bu konu hakkında elinize belge verirler ve o belge ile hangi hastane ise oraya gidip rapor alırsınız.

Muayeneler biter ve size HEYET GÖRÜŞMESİ için gün verirler. O gün gider 5 saniye heyetin önünde durursunuz ve o hastahane o raporu Ankara'ya Sgk'ya gönderir.

Sgk burada malul durumunuza göre oran belirler ve ya emekli eder ya da etmez.

Bu çok zor ve uzun bir süreçtir.

Özürlü emekliliği ise şu...

Raporunuz %40 ile %59 arası ise, orana göre 16 yıl, 17 yıl, veya 18 yıl arasında bir zaman diliminde emekli olabilirsiniz.

(Malulen emeklilikte Sgk günün birinde en sudan sebeplerle emekliliğinizi iptal edebilir ama özürlü-engelli emekliliğinde ise iptal edemez ve garantidir. Bu nedenle, bence maluliyeti hiç düşünmeyin derim. Ben başvurdum ve çok pişmanım ama Bağkurlu olduğum için biz mecburen malüllüğe başvurabiliyoruz).

::

Ayrıca...

sizin hastalığınız sigorta başlangıcından önce olduğu için zaten isteseniz bile Sgk emekli etmez.

Hastalığınız sigortalı olduktan önce başlamış.

Siz zaten diğer şartlar tutsa bile sırf bu nedenle malülen emekli olmazsınız.

(Çok saçma bir kural ama ne yazık ki böyle bir ülkede yaşıyoruz).

Yüzde 70 raporu nasıl verdiler. Genelde 40 veriyorlar.

Sn Alpaslan bey, Sn Umut bey sizlere çok teşekkür ederim beni aydınlattınız. Alpaslan bey uzun süredir emek verdiğiniz malulen emekliliginiz inşallah bir an önce lehinize sonuçlanır.

Üst Alt