Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

70 yaşında annem biyonik kulak ile duyup konuşabilir mi?

bywiseman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba serkan ben benim. Annem 70 yaşında ve işitme engelli ve konuşamıyor çocukken hastalık geçirmiş ve hayatı boyunca hiç duyamamış ve konuşamamış bi ara dr göturduk ama çok geç kalındıgını soylediler internetten araştırma yaptım biyonik kulak die birşey çıktı karşıma ben annemin duymasını ve konuşmasını istiyorum bu cihaz gerçekten işe yarıyormu ve maliyeti nedir ssk karşılarmı bunu bu konu hakkında bilgi almak istiyorum daha önce bunu kullanan varsa bana yazabilirmi numaramıda verebilirim e mail adresim bywiseman@hotmail.com

arastirdiginizi sanmiyorum:peger ciddice arastirsaydiniz konusmayi bilmeyen sagirin koklear implant takilipta konusmayi ogrenemeyecegini bilirdiniz.
70 yasina kadar omrunu sagir olarak surduren biri neden koklear implant gibi belali bisiye bulassinki:confused:acaip bi konu acma olmus sizinkisi:eek:
duymak, konusmayi anlamak, konusmayi ogrenmek o kadarda basit bisiy degil.
doktorlar size guzel takar koklear implanti. ama ise yaramaz bu yastan sonra.

Amma yıkıcı ve olumsuz konuşuyorsun ya psikolojin mi boZuk senin bide pişmiş kelle gibi sırıttmışsın bişey sorduk varmıdır çöZum yolu die aşağıladaydın birde

bywiseman bence aklınızdakileri sormakla iyi etmişsiniz. hiç duymayınca ve yaş ilerleyince beyindeki bununla ilgili merkez artık gelişmiyormuş. bu gelişme en fazla çocuklukta küçük yaşlarda oluyormuş, sonra da çok zor oluyormuş. yani hani genel oalrak yaşlanınca daha zor öğreniriz ya, koklear implantla duymak da öyle bişey. siz taksanız da beyin onu almayabilir, çünkü hiç ses duymamış ve onu napıcağını bilmiyor gibi anladım ben.. bu yüzden bebeklere geç kalmadan yapılsın isteniyor, bizde çok küçükken yaptırdık oğlumuza beyni öğrenirken her şeyi.. ama baştan bir süre konuşmuş ve duymuşsa insan, implant fayda edebiliyor çünkü beynin işitme tecrübesi var.. bizim bi tanıdığımız var öyle sonradan işitmesini kaybedip implantla duymaya devam edenb. ama annenizde bilemiyorum, çok zor gibi geldi bana.. genelde konuşması olmayanlara takılmıyor diye biliyorum fayda olmayacağı için. siz taktırsanız boşuna olabilir, kendi de hemen duyacak sanıp sonra hayal kırıklığı yaşayabilir. o yüzden iyi araştırın bilgi edinin bence. bir odyologla görüşün, gerçekten tavsiye ediyorlar mı? Ben oradan buradan uzmanımızdan duyduğumu okudupumu yazdım ama bi de mutlaka uzman odyolok görüşü alın buralarda sormak yerine.

Merhaba geçmiş olsun..
Ankara Levent Sennaroğlu ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Eğer İstanbuldaysanız yada İstanbul daha yakınsa Çapa Hastanesi Yahya Güldiken ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Benim düşüncem de ayşe arkadaşımız gibi ama her halükarda biz bilemeyiz.
Ben de işitme engelliyim 27 yaşındayım Beyin sapı implantı olur dediler ama ben de hala karar veremedim.
Yani nedir ne değildir hangi türlü ne kadar iyidir annenize olabilir mi olursa konuşabilir mi vs detaylıca bilemeyiz
Doktordan daha güzel yanıtlar alırsınız inşallah..

shukufe arkadaşım biraz daha tatlı dille yardımcı olabilirsen daha iyi olur.
Annesinin rahatsızlığından bahsediyor tabi ki araştırmıştır anne bu.
Bu sitede de bu tür bir deneyim yaşayan varsa bilgi almak istemiştir bunda kırıcı olmaya gerek yok.

levent beyi tavsiye ediyosun plumeriacim:eek:levent beyin cebine balli para girecek. bayila bayila takar koklear implanti. en bas 350 lira muayene parasi, ozelden ameliyat ohhh gelsin paraciklar...
sen duy duyma doktorlarin derdi degil odyologlarin isidir. 70 yasindaki adama biraz bakim ilgi gostermeyi zor goren gunumuz toplumu konusma egitimi adina guzel calisir emek sarfeder dogrusu:eek:70 yasindan sonra dogru durst yuruyebilip karnini doyurabilse annesinin ona daha guzel iyilik etmis olmazmi ilgi gostererek.
mehmet aksit bey konu acti. koklear implant kimlere takilir diye. ordan bilgi almak varken.....

shukufe Hiç bir para vermeden muayene ücreti de dahil hiç para vermeden
Randevu aldım gittim emarlarımı ve odyomu gösterdim Doktor Odyo bölümüne yönlendirdi.
Odyoda Mehmet Bey değerlendirdi tekrar Odyo çekindim sonra Emara yönlendirdiler
Emarda 70 lira ödeyerek emar çekindim ve sonuç Pazartesi konsey toplanacak siz de bulunabilirsiniz dediler.
Ameliyat kararı olursa ücret vs nasıl olacak diye sordum SSK karşılıyor dediler.

Biz İstanbulda oturduğumuz için konseye katılmadık.
Bizi çarşamba günü aradılar. Beyin sapı implantının olabileceğini ve ameliyata karar verip gelmemiz gerektiğini söylediler.

Yani muayene ücreti vs ödemedim zaten önce kendileri odyo vs çekmek zorunda ki doktor öyle baksın muayene etsin.
İnsanları yanlış yönlendiriyorsun.
İstanbuldan Ankaraya geleceğimizi söylediğimizde sekreter direk bize ; odyolarınızı faxlayın yada mail atın
Ben doktora göstereyim eğer biyonik kulak olamaz derse boşuna gelmeyin dedi.

sen cok az yapilan beyin sapi icin iltimasli olmalisin plumeriacim:confused:bana hicte oyle hastanede bakmadi. hep ozelden oldum muayenede ameliyatta. sebep TAMGUN YASASI.
beyin sapini insanlar cok tercih etmiyorda ondan. daha deneme gibi. bide sen konusmayi bilen kulturlu bi insan oldugundan beyin sapi takip konusan biri olucan:eek:yane coook basarili beyin sapi ameliyati...

bywiseman

Koklear İmplant hastası olarak cevaplayabilirim: Biyonik kulak herkese her işitme engelliye takılmıyor maalesef.
Normal bir kulaklıktan daha iyi bir sistem ama o ameliyat ile tam kulak kavramına geçemezsiniz. Kaldı ki beyin duyma iletisini nasıl algılayacak? Onuda bilmek gerek.

Bu arada duyduklarını tekrar etmek ve eğitilmek gerek: Zahmetli bir iş. Bu nedenle küçük yaşta işitme engellilere öneriliyor: veya ilerleyen yıllarda işitme şansı kaybedenlere de öneriliyor. Her işitme engelliye önerilmiyor..

sizin istediğiniz konuşma yetisi: Duysa dahi konuşabilecek mi? Bu ayrı bir kavram. Duyuyor olsa diyelim hiç değilse kulağına sesler gelmeye başladığında ne olduğunu anlayabilecek mı? Örnek vereyim gözleri doğuştan görmeyen birinin birden bire görme yetisi kazanması gibi birşey. gördükleri şeyleri beyin algışayabilecek mi? yada bizim gibi görebilecek mi yoksa bunalık mı görebilecek?

sesleri çocukluğumda duyduğum ve algılayabildiğim için bana implant(biyonik) kulaklık önerildi yoksa önermeyeceklerdi. dolayısıyla bir avantajım vardı anlayacağınız..

plumerianin ilgisini ceker sanirim

[h=1]Onların Beyinleriyle Duymayı Öğrenmek[/h][FONT=helvetica]By Meriç Öztürk on 17 March 2015
[/FONT]

[FONT=helvetica]
maxresdefault-1-300x336.jpg
[/FONT]

[FONT=helvetica]Angelica Lopez’in hiç işitme nöronu yok fakat işitme implantı ile bütün dünyayı duyabiliyor.[/FONT]
[FONT=helvetica]Angelice gülebiliyor ve kulağının dibinde sallanan tuzluğun sesini duyabiliyor. Yaşıtı olan diğer çocuklar gibi gözüküyor fakat kendisi için yeni olan bir sesi duyduğunda onlardan daha farklı tepkiler veriyor. Çünkü bu minik kız işitme nöronları olmadan doğdu.[/FONT]
[FONT=helvetica]O şu anda işitsel beyin sapı naklinin denendiği bir hasta. Elektronik implant beyninin içine yerleştirilmiş ve kulağı tamamen sistem dışına iterek onun görevini görüyor.[/FONT]
[FONT=helvetica]Şu ana kadar Güney California Üniversitesi tabanlı olan implant çalışmaları yaşları 2 – 5 yaşları arasında değişen beş çocuğa yapılan nakillerle yürütüldü. Bu çocuklar da Angelica gibi doğuştan sağırdı. Nakil gerçekleştirildikten sonra çocukların dillerini nasıl öğrendiği incelendi.[/FONT]
[FONT=helvetica]Odyolog Laurie Eisenberg, implantların yanı sıra çocukların birçok farklı terapi görmeleri gerektiğini söylüyor. Bu durumda da ailelere büyük bir yük düşüyor. “Aletin aktivasyonunun başlaması yeni doğan bebeğin ilk duyduğu an ile aynı” diyor Eisenberg. Bu çocuklar sesleri almaya başladığında boş gürültü gibi geliyor onlara çünkü beyin bu sesleri analiz edemiyor. Analiz etme işinin gelişimi için zaman ve efor gerekiyor.[/FONT]
[FONT=helvetica]Doktorlar implantı kafatasının içine, daha doğrusu beyin sapının sağ noktasına yerleştiriyor. İşitsel beyin sapı nakli 12 yaş ve üzeri çocuklara uygulanması tavsiye ediliyordu fakat ilk kez Amerika’da küçük yaşlardaki çocuklara uygulandı. Fakat anatomileri gereği bu çocuklara koklear implant gerçekleştirlemiyor.[/FONT]
[FONT=helvetica]Beynin konuşma merkezinin gelişmesi için çocuğun tonlarca ses duyması gerekiyor çünü yapılan araştırmalarda diğerlerine nazaran daha az ses duyan çocuklarda konuşma merkezinin daha yavaş geliştiği görüldü. Ayrıca, eğer sağır çocuklar normal duyan bireylerle birlikte yaşıyorsa, bu bireylerin çocuklara kısık sesle konuşmaları gerekiyor.[/FONT]
[FONT=helvetica]Beyin ameliyatları her doktorun üstlenebileceği bir şey değil. Hele ki küçük yaştaki bireyler üzerinde yapılacak ameliyatlar için doktor bulmak daha da zorlaşıyor. Fakat çocuklara implant gerçekleştirilmezse sağırlık onlar için büyük dezavantaj oluşturabilir diyor Maryland Üniversitesi’nden duyma ve konuşma bilimi profesörü Nan Ratner Bernstein, AAAS’ye verdiği bir röportajda ve ekliyor “Unutmamalıyız ki, elimizde böyle bir teknoloji olmasaydı bu çocuklar hayatlarında birçok engele takılırlardı.”[/FONT]
[FONT=helvetica]Ekip, eğer ki implantın güvenilir ve kullanışlı olduğu ispatlanırsa ABD’de ve dünyada yaklaşık bin çocuğa duyma yolunun açılacağını söyledi.[/FONT]
[FONT=helvetica]İşitsel implantlar hastaların duymasını sağlarken bilim insanlarına da sesin beyin içerisinde nasıl çalıştığını inceleme fırsatı sunuyor. “X ışınlarını görmek ve elektrik alanları belirlemek gibi, görmeden asla hayal edemeyeceğiniz bir şey” diyor Keck Tıp Okulu’ndan profesör Robert Shannon.[/FONT]
[FONT=helvetica]Yaklaşık beş ay sonra Angelica farklı sesleri ayırt edebilmeye başladı ve kendi sesini bulmayı öğrendi.[/FONT]

shukufe

Insanlarin umudunu kirmak iyi bi sey deyil,Allah mucizeler yarata bilir,bi bakmishiz 70 yasli adam da duymaya,konushmaya bashlamish Ola bilir

Üst Alt