Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7000 gün primle emekli olmam ne getirir ne götürür?

güllü

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boga selamlar benım bır sorunum var 1982 de işe gırdım 2009 da işten ayrıldım 7000 gunum var emekli olmama 1 yıl var 45 yaşındayım fakat sag dızımden sorunum var doktora gıttım bana dızın çok kötü sen çalışamassın dedı amelıyat şansın yk dedı purotez yapmamız lazım fakat yaşın genç oldugu ıçın olmuyor dedıler bana malulen emekli ola bılırsın dedıler eyer malulen emekkli olursam kaybım ne olacak zaten çalışamıyorum bana bır yol gösterın lutfen

Ben Güllü nickinden bayan olduğunuz sonucunu çıkardım,ve bu varsayıma göre emeklilik açısından bir sorununuz yok,istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz.
Ancak erkekseniz,çalışmadan da 46 yaşınızı bekleyip yaşınız tamam olduğunda emekli olabilirsiniz.
Sigorta süresi ve prim şartlarınız tamam.

Malulen emekli olmanıza gerek yok.
SSK'lı çalışan olduğunuzu varsayarak:
1- Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilecekseniz, sakatlık indirimi almak için defterdarlığa başvurun (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html)
2- En az 3. dereceden sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik için (malulen değil, işgücü kaybından dolayı erken emeklilik için) sigorta müdürlüğüne başvurun.

Emekli olacaksınız.. Kayıp derken neyi kastediyorsunuz bilmiyorum, ama hiç bir kaybınız olmaz.

selam arkadaşlar ben 1982 yılında işe başladım 2009 da işten ayrıldım yanı çıkarıldım şımdı çalışmıyorum ben askarı ucretle çalıştım yanı pırım askarı ucretuzerınden ödendı şuan 7000 bın gunum var bugun emekli olursam ne kadar maaş alırım bana bır bılgı verırmısınız saygılar

prim tutarınız nekedar toplam olarak sgk nın sayfasından bakıp yazarsanız buraya yaklaşık bir rakam söyleyebiliriz

Üst Alt