Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%71 oranlı raporum onanırsa ne zaman emekli olabileceğim?

akif_41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar .

benim bir sorum olacak sizlere ben 1 ay önce vergi indiriminden yararlanmak üzere vergi dairesine basvuru yaptım . beni hastahaneye sevk ettıler . hastanede ortalama % 71 gibi bir oran cıkar dediler ve evrakları kendileri ulaştıracaklarını söylediler.

fakat benim kafama takılan bir sorun var .

benim 19 yıllık bir sigorta sürecem var . toplam prımım 3204 askerlık borclanmasını yatırdığım taktırde 3659 gün olacak .. ben 3720 güne mi tabii yim yoksa 3600 günemi .

su an hala sigorta primim yatiyor.. yani muracatim dan bana red gelir mi . yoksa günüz doluca emeklı olursunuz mu denir . o yüzden askerlık borclanmasını 450 gün 5.200 tl yatırmıyorum .

bana bir yol gösterır seniz sevinirim . TEŞEKÜRLER.

İlk sigortalı olarak priminizin yattığı tarih önemli. Şu tablo işinizi görecektir..

2008_oncesi.PNG

İlker beyinde soyledigi gibi 19 yillik sigirtaliyim dediginizi gore tablodaki 9 nolu yani 16 yil 4 ay 3760 gunle emekli olursunuz....

Askerlik görevini işe başlamadan önce yapmış iseniz geri çeker, sonra yapmış iseniz prim gün sayını artar.

Üst Alt