Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%71 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

sladolet_80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 38 yaşındayım Romatoid Artrid hastasıyım 2 kalçamda protez takıldı %71 özürlü raporu aldım. 1 yıl önce revizyon ameliyatı oldum ve maalesef düzelmedi. 4894 günüm var. Emeklilik işlemleri için nasıl bir prosedür izlemeliyim. Konu hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

sladolet_80

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

2008_oncesi.PNG

Merhaba
31.10.1980 doğumluyum
sigorta giriş tarihim 14.08.2002 dir.
Prim günüm 4894 gün ve oran cetvelinde göre 2.ci statüdür. Asgari ücretten yattı.
Vergi indirimi için belgeleri Ankara ya gitti. Cevap bekliyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

öncelikle çok geçmiş olsun vergi indirimi aldıktan sonra sgk'ya gidip emekllik için bilgi al sonra işten çıkışını yap derim. emekli oldum ama bir anda yönetmelik değişiveriyor.

İşten çıkışımı iş yeri sahibi vermek istemeyecek tazminatımdan dolayı bunu emeklilik başvurusu ile yapamazmıyım birde sgk benden başvuru için yeniden sağlık kuruluna gönderirmi?

sladolet_80

Emeklilik şartları oluştuğunda sigorta müdürlüğünden buna dair yazı alırsınız ve işyerinize verirsiniz. O zaman işveren kıdem tazminatınızı vermek zorunda (aman hakkımı aldım vb. bir saçma şeye imza atmayın, yanar gider tazminatınız!)

Vergi indirim hakkı sürekli verilirse emekliliğin de sürekli olması çok çok muhtemeldir. Yani sgk yeniden hastaneye sevk etmez...

Üst Alt