Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%72 MS hastasıyım, engelli memurum. Ne zaman emekli olabiliyorum?

inebolulu82

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Değerli dostlar ,%72 Engelli MS Hatası olarak kamu kurumunda engelli memurum ne zaman emekli olabiliyorum bilmek isterdim yardımlarınızı bekliyorum.

Doğum tarihi: 1982

İlk işe giriş tarihi(4A SSK): 13.09.1999 ( 1876 gün)

İkinci İşe giriş tarihi (4C Emekli Sandığı ) : 2014-03-03 - Devam (1422 gün)

Sig. Statü: 5510 S.K

4A+4C Toplam sigortalı prim gün sayısı: 1876 + 1422 = 3298 gün

Engel oranı : % 72 ve 2. derece vergi indirimine sahibim.

malulende olabilirsin engelli hakkıylada olabilirsin malulen 10 sigortalılık süresi 1800 gün pirimle tek hastalıktan %60 ve üzeri alman gerekli engelli hakkıyla 15 yıl sigortalılık süresi 3960 pirimle emekli olursun
malulen hemen başvurup emekli olabilirsin engelli hakkıyla ise şartların tutuyor pirimin eksik 3960 a tamamlarsan emekli olursun

@inebolulu82

Meksikalının yazdığı gibidir. Eğer çalışmak istemiyorsanız, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybınız varsa, hemen malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Verilecek rapor sgk sağlık kurulunca maluliyet düzeyinde onanırsa hemen emekli edilirsiniz.

Ama unutmayın, malulen emekli olanlar maaşlarını kestirmeden çalışamazlar.

Eğer emeklilik sonrası çalışmak istiyorsanız, o zaman primlerin 3960'a tamamlanmasını bekleyeceksiniz. O gün geldiğinde kurum sevki ile %60 ve üzeri rapor aldığınızda erken Yaşlılık emekliliğine başvurmayı hak edeceksiniz

inebolulu82

çoook çok düşük maaş bağlanıyor maalesef. Bu konuda yapılabilecek hiç bir şey yok

geçmiş olsun abi umarım hakkında hayırlısı olur bende MS Hastasıyım %60 engelliyim ama iş bulamiyorum

Üst Alt