Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%72 oran ve kanser teşhisi ile ehliyetimi yenilemek..?

msevinc53

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Arkadaslar herkese merhaba ehliyetimi 10yıl önce aldım fakat şimdi yenilemem gerekiyor kanserden dolayı 2yıl öncede engelli belgesi aldım, aile hekimine gittim oda engelli belgeniz varsa sürücü ehliyeti için tekrar raporu almanız gerekir falan dedi bu konuda yardımcı olabilir misiniz böyle bir süreç yaşayan var mı ?

engelli belgesi dediğiniz nedir, sağlık kurulu raporumu, eğer öyleyse aldığınız raporun oranı nedir, içeriği nedir, ortapedik veya başka bir engel varmı raporda. biraz daha detay vermelisiniz cevap alabilmek için.

Sağlık kurulundan aldığım %72 engelli belgem var ortopedik vs herhangi birsey yok tiroid kanserinden dolayı aldım. Hastaneye normal sürücü belgesi için rapor almaya gittim doktor engelli belgen olduğu için tekrar kurula girmen gerek diye bi bilgi verdi.

msevinc53

geçmiş olsun inşallah. ehliyet yenileme işleminde aile hekimi ile başladığınız doğru. aile hekimi sizi uzman hekime sevk edecektir engelinize göre ilgili uzman hekim karar verecek artık sizin durumunuza. Uzman hekim'de İl Sağlık Müdürlüğündeki sürücü komisyonuna sevk ederse ordaki komisyondan sonra engelli b ehliyeti almanız olası. Süreci başlatabilirsiniz ama yerinizde olsam ehliyet değişim süresinin sonuna kadar beklerim çünkü güzel ülkemizde her an her şey değişebiliyor.

Cevabınız için teşekkürler normalde bekleyecektim fakat ay sonu yurtdısına cıkacagım araç kiraladım ehliyetimin geçerliliği olması için yeni ehliyet olması gerekiyor. Şuan nasıl bi işlem yapmam gerekiyor bilmiyorum beni biryerede yönlendirmedi aile hekimi, özelden alabilir miyim acaba veya uzman hekime yönlendirme sürecinde kendim birsey yapabiliyor muyum?

msevinc53

aile hekiminin sizi yönlendirmemesi de baya ilginç olmuş o aile hekimini acilen değişin. özelden de alabiliyorsunuz.

Sana tavsiyem aile hekimini değiştir.Sonra tekrar ehliyet için sağlık raporu işte yeni aile hekiminin.Her engelli raporu olan heyete sevk edilirmi.dadece sorumluluk almak üstleniyor.Halbuku devlet ona o yetkiyi vermiş. GÖZ sağlamsa fiziktken sorun yoksa neden heyete sevk eder sadece idi yokuş sürmek.Birde heyete rsppr ücreti ödersin 2000tl ortalama

Arkadaşlar bende 2022 de süresiz olarak yüzde 40 ile emekli oldum. Hiç ehliyetim yok ehliyet için basvurursam emekliliğimi tehliye atarmıyim düşük oran verilirse. Onkoloji verdi yüzde kirki

Üst Alt