Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%72 raporlu kişi annesinden Yetim maaşı alabilir mi?

Mustafa seval efe

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%72 engelli raporu alan (kalbinde 2 stent)bulunan 45 yasinda bir erkek vefat etmis annesinin sgk maaşını alabilirim?acil.

O elinizdeki heyet raporları %100 olsa dahi maaşı alabilmeniz için sgk sağlık kurulunun malüliyet cetveline istinaden % 60 ve üzeri vucüt fonksiyon kaybınız olması ve bakıma muhtaç derecede engelliliğinizin onaylanması gerekli.

Evli değilseniz ve bu kriterlere uyuyorsanız maaş bağlanır.

Alabilir ancak elindekimevcut raporla degil sgk nin sevkiyle gidecek ve sgk daki kurul malul olarak kabul edecek

bir hafta önce verildi tam tesekkullu rapor hastane tarafından ve kisi cidden çok magdur

evli degil.

sarasota
Ben evde bakım için aldığım raporla başvurdum benden yeniden rapor çıkarmamı istemediler zaten raporum 1 2 aylık birşeydi

Mustafa seval efe
evde bakım için başvurmak için rapor aldım. hem de hiçbir kurum tarafından sevk edilmeden hastaneden randevu alıp gittim ayrıca rapor içinde hiçbir ücret ödemedim. Evde bakım maaşım reddedilince bende emekli sandığına babamdan dolayı yetim maaşı bağlatmak istiyorum diye dilekçe yazdım(dilekçeye engelli olduğumu ve yetim maaş ile birlikte tüm haklardan yaralanmak istiyorum yazdım)benden bazı belgeler ve engelli olduğuma dair sağlık raporu istediler. Bende hazırdaki 1 2 aylık olan raporumun bir kopyasını yolladım ve işlemlerim başladı 3 4 ay sürdü işlemler oda rapordaki aslı gibidir onayının olmamasından yada raporun aslı olmaması yüzünden yeniden rapor istediler bende eldeki raporun aslını yolladım ve işlemlerimi alo 170 den takip ettim şuan maaşım bağlandı ilk istendiğinde raporun aslı gibidir hastane onaylı olanı yada aslını yollasam daha erken biterdi işlerim çünkü bu rapor nerden bakılırsa bakılsın 1 ay süreye mal oldu. Gerçi maaş bağlandığında ilk başvuru tarihinden itibaren geçerli ödeme yapıyorlar o arada ki geçmiş 3 4 aylık maaşı da aldım. Yalnız şöyle bir durum var eğer şuan anne kardeş yada kardeşler varsa yetim maaşı alan onlardan kesinti yapıldığı için. Maaş bağlandığında arada gecen süredeki kesintiyi senden alıyorlar bir sefere mahsus misal 4 ayda bağlandı maaşınız ve 4 aylık maaşınızda 2000 tl diyek alan anne ve kardeşleriniz varsa onlara yapılan kesintiden dolayı 4 aylık toplu para 2000 tl değil 400 tl civarı bişi olur daha sonraki aylarda bağlanan miktar neyse onu düzenli alırsınız( benim 5 aylık 2200 birikmiş param varken 1770 tl kesinti yapmışlardı. Bu işlemlerin başlangıcı 1 mart 2016 yani bu yıla ait)
Not: bu işlemler emekli sandığına göre yapıldı sgk da nasıl yapılıyor bilmiyorum
not: istenilen belgeleri mutlaka iadeli taahhütlü gönder ve posta takipten kontrol et hem çabuk gidiyor hem de posta takipten kuruma teslim edilip edilmediğini görüyorsun

Üst Alt