Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%72 raporum var. 1750 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

umut7007

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
% 72 raporum bulunmakta 1750 günü geçmiş durum da ve epilepsi, akdeniz anemisi ve böbrek nakilliyim sgk gittim sağlıklı bilgi alamadım şahsen çalışamıyorum zaten raporunuda iş sürekli olarak almıştım ban yardım edin lütfen

50 gün daha çalış 1800 gün olsun malülen emek li ol

İlk prim ödenmeye başladığında engeliniz 59% ve aşağısında ise ve ilerleyen yıllarda 75% oldu ise prim ödemenizi 1800 güne tamamlayın ve malulen emekli olmak için müracaat edin.
Yalnız malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve 60% ve üzeri raporunuz olması gerekli...

Malulen emeklilikte ara karar

malun emeklilik için başvuruda bulundum 12/09/2013 de raporu 23/09/2013 sgk göndermişler ve istedikleri evrakları temin ettim kendim böbrek nakli epilepsi v e fmf hastasıyım . Ve Sgk 4/12/2013 günü ara karar vermiş istediği evraklsr var bunlardan işe.girdiği yıllara ait sağlıkraporu teminine demiş ama ben giriş 14/02/2007 ama benden çalıştığın yerden herhangi bi rapor istemedi nasıl bir süreç izlemeli ve ne yapmalıyım tıkandım acıkcası bana yardımcı olursanız sevinirim

İlk ise basladiginizda diyalize giriyormuydunuz

İlk diyalize giriş tarihinizi belgeleyebliyorsanız, o da olur. Aksi halde beyanınızı kabul etmek durumunda sgk.

Böbrek nakilliler koşulsuz emeklilik yok

Böbrek nakilli olarak başvuru yapmış olduğum malulen emeklilikte ` oranın kaybettiğine karar vermesine rağmen SGK 10 yıl sigorta istemektedir bilgilendirmek istedim

Evet Umut, malulen emeklilik için 10 yıl sigortalılık süresi olması da şart.

Üst Alt