Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%72 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

sevgi.yilmaz11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1966 dogumluyum
sigorta baslangicim 1986
iki kez mitral kapak ameliyati oldum aort kapagim tamir edildi aort damarım değişti
1000 günüm var iki yıldır %72 engelli raporu alıyorum
doğum borclanmasindan faydalanip kalan 800 günümü
ödeyip malulen emekli olabilir miyim?

72 rapor almanız malulen emekli olursunuz anlamına gelmez SGK ya baş vurup maluliyet tespiti yaptırmanız en az 60 iş gücü kaybı vardır diye rapor alırsanız malulen emekli olursunuz ayrıca yıl yeterli prim de 1800 tamamlar iseniz malulen emekli olursunuz malulen emeklilikte kurum sevki şart daha önce alınmış raporların malulen emeklilikte bir değeri yok

Tabii haklısınız bunun için ayrı değerlendirme yapıldığını biliyorum sadece once günümü ödemem gerektiği için daha sonra emekliliğim çıkmazsa diye endişem var. Sizin bir bilginiz ya da duyumuniz var mı Benim durumumda birine tahminen yüzde kaç verilebilir iş görmezlikten?

Eksik kalan prim süresini nasıl ödemek istiyorsunuz? Doğum borçlanması yapma şartlarını taşıyormusunuz acaba

Malulen emeklilik için belirleyici olan oran değildir. Önemli olan şey maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıp sayılmayacağınızdır.

Çok teşekkür ederim ,msluliyet cetvelinine uyup uymadığını anlamamız için nerden,ne şekilde yardım alabiliriz? İçerisinde çok fazla tıbbi terim var malum

Bu konuda doktorunuzdan görüş almalısınız bence.

Üst Alt