Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%72 Raporumla 2022 engelli ayligi alabilir miyim?

Soner_41

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Uzerime tapulu 1 adat 75 m2 evim var uzerime baska kayitli hicbir mal yada mulk yok %72 engelli raporum var ancak agir engelli yazmiyor ve vergi indirim belgemde var isten ciktiktan sonra engelli maasi alabilirmiyim alitsam ne kadar verirler?

Soner_41 sana ait o evde oturuyorsan evin gelire dahil edilmez.
raporda sadece oranın yazması yeterli. agır engelli ibaresi şartı yok. raporun uygun.
işten çıktığında ve sigorta kaydın sonlandığında hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL (bu miktar 2016 yılı için geçerlidir) altında olursa % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı baglanır. 2016 yılı ilk altı aylık 2022 aylık miktarları için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

Merhaba ben %72 engelliyim ve vakıfa müracaat yaptım engelli aylığı 2022 kabul edildi 09.11.2017 tarihinde ve sürekli raporum var ama ağır engelli değil.nekadar alıcağımı ve ne zaman alıcağımı kimse belirtmedi sadece postahaneden alınacağı belirttildi.sorum şu;

Kaç tl alıcam ? Ve hangi tarihte?

Cevaplarınız için şimdiden Telekom ederim

Engelli aylıgı 2022

Merhaba,ben geçen sene %72 sürekli geçerli olan sağlık raporu aldım ancak ağır engelli değil.ve vakıftan gerekli incelemeler yapılıp başvurum 17.10.2017 yapıldı.08.11.2017 tarihinde talebim kabul edildi ancak bana tam bilgi verilmedi sorum şu;
1-%72 raporumla kaç tl ücret alırım?
2-08.11.2017 de kabul edilen başvuru hangi tarihte maaş alabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Soner_41 rapor oranınla alacağın rakam 3 ayda bir 1699 lira ve ilk maaşını işlemler yetişirse aralik ayında alırsın.odemeler 5 ile 9 arasında yapılıyor.

@Soner_41 ablası vakfa 17 EKİM'de başvurdun di mi? e-devlette başvuru tarihi olarak 17 ekim yazıyorsa bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Kasım olur. rapor oranın da % 72

sana aralık ayında Kasım + aralık dönem aylığı (aralık,ocak ve şubat) olmak üzere toplam 2265,96 TL ödenecek.

ödemeni Aralık'ta doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde herhangi bir PTT şubesinden alabilirsin.

Kalem abla çok teşekkür ederim herkeze yardımcı oluyosun çok saol.vakıfa sorduğumuzda 3 ay sonra postaneden alıcaksın dedi.ben burdan yazılanlara bakınca edevletten 17 ekim olduğunu gördüm ondan size sormak istedim tekrar teşekkürler.

Üst Alt