Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%72 raporumla kamudan emeklilik başvurusu yaptım ama reddedildi!?

aguney

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

10.12.1972 doğumluyum

İş Kur'a verilmek üzere 11.05.1999 yılında alınmış %45 engelli raporum var.

31.07.2000 yılında DMS(Devlet Memurluğu Dınavı) ile Kamu kuruluşuna atandım.

Engelli kontenjanı olmadığından normal statüde atamam yapıldı.

07.02.2002 tarihinde Vergi muafiyeti için %60 rapar aldım. O tarihten 08.08.2016 tarihine kadar 2. derece (%60-%79) den vergi muafiyeti olarak maaş aldım

08.08.2016 tarihinde Kamudan ihrac edildim.

Elimdeki raporlarla emekli olmak için müracat ettim.

e-devletteki bilgilere göre 5760 gün primim var

Memuriyetimi doğal sürecinde sonlanmadığı için Memur engelli emeklilkiğinden yararalanamayacağı için olumsuz cevap verildi.

12.10.2004 tarihli %72 engelli raporum var.

Herhangi bir iş bulamadığımdan ve maddi durumumda iyi olmadığı için Nasıl emekli olabileceğimi sorduğumda ''İlla emekli olmak istiyorsan Malülen emekli olabilirsin'' dendi.

Bunun üzerine Mamülen emekli olmak istediğimi belittim. Elimdeki rapor eski tarihli olduğundan ve 2012 yılında çıkan Rapor dormatına uymadığı için kabül edilmedi. Yeni rapor almam istendi.

28.09.2017 tarihinde %69 Engelli raporumla müracat ettim.

Bu seferde 5434 sayılı yasanın 44-54 maddeleri gereği malül sayılmadım. Ve emeklilik müracatım yine kabul edilmedim.

İnanın ne yapacağımı bilemiyorum.

Bana dense ki ''Şu kadar daha piriminiz olması lazım. Veya Şu yaşı beklemeniz lazım.'' Bu da denmiyor. İkinci müracatım; İlk müracaatta ''Bu yasadan emekli olamazsınız dedikleri 5434 sayılı yasaya atıf yaparak tekrar reddediliyor.

Sizden ricam

1- Benim emekli olabilme şartım nedir?

2- Emekli olursam kaç lira maaş alabilirim?

3-17 aydır bi şekilde geçiniyorum. Emekli maaşımın biraz daha yüksek olabilmesi için ne yapabilirim. (Prim veya gün olarak ne kadar şartlarımı zorlamalıyım.)

4- https://www.sskemekli.com/ssk-ozurlu-emeklilik.html Linkindeki bilgilere göre benim emekli olmam lazım değilmi?

5- Emekli olabilirsem kıdem tazminatımı alabilirmiyim. Zira Bu süreçte aynı şartlarda olduğum ve çalışma süresi ve yaş olarak süresini dolduranlar; SSK+ Emekli Sandığı hizmetlerini daha önce birleştirdikleri için Tazminatlarını alamadılar. Benimde ilave prim günüm çıkarsa Emekli Sandığı ve SSK sürelerim birleşeceğinden Tazminatımı alabilirmiyim?

aguney

khk ile mi atıldınız? Zorluk çıkartmalarının nedeni bu olabilir mi?

Üst Alt