Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

73 doğumluyum. %50 oranında raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

uhter

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1973 doğumluyum 16/12/1989 ssk girişim oldu 16/01/1990 çıktım.sonra istege bağlı olarak 1993 yılından 2000 yılına kadar ödedim.ara vermeden babamım şirketinde ssk olarak çalışıyor gözüküyorum.fakat normal olarak aktif iş günüm doldu ama en son doktora gittigimde yüzde 50 üzerinden işitme kaybım var.işitme kaybı yüzünden askere bile almadılar.acaba malülen emekli olabilir miyim?olma imkanım varsa nasıl ve nerelere gitmeliyim?alacağım maaş çok mu düşük olur?ayrıca küçüklüğümden beri işitme kaybı yaşadıgımı gösteren hastane belgeleri var onlarında faydası olur mu?beni bilgilendiriseniz çok sevniriim

Malulen emeklilikten değil,erken emeklilikten faydalanacaksınız.Vergi indirimli raporunuz olması durumunda 15 yıl ve 3600 günle,vergi indiriminiz yoksa,Yeni yasaya göre yeniden rapor almanız veya eski raporunuzun kabul edilmesi durumunda 16 yıl hizmet ve 4320 prim günü ile emekli olabilirsiniz.

erken emeklilik durumunda bağlanan maaş tahmini ne kadar olur normal emekliligi beklemek daha mı iyi olur?ayrıca rapor için nerelere başvuracağım yok gösterebilir misiniz ca etsem

En düşük maaş 574-TL,en yüksek maaş ise yatırılan prime göre değişiklik arz eder.Erken emekli olmak ve rapor almak için SSK'ya,Vergi indirimi için ise vergi dairesine başvuru yapmanız gerekmektedir.

rapor almanın çok kolay olmadıgını hatta ne kadar özürlü olursan ol genede kolaylık göstermedigini duydum gerçekten dogru mudur eger dogru ise bu durumda çok çaresiz kaldım demektir

uther
evet zor malesef işitme kayıpların da rapor oranları yaptıracagın odyo testine göre belirlendigi için hastaneye müracat edip tam sonuçu ögrenebilirsin yada elinde odyo testi varsa 500hz 1000hz 2000hz 4000hz oranlarını db olarak verir isen yardımcı olmaya çalışalım

Üst Alt