Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%73 raporum ve 760 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

yasin34

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben 2007 senesinden beri sigortaliyim 760 sigorta günüm var
sadece fözlerimden dolayi %73 2 gün önce rapor aldım 3 sene sonra 1800 doldugunda malulen emekli olabilir miyim ve olursam nekadar emekli maaşi alirim

özürlüyüz die daha düşükmü veriyorlar emekli olupta sonra hepten parasız kalmayalım da :)
belirtim raporumda evet agır özürlüdür ibaresi mevcuttur.

Şimdiden tşkLer..

2007 den oncede varmıydı bu rahatsızlık ? Askerlık yaptınmı mesela?

Eger işe baslamadan once rahatsızlıgın var ıse malulen emeklı olamazsın rapor durumunu malıyeye onaylatman halınde 2. derece vergı ındırımı alırsın ve 18 yıl 4000 prım gunu doldurunca emeklı olabılırsın

şöyle söyliyim benimki doguştan ama ben 2007de aldım raporu ilk sogortam başladıgında raporum yoktu yani daha sonra aldımm ve 3600 gün 15 yıl deilmi ben kaçıncı derece engelli sınıfına giriyorum %73 1. derece die biliyorum ama?

İlk sigortalı olduğunuzda maluliyeti gerktirecek derecede işgücü kaybı olduğu için, kesinlikle malulen emekli olamazsınız.

Eğer ilk sigortalı olduğunuz tarih 06 Ağustos 2003'ten sonra ise;
%80 (dahil) üzeri raporla 1. dereceden sakatlık indirimi bulunanlar en az 15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 gün,
%60 (dahil) %80 (hariç) raporla 2. dereceden sakatlık indirimi bulunanlar en az 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün,
%40 (dahil) %60 (hariç) raporla 3. dereceden sakatlık indirimi bulunanlar en az 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün,
primle erken yaşlılık emekliliğinden yararlanır.

20 yıl sigortalılık süresi diyor mesela 360*20=7200 prim gün sayısı eder ve en az 4400 gün demişsin yane anlamadığım şı nokta var

20 yıl sigortalılık la 4400 günün uzaktan yakında alakası nedir?7200 nerde 4400 gün nerde?

20 yılın tamamında çalışma şartı yok yani. En az 4400 gün prim olsun, yeter demek. Bu prim dolduktan sonra çalışıp çalışmamak kişiye kalmış bişey demek. İster çalışır primini arttırır, ister çalışmadan bekler...

Üst Alt