Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%73 zihinsel engelli raporu olan kişinin ÖTV'siz araç alması mümkün mü?

Daskoprulu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %73 oraninda zihinsel engelli raporu olan bir Teyzem var ve bu rapor daimi süreli 3 kere verildi kendisine bu raporu üzerine araba alabilir mi yoksa ehliyet mi alması gerekiyor ağır özürlü ibaresi işaretli raporda yardimci olabilir misiniz teşekkür ederim

Son düzenleme:
Valla onu bunu bilmem ama bence devlet yasa çıkarıp, zihinsel engellilere kesinlikle araba kullandırtmamalı.

Trafikte zaten normal insanlar bile cinnet geçirirken, zihinsel engelli birinin araba kullanması ne kadar mantıklı olur?

Ben bu sitede o kadar çok bu araçlarla ilgili mesaj okuyorum ki, bazen hükümet bu arabalar için özürlülerin İSTİSMAR EDİLDİĞİ konusunda ki kararında haklı galiba diyorum.

Allaşkına o nedir öyle 200.000 Tl araba almalar, 150.000 tl.ye, 90.000, 80.000 tl.ye araba almalar... falan nedir yahu?.

Burada hem engelli maaşlarının az olduğundan yakınan bazı arkadaşlar bu fiyatlara bu arabaları nasıl alabiliyorlar? aklım almıyor.

Bende bu konunun çok istismar edildiğini düşünüyorum artık. Bu fiyatlardan engelliler araba alabiliyorlar ise, durumları çok iyi olmalı.

Ortopedik engeli olmadığı için % 90 ve üzeri raporu olmadığı sürece alamaz.

Valla bende size söyle diyim o zaman bu şekilde yasaklanmali dediğiniz zihinsel engelli kişiler bizzat kendi Teyzem olduğu için toplu taşıma araçlarını bırakın normal arabaya bile zor binip inerken herhangi bir sağlık durumunda yada başka bir durumda nasıl ulaşım saglamalarini bekliyor sunuz zihinsel engelli ler diye haklarının kısıtlanması gerekmez diye düşünüyorum ayrıca arabayi zaten onlar kullanmıyor 1.dereceden vasisii yada vekalet verdiği birisi kullanıyor arabayi

Zaten öyle olmalı.

Yani... bir başkası kullanmalı aracı.

Siz ehliyet veriliyor mu? diye sorunca öyle yorum yaptım.

Ne olursa olsun, zihinsel engelli birinin her halûkarda kendi araç kullanması çeşitli sorunlara yol açar..

O nedenle sakıncasından dolayı yazdım.

O konuda tabiki sonuna kadar haklısınız yorumlarınız ve yardımlarıniz için teşekkür ederim hepinize

Üst Alt