Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

74 doğum, 87 ilk sigorta, 94 askerlik ve %96 raporla malulen emeklilik..?

Durakoglu

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;
Doğum tarihim 11.02.1974 ilk sigorta giriş tarihim 1987
1994 askerlik sonrası 1995 yılında trafik kazası geçirdim 1995 yılına kadar toplam sigorta 89 gün
2013 yılında çalışmaya başladım şuan için 1811 gün sigortam var. rapor oranım güncel tarihe göre %96
bu verilere göre malulen emekli olma durumum nedir ve nasıl bir yol izlemeliyim. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Durakoglu öncelikle geçmiş olsun
malulen emeklilikte
sgk kurumuma baş vuruda bunuyorsunuz sizi hastaneye sevk edecekler sadece
1 rahatsızlıktan en az %60 ve üzeri bir rapor alırsanız
Bununla birlikte 10 yıl hizmet yılı ve 1800 gün ile
Kurum sizi emekli ediyor

Malulen emeklilikte ele geçen maaş miktarı nedir biliyormusunuz ?

Ancak 87 ve 95 yılı arasında ara, ara sigortam gözüktü. 95 yılı trafik kaza sonucu 2013 yılına kadar sigortalı değildim. 2013 yılında sigortam gözükmeye başladı. bu 10 yıllık sigorta geçmişi benim içinde geçerli olurmu.?

bakıma muhtaçlarda 10 yıl aranmaz
engelinizin çalışmaya başladıktan sonra olması gerekir

ilk sigorta girişi yapıldığında çıraklık okulu(bu yıldan pirim beklentim yok) 1987 yılı, engelli değildim. sonrasında 1991 yılı (8 gün) engelli değildim

1992 yılı (22 gün) engelli değildim
1994 yılı askerlik (engelli olsam askerlik yapamam :)
1995 yılı (59 gün)
ve 1995 yılı son aylarında trafik kazası sonrasında 2013 yılında işe başladım sigortam tekrar başladı ve şuan için toplam 1811 pirim günüm var

bu verilere göre engelim çalışmaya başladıktan sonra olmuş olmuyormu.? yoksa sen engelliyken pirimini doldurmuşun olmaz mı derler.? kafam iyice karıştı

şu maddeyi ne hikmetse bir türlü anlayamıyorum :)

"(3) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün en az %60'ını kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse sigortalı bu hastalık veya engeli sebebiyle malullük aylığından yararlanamaz."

sizin durumunuz biraz karışık bu konuda Bülent bey OturanBoğa belki yardımcı olabilir

İşin özü şu
Ben ilk sigortalıyken sakat değildim
Sonradan sakat kaldım

Bu gün SGK ye gittim durumumu söyledim emekli olmamda herhangi bir engelin olmadığını söylediler. tabiki mevzuata göre yönlendireceği hastaneden %60 ve üzeri bir rapor isteniliyor

yeni yasa etkilemediyse; veya yanlışım varsa birisi düzeltsin. Amacım kötülemek değil;

sigortadan önce sakat değilseniz; sonradan ödenen sigorta ile malül emeklilik olunmaz...

ancak sigorta olduktan sonraki oran ilerleyen zamanla sakatlık oranı artmış ise o zaman malül emekli olabilir. Kaldı ki bu oran %59 ve altında olmalı.

SGK yanlış bilgi vermiş olmayasın...

Eminmisiniz? Kaynağınız nerden?
Ben SGK ye gittim onlar yukarıda yazdıklarımı söylediler

87 deki giriş çıraklık okulu evet
Ama 91 - 92 - 95 çalışıp pirimim yatmıştı

2 Mart 2018 de vermiş olduğum 1800 günden malul emeklilik dilekçesi Nisan ayı içinde süresiz rapor ile sonuçlandı

ilk maaşımı 24 Mayıs 2018 de alıyorum, Allah güzel günlerde harcamayı nasip etsin ve herkese nasip olsun

maaş miktarı 814 TL

Üst Alt