Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%74 engelli bir bireyim. Bakım parası alabilir miyim?

tuncay yıldırım

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm melek hanım ben yakında engelli bir vatandaşla evlenecegim bende % 74 normal engelli bir vatandaşım evlenecegim kişide %95 agır engelli bir vatandaş bu bu kişiye bakım parası için bsşvursam bu engelimle ben evde bakım parasını alabilirmiyim evde 2022 maaşı gelirimiz var başka bir gelirimiz yok ben eşi olacak kişi içim bakım parasına başvursam alabilirmiyim

melek ablacım senin kafanı biraz ağrıtıyorum onun için kusura bakma sende şu iki konuyada cevap yazmanı istiyorum ondan sonra işlerim yoluna giriyor melek ablacım ben eski hükümlü konumundayım birde ilk okul mezunuyum şimdi dışarıdan okul okumaya başlayacağım bu sürectede şayet olanağı varsa bu konumumla bir devlet dairesine engelli işçi olarak girmeye ugracacagım buna olanağım varmı nerelere nasıl baş vurmam lazım birde aile sosyal politikalar il müdürlüğü engelliler için kendi işini kurması için 70 000 bin tl kredi veriyorlarmış bunu duydum bunula ilgili ne söyleye bilirsiniz bu krediyi nasıl ne koşullan nasıl alırım ben kendi işimi kurarak bir kuruyemişçi ve bunu gibi basit bir iş kurmayı düşünüyorum buna olanağım olurmu bunu için neler gerekir bunlarada bil bilginiz varsa yazarsanız çok sevineceğim size şimdiden çok çok teşekkürler ALLAH razı olsun ALLAH ne muradınız varsa versin ve iyi günler dilerim size

Melek hanım iyi geceler.Benim yüzde kırk uyku apnem,yüzde 35 işitme ,yüzde 20 de şeker hastalığım var.malulen emekli olabilirmiyim acaba?Şimdiden teşekkür ederim.

tuncay yıldırım,

kredi işiyle ilgili bilgim yok. alo 144'ü arayarak bilgi almaya çalış. ya da il müdürlüğüne sor konu hakkında.
okul için de şuradan bilgi edinmeye çalış:Okul öncesi, İlköğretim, Lise ve Üniversite Dönemi
engelli statüsünde çalışmakla ilgili şuradan bilgi edinmeye çalış: İŞ HAYATI

NOT: lütfen öbür başlığında yaz ablası. iki başlıkta takip zor oluyor.
Mehmetgökhan02,
malulen emekli olabilmeniz için maluliyet cetveli'ne göre malul derecede hastalıgınızın olması şarttır. maluliyet işlemlerinde özürlü sağlık kurulu raporu esas alınmaz.
konu emeklilikle alakalı olduğundan ilgili forumdan bilgi alınız lütfen:Emeklilik

Üst Alt