Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%74 orana rağmen Ağır Özürlü ibaresini eklemiyorlar!?

Manyac

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Adım Engin Yaşım 30 Evliyim 2 Yaşına Giricek Kız Evladım Var. Anne Baba Ayrı Zor Koşullar ile Evlilik Yaptim. Allaha sükür Ama Gözlerimden Engelliyim. Konuya Gelelim.
2005 yilinda Askeriyenin Vermiş Oldugu Rapor Dogrultusunda %65 Özürlü Raporum Vardı Askerlikte Yapamadim. Ve Göz Numaram o Yıllarda 18 Derece Miyopiydi. 3 Aylık maaşa Baglattırdım Kendimi sadece o Maaşım Vardı BAska Bısey yoktu.
2011 Yılında Evlendim. Evlendikten Sonra Adres değişikliğinden Dolayı Maaşım Kesildi Sosyal hizmetlere Başvuruda Bulundum Tekrar Rapor istenildi. Yeni Rapor cıkarttım Bu Sefer ise Aradan Gecen yıllar icinde Göz Numaram 26 ya Kadar Yükselmişti Fakat Aldıgım Rapor ise %60 idi. Bu Rapordan Sonra Başka Bı Hastanede Heyete Gırdım Bu Sefer ise %74 Lük Rapor Aldım Fakat Agir Özürlü ibaresi HAYIR idi Bu Raporu Almadan Önce 2 Başka Özel Hastaneye Gıttım Ve o ordaki doktorların Bana dedikleri 5 senen Var yada Yok sonra Tamamen Gıdıcek Gözlerin denildi Şuan Göz Numaram 28 e Kadar Yükseldi . 74 Lük Rapora da itiraz ettim il sağlik müdürlüğüne Ordan benı Başka Hastaneye Gonderdiler 74 Lük Raporu aldıktan 5 Ay sonra Sol Gözüm sağ gözüme Nazaran daha da Kötüleşmiş durumda Merkezi Gormuyor Şuan. Gonderildigim Başka hastanede ıse Aldıgım Rapor cok Komik Gelicek sizlere. %61 idi. Ne Yapcağimi Ne Ediceğimi Şaşırdım Benım Haklarım Nelerdir Ne Y apmam lazım ağir özürlü ibaresini Almak ve hanıma maaş baglatmak ıcın cunku benım baska gelirim yok 3 aylık maaşımdan harıc taşören Olarak calişiyorum arada sırada işim Oluyor Saygılarımla. fikirlerinizi düşüncelerinizi yazarsaniz bi Yol bulabiliriz Teşekkür ederim..

Öncelikle geçmiş olsun.
Malesef görme kayıpları için ağır özürlü raporu verilmiyor, hatta tamamen kayıpta bile.

O zaman YaşamayaLım Ölelim Biz. Bu durumda Ayrımcılık yapildigini Görmüş Oluyoruz.
Göz bu Sonucta Başka 1 Şeye benzemıyorki. Sacmalık değilmi En Önemli Gözdür.

Sevgili Engin,
Elbette her engelin kendine göre zorlukları var.
Ağır özürlü ibaresi ile amaç başkasının bakımına muhtaç engellilerin tesbitidir.
Görmeyen bir engellinin ise iyi bir eğitimle hemen her ihtiyacını kendi karşılayabileceği var sayılmakta, bu yüzden ağır özürlü sayılmamaktadır.
Lütfen beni yanlış anlamayın bunu ben demiyorum, gönül ister ki tüm engellilerimize en üst düzeyde yaşam standardı sağlansın, ama olmuyor işte.
Allah yardımcınız olsun inşaallah.

Ufuk Bey Aydınlattıgınız ıcın Tsk Ederim Az da Olsa bunları Biliyorum fakat benım anlamadıgım konu şu.
Gözleri Görmeyen Kör bi insan Eğitimle ne kadar kendi ihtiyacını Kendi karşılayabilir ?
Örneğin: calişabilirmi ? evini gecindirebilirmi coluğuna cocuguna bakabilirmi elinden kimin tuttugunu Görebilirmi anlayabilirmi nereye gıdıceğini bilebilirmi ne yedıgını ne ictigini anlayabilirmi ?
Görmeden bunları yapabilirmi bi insan.
Tabiki her engellinin Kendince zor şartları oldugunun kanaatındayım fakat şöyle düşünün.
Yatalak bi hasta oldugunu dusunun felcli. yattıgı yerden ıhh mıhh demesi bile birşeyler istedigini anlatabilir görerek yapabilir bunu ama Görmeyen bi kimse ne kadar ne yapabilir sorarım sizlere sizce bu adaletmidir hakmıdır hukukmudur ?

Sizi anlıyorum da evde bakım aylığında asıl amaç, maddi yardım değil bakım hizmetidir.
Ağır özürlü sayılabilmek için de çalışabilir mi, işi gücü var mı dan önce, kendi bakımını yapabiliyor mu, başkasının bakımına ihtiyacı var mı soruları geliyor.

Benim Amacım Maddi yardım Almak değil. Eğerki tedavim olsa Onla uğraşırım yada doktorlar Yonlendirir. Ama Malesefki Tedavim Bile Yok bu Teknoloji cağinda olmamıza ragmen hastaliğim git gide artiyor ve gözlerimin Görme orarnını düşürüyor.
Bu durumda tedavim Olmadıgı halde Kabullenmek gerekir Allaha sükür gene de illaki. Fakat böyle bi Proplemim var iken neden haklarımı Aramıyayım? neden engelli özürlü haklarım ne gerekiyorsa peşinde koşmayayim cünkü bi zaman sonra benim yarı ölüden bi farkım kalmıyacak o zaman evladım ne yapcak? en azından Birşeyler yapmak istiyorum ve onun için ugrasıyorum. SSK lı calişamiyorum zaten Almıyorlar mezuniyet yok dışardan baktıgınız zaman Tank Gıbi duruyorum Ama işte vucud tank ama görmedikten sonra Tank Ne işe yarar ..

artık yüzde 90 a bile ağır engelli yazmıyorlar görme engelli arkadaşımız yürüme engelide var yüzde 100 den yüzde 96 ya düşürdüler

Ufukalp bey benim babam şekerden dolayı görme yetisinini 8 senedir tamamen kaybetti.
Heyetten ilk verilen rapora yazmamışlardı ama sonrasında hastaneye itiraz ettik ve agır özürlü ibaresini eklettirdik.

Üst Alt