Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%74 özürlü raporum var. Ne zaman emekli olurum?

LeventAk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba %74 enggeli raporum var 12/01/1998 ssk girisim var4600 günum var .suan halen calısmaktayım raporu alalı 20 ğün oldu emekli olabilirmiyim acaba

Memurların engelli olarak emeklilik hakları memuriyete başlama tarihlerine göre değişiyor. 15 Ekim 2008 tarihinden önce memuriyet çalışmanız yani Emekli Sandığına tabi hizmetiniz varsa hakkınızda 5434 sayılı Kanun hükümlerine göre, bu tarihten sonra memuriyete başlamışsanız hakkınızda 5510 sayılı Kanun hükümleri uygulanacaktır.
Emekli Sandığına tabi çalışmanız varsa malulen emeklilik için SGK ile anlaşmalı bir sağlık kuruluşundan alacağınız sağlık kurulu raporu ile başvurmanız halinde sağlık durumunuzun görevinizi yapamayacağınıza engel olduğu SGK Sağlık Kurulunca da kabul edilirse, malulen emekli olabilirsiniz. Memuriyete 15 Ekim 2008 tarihinden sonra başlamışsanız ve ilk defa 4/c sigortalısı olmuşsanız, yine sağlık durumunuzun yüzde 60 veya daha fazla oranda engelli olduğunuza veya çalışmayacak durumda olduğunuza karar verilirse yine malulen emekli olabilirsiniz.

Emekli Sandığına tabiyseniz; göreve başlamadan önce en az yüzde 40 engelli olduğunuz SGK Sağlık Kurulunca kabul edilirse, 15 yıl hizmet ile yaş şartı aranmadan emekli olabilirsiniz. İlk defa 5510 sayılı Kanuna göre 4/c sigortalısı iseniz göreve başlamadan önce malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya engeliniz bulunduğu kabul edilirse, en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanmaktadır.

Son olarak ilk defa 4/c sigortalısı iseniz ve çalışmakta iken engel durumunuzun;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu tespit edilirse en az 16 yıldan beri sigortalı olmak ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu tespit edilirse en az 18 yıldan beri sigortalı olmak ve 4680 gün,
şartlarıyla yaş şartı aranmadan emekli olabilirsiniz. Emekli Sandığına tabi iseniz ve çalışmaya başladıktan sonra engel durumunuzun;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu tespit edilirse, en az 5760 (16 Yıl),
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu tespit edilirse, en az 6480 (18 Yıl),
hizmet şartlarıyla yaş şartı aranmadan emekli olabilirsiniz.

LeventAk
Hangi statüdesiniz, 4A, 4B, 4C ?
@drhergin
Arkadaş 4C liyim diye bir şey söylememiş, verdiğiniz bilgiler sadece 4C liler için geçerli.

tesekkur ederim.ben 1979 dogumluyum yani 37 yasındayım girislerim hep ssk hepside aynı şirkette ssk kaydım var.4572 gunum var, kalp hastalıgı %20 sürekli.işitme kaybı ıkı kulakta 57 58 disebel %31 ,astımdan %40 ,gözden %20 toplamda %74 aldım.bir sey daha sorabilirmiyim acaba emekli olduktan sonra enngelli kadrosunda calısırsam acaba emekli massım keseilirmi tsekkur ederim

4A ssk kayıtlıyım

LeventAk

Sadece malulen emeklilikte çalışırsanız emekli maaşınız kesilir. Vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği söz konusu ise sosyal güvenlik destek primi ödeyerek hem emekli maaşı alıp hem de çalışabilirsiniz.

Engelli maasım ne olur acaba

Selam ,

merhaba17/07/1979 dogumlyum. 16/08/2106 onaylı %74 enggeli raporum var 12/01/1998 ssk girisim var 4700 günum var .suan calısmamaktayım raporu alalı 2 ay oldu ve ğün oldu
evise basvurdum İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz ) %74 emekli olabilirmiyim acaba bundan sonraki işleyıs nedir acaba ne zaman maas alabılırım miktarı ne olur acaba şimdiden tessekur ederim...

LeventAk

Arkadaşım 2008 tarihinde maaş bağlama oranı %30 düştü. Eğer primlerin brüt 3000TL ve üstü yatmadıysa 900TL ile 1040TL arası olur maaşın.

İron teşekkurler bilgi için vergi dairesinden alınan engelli indiriminden sonra işleyıs ne olur acaba..Maasın baglanması ssk işlemleri ne kadar surer bilgin varmı

LeventAk

Bağlatan arkadaşlar var sitede 45 gün içinde sonuçlanır çok uzun sürmez.

tşkler iron

Selam.Engelli vergi indirimim %74 olarak geldi ankaradan SSk verincemi maas işliyor ?acaba ssk verince bekleme süresi nedir 4700 gun 20 senelik ssk var 38 yasındayım maas ne alabılırım acaba

hastalığınız doğuştan ise ve işe normal statüde girdiyseniz raporu çeşitli sebeplerden dolayı geç aldıysanız SGK açısından sorunlu. ismen olabilir denilse de meşakkatli bir süreç.
ama işe girmeden önce herhangi bir raporunuz varsa işe normal girseniz dahi erken emekli olabilirsiniz.
sonradan engelli olmuş iseniz malulen emekli olma hakkınız var. oranınız karşılıyor.
malulen emeklilik erken emeklilikten maaş yönüyle biraz daha fazla deniyo. ancak yeniden çalışma zaruriyetiniz doğarsa erken emekli daha avantajlı deniyor.
bu dediklerim elbette okuduğum sorduğum şeyler. kanuna bazi üstadlarımız gibi hakim değilim..

Selam Bagkur borcu sgk emeklilik

Selam

benim %74 engelli rapurum var emeklilik icin ankaradan onaylanan vergi indirimimde geldi.ve ben emeklilik için basvurdum ..
sgk bugun sgk tescil kaydınız yapılmıstır diye bir msj aldım. içeriyede vereli kagitlarımı 2 ay oldu .
suan 2008 yılında işyerim vardı 7 ay acık durdu kapandı bugun e devletten baktıgımda 3.560.00 borc gözüküyor . ssk dan 1998 de ssk girisim var 2008.2009 arası harıc

sonuc olarak şimdi ne olur acaba..SGK görüştüğüm bir bey dediki o yılları istemiyorum dersin dedi silinir dedi bu olay emekliliği engellermi saygılarımla

LeventAk

Emekliliğe bir zararı olmaz. Ama iptal ederler mi, onu bilmiyorum. En kötü olasılıkla o tahakkuk eden borcu ödersiniz, emekliliğiniz işleme konur...

abi selam 1634.00 tl 7 aylık prim borcu 1960.00 tl faiz bunu ödeyecek gucum yok . taksit yaparlarsa taksit bitmeden emekli ederlermi .. bir sorum daha olucak izninle içeriye vereli 2 ay oldu ya abi sgk maas ben o borcu ödedikten sonra yine en bastanmı baslicak sayılarla..birde abi maas yaklasık ne alabiliriz aile sosyal bakanlıgına yardımda bulunsan kabul olurmu acaba tşkler

LeventAk Merhaba. Tam durumunu bilmemekle beraber O yedi aya ihtiyacınız varmı yoksa sildirmeye bakın aslında otomatikman silinmesi gerekirdi. Sildiremezseniz 7 aylık prim borcu faizi ile birlikte yaklaşık 3600 tl prim borcunuz var diyelim. Taksit yapmazlar emekli olabilmen için hemen ödemeni istiyorlar. Evrakların içerde olması birşey ifade etmiyor emeklilik dilekçesi verdiğinizde borcu ödemenizi istiyorlar borç kapanınca emeklilik işlemleri başlıyor.

Selam 1998 ssk girisim vardı.18 yıl 4700 gunum var 2008ile 2009 arası işyeri actım 7 ay sonra kapadım. bu zamana kadar bagkur borcum yok tu. emekliğe basvurdugumda ticaret sicil odasına kaydın var dediler bagkur borcu hesaplayıp cıkardılar.dunde bana msj geldi bagkur kaydınız yapılmıstır diye 224 gün ihtiyacımda yok.yarın gidip görüsecegim dilekce verecegim kabul olurmu bilmiyorum

O zaman önce ticaret sicil odasına gitmelisin bence. Ordan sildirmeye bak.

Emekli maaşı net aylık nedemek

Net Aylık Tutarı2686.3 TL
Aylık Tutarı933.61 TL
Ek Ödeme Tutarı103.31 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı1649.38 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

@LeventAk

İlk kez emekli aylığı alacaksınız sanıyorum.

Net aylık tutarı ek ödeme dahil aylık tutarıdır.Ancak sizin bilgilerde görülen şekli ilk ay bilgileri olduğundan biraz kafa karıştırmakta. Önümüzdeki aydan itibaren normal bir görüntü olacak.

Net aylık herşey dahil alacağınız tutar olduğundan, bu ayda işin içinde hem biikmişler hemde birikmişler dahil ek ödeme tutarı olduğundan bu seferlik tüm bu rakamların toplamı olmakta.Yani 1649,38+103,31+933,61 = 2.686,30 TL'dir.

Önümüzdeki aydan itibaren ek ödeme dahil net 970,95 TL aylık net emekli maaşı alacaksınız gibi görünüyor.

Hayırlı olsun.

Üst Alt